Maru Si Comel - Khas Buat Meowkusayang

April 29, 2009

Salam. Pelik pula post ana kali ini. Bukan apa, kerana terlalu geram melihat keletahnya di youtube petang tadi, ana dah mendownload 3 klip tentangnya di youtube. Jangan terkejut kalau ana katakan video si Maru ini pernah mendapat YouTube Video Awards Japan 2008, malah pemiliknya siap menyediakan blog khas untuk Maru. (Klik sini)

Maru dan trofi yang diterima

P/S: Terubat juga rindu pada kucing di rumah. :)

You Might Also Like

4 Comments

  1. Salam buat 'maru'..

    Sy ada kmusykilan..

    -Berikan 3 sebab kenapa org suka kucing?

    -kenapa Ibu negeri swak dipanggil Kucing?

    -Kalau kucing tiada, apa gantinya?

    p/s-saja je bg 'additional question' slps Final..

    10% bonus marks.

    Jwb jgn x jwb..

    ReplyDelete
  2. > myikhwanfiideen

    salam. pertama sekali, maaf, ana tak mampu untuk sampaikan salam nta buat Maru yang jauh di Jepun.

    Ntuk menjawab kemusykilan nta tu...

    Kenapa orang suka kucing? Pandangan ana..
    1) Sebab kucing comel~~~!
    2) Bermain dengan kucing menenangkan fikiran dan mendamaikan
    3) Kucing teman yang baik buat manusia, Abu Hurairah sahabat Rasulullah s.a.w pun sukakan kucing...=)

    tapi...ana tak habis final lagi. hari isnin baru habis. doakanlah ye.

    dapat 10% tak?

    ReplyDelete
  3. > myikhwanfiideen

    alamak, ana terlupa nak jawab soklan kedua n ketiga.

    2) ibu negeri sarawak dipanggil KUCHING sebab dulu ade banyak kucing kat situ (ni cite orang tua-tua & cikgu kat sekolah masa kecik2 dulu)

    3) kalau kucing takde, penggantinya adalah bantal kucing. :p

    p/s: jangan tolak bonus mark sebab terlupa nak jawab ye.

    ReplyDelete
  4. salam'alayk..

    Alhamdulillah.. Bole la dapat BONUS mark tue.. Kalu sy jd lect, senang la student.. Bonus mark bole dpt wlupun takde kaitan ngn subjek.

    ~Ma'a najah fii imtihaan~

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com