BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, April 29, 2009

Maru Si Comel - Khas Buat Meowkusayang

Salam. Pelik pula post ana kali ini. Bukan apa, kerana terlalu geram melihat keletahnya di youtube petang tadi, ana dah mendownload 3 klip tentangnya di youtube. Jangan terkejut kalau ana katakan video si Maru ini pernah mendapat YouTube Video Awards Japan 2008, malah pemiliknya siap menyediakan blog khas untuk Maru. (Klik sini)

Maru dan trofi yang diterima

P/S: Terubat juga rindu pada kucing di rumah. :)



4 comments:

myikhwanfiideen said...

Salam buat 'maru'..

Sy ada kmusykilan..

-Berikan 3 sebab kenapa org suka kucing?

-kenapa Ibu negeri swak dipanggil Kucing?

-Kalau kucing tiada, apa gantinya?

p/s-saja je bg 'additional question' slps Final..

10% bonus marks.

Jwb jgn x jwb..

Siti Hasunah Mohammad said...

> myikhwanfiideen

salam. pertama sekali, maaf, ana tak mampu untuk sampaikan salam nta buat Maru yang jauh di Jepun.

Ntuk menjawab kemusykilan nta tu...

Kenapa orang suka kucing? Pandangan ana..
1) Sebab kucing comel~~~!
2) Bermain dengan kucing menenangkan fikiran dan mendamaikan
3) Kucing teman yang baik buat manusia, Abu Hurairah sahabat Rasulullah s.a.w pun sukakan kucing...=)

tapi...ana tak habis final lagi. hari isnin baru habis. doakanlah ye.

dapat 10% tak?

Siti Hasunah Mohammad said...

> myikhwanfiideen

alamak, ana terlupa nak jawab soklan kedua n ketiga.

2) ibu negeri sarawak dipanggil KUCHING sebab dulu ade banyak kucing kat situ (ni cite orang tua-tua & cikgu kat sekolah masa kecik2 dulu)

3) kalau kucing takde, penggantinya adalah bantal kucing. :p

p/s: jangan tolak bonus mark sebab terlupa nak jawab ye.

myikhwanfiideen said...

salam'alayk..

Alhamdulillah.. Bole la dapat BONUS mark tue.. Kalu sy jd lect, senang la student.. Bonus mark bole dpt wlupun takde kaitan ngn subjek.

~Ma'a najah fii imtihaan~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.