BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 29, 2009

Syafakallah

Panas. Entah kenapa sudah empat hari, demam masih tidak kebah. Syazana yang berada di depan bilik pun sudah mula risau. Mak sudah menelefon lebih kerap daripada selalunya. Sahabat-sahabat mula bertanya khabar. Tidak kurang yang mendoakan agar cepat sembuh. Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar. Segala puji bagi ALLAH yang mengurniakan nikmat persahabatan. Dalam kiffarah untuk mengampunkan dosa, dihujani rasa indah ukhwah persahabatan.

Ingin ana petik mesej-mesej dari sahabat di laman sosial Facebook hampir jam 12 malam tadi;

Nurul Syakina Bt Malek:
akak sakit apa?..moga cepat sembuh..

Syazana Azahar:
sian akak ana sorg ni.. Mga akak cepat sembuh=)

Mohamad Fadhlul Wafi:
bykkn doa drpd kesian sbb tkut2 mnjdikan belati x berkilau @ mnja..

Asmah Andy:
bgs2...jgn lupa makan ubat...jgn mcm sy, mmg xsuka mkn ubat...sakit pn xnak mkn ubat...tp xpa, skrg dh makin sihat...=) alhamdulillah...

Noor Aimran Samsudin:
smoga smbuh.. :)

Khairina 'Izzati:
smga cpt smbuh kak!

Mohd Hafizul Hilmi:
ada 1 tip.. jgn mkn ubat!

Muhammad Hafiz Bin Muhamad:
insyaAllah mesyuarat AJK PAS PUSAT tamat pukul 12 tengah malam... (owh, yang ni tiada kaitan)

Hendri As-sandaki:
Pkul 12.8 mint, hari smlam da berlalu, smoga hr ni diberi kekuatan dan kesihatan smula..

Amalina Mazlan:
akak da tdo ea..?bgos2....d efek of mdicine...

Wan Darimi:
makan ubat melecehkan...xyah makan..xsuka ubt la...tahan je..

Dan mesej-mesej sahabat juga di laman sosial Facebook sepeninggalan ana dua jam sebelum ini;

Hendri As-sandaki:
ALLAH sedang berbicara..

Nur Hanis Binti Ahmad:
demam ke sunah?
isk isk.. >_<
minum air masak banyak2 ye..

Amalina Mazlan:
sedang menghapus dosa....sabar ye akak...

Nurul Alia:
dgn redha dpt mhapus dosa..tensen slh satu faktor pnyakit dtg smsa peperiksaan..

Nurul 'Uyun Ahmad:
get well soon....^^

Mohamad Fadhlul Wafi:
mkn ubat byk2...eboh ekot glak tyme ya...

Terbaca post seorang sahabat yang juga sedang diuji, daripada Abu Said al-Khudri r.a., dan Abu Hurairah r.a., Nabi saw bersabda: "Tidak menimpa seseorang Mukmin suatu penyakit yang berpanjangan, kepayahan, sebarang jenis kesakitan, dan kesedihan malahan kedukacitaan, melainkan dihapuskan sebahagian dosa-dosanya." [HR Bukhari dan Muslim]

Jazakallahu khairan kathira. Insya'ALLAH dengan doa-doa antum, ana akan sembuh tidak kira bila masanya. Semoga persahabatan ini diberkati ALLAH hingga ke syurgaNYA. Ameen.


1 comment:

Muhammad Hafiz said...

Haha...ana punya komentar sahaja yang tiada kaitan..

So...macam mana sekarang...

Ramai yang dah tulis kat komentar nti tips dan doa...

Ana doa tika solat je lah, tak perlu nak post-post...

Moga dipermudahkan urusan

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.