BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, June 7, 2009

Semoga Berbahagia Nina Sayang

Salam. Pagi ini, ana ke rumah seorang sahabat. Sahabat lama semasa belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Baru Bintulu. Beberapa minggu lepas, ana berkumpul bersama sahabat-sahabat lama, bercerita tentang alam persekolahan, mengimbas kembali detik-detik manis yang dilalui ketika di sekolah menengah. Masya ALLAH, begitu banyak kenangan yang masih segar di ingatan. Semua kisah tentang sahabat lama keluar pada masa itu. Tidak terkecuali berita-berita baik tentang sahabat-sahabat yang telah berkahwin malah yang bakal memasuki alam perkahwinan.

"Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNYA ialah DIA menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikanNYA di antaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir." [30:21]

Alhamdulillah, salah seorang sahabat ana baru sahaja melangkah ke alam rumahtangga pagi tadi. Noramalina Binti Rahman, semoga dirimu berbahagia bersama suami tercinta. Sesungguhnya, dirimu dan suami telah menyempurnakan separuh dari agamamu. Jadilah seorang isteri yang solehah, bunga idaman, mutiara syurga. Ana dan sahabat yang lain akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dirimu dan keluarga, doakan juga buat kami (tersengih).

Pelamin Nina

Nina dan suami, Nomy.

"Rabbana hablana min azwaajina, wa dzurriyyatina qurrata a'yuniw, waj'alna lil muttaqiena imaamaa."

Maksud: "Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertaqwa." (25:74)

P/S: Nina sayang, kalau kau temui Pemilik Cintaku Setelah ALLAH dan Rasul di sebalik timbunan hadiah yang kau terima pada majlis perkahwinanmu, ketahuilah ia permata berharga buatmu sebagai seorang isteri. :)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.