BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 2, 2010

Warkah ke Syurga




Subhanallah...Alhamdulillah...Allahuakbar...

Ya ALLAH, sesungguhnya aku mengharapkan keredhaanMU dalam apa jua yang aku lakukan di dunia ini...

Aku juga mengharapkan keredhaanMU dalam apa jua yang sahabat-sahabatku lakukan di dunia ini...

Hanya keredhaanMU ya ALLAh yang aku dambakan untuk insan-insan tersayang di sekelilingku...


Ya ALLAH, Ya Rahman, Ya Rahim...

Semoga cinta, kasih, dan rindu ini akan membawa kami ke SyurgaMU...

Jadikan persahabatan ini sebagai jambatan buat kami mendekatiMU...

Jangan KAU jadikan persahabatan ini hanya didasari keduniaan, tetapi jadikanlah ia didasari keimanan dan ketaqwaan untuk meraih tempat di SyurgaMU ya Rabbi...

Ameen ya ALLAH...


2144
02032010


5 comments:

isma said...

Nti, FF [Friendship Fillah]. Moga Allah melindungi nti di sana. Semoga ikatan kasih ini membawa kami ke syurgaMu ya Rabbi. Ya ALLAH, kau hamparkan rindu sahabatku ini sebagai permaidani di taman syurgaMU kelak..

Siti Hasunah Mohammad said...

> isma

salam ukhti fillah...ameen ya ALLAH..subhanallah, bila baca balik kata2 tu, memang indah...subhanallah..

semoga segala urusan dipermudahkan ALLAH...;)

Mutiara Bernilai said...

salam..

memule td bile tgok angah ade wat post baru, along dah bebel dlm hati, "uish isau tol along dgn dak kecik ni, dok sane ni study ke x..td dok YM,ni dok wat post lak.."..

huhu,tp bile bace post ni,xjadi nak bebel dah..eheh..

subhanallah,mungkin kita tak sehebat ukhuwah n pngorbanan sahabat2 Rasulullah,tetapi kita bersahabat atas dasar tauhid yang sama.. :) moge2 bterusan kasih syg ini sehingga ke masyar nanti..ameen Ya Rabb~

master said...

Indahnya ukhwah itu..
Ukhwah Fillah..

Siti Hasunah Mohammad said...

saya sayang semua~~~ :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.