Wednesday, November 3, 2010

Digital Al-Qur'an


Digital Al-Qur'an. Antum mencarinya? Alhamdulillah, entri ini mungkin boleh membantu, insya'ALLAH.

Perisian ini ana perolehi daripada seorang junior sebagai hadiah di dalam pendrive. Ingat lagi junior tu namakan file ni "Al-Quran hadiah untuk kak sunah". Cumil jek. Ops, kalau dia baca ni, tentu geli-geleman jadinya.

Perisian ni mungkin lebih kurang je dengan perisian-perisian al-Qur'an digital yang lain. Ada opsyen untuk mencari ayat berdasarkan kata kekunci, beserta dengan terjemahan sekali. Ada mp3 yang antum boleh dengar sambil membaca ayat dan terjemahannya. Ada juga disertakan sekali flash hukum tajwid. ^_^

Seorang sahabat memohon bantuan untuk dimuatnaik perisian ini supaya mudah untuknya memuatturun. Dah lama juga, alhamdulillah baru hari ini berkesempatan untuk memuatnaik ke akaun mediafire ana.

Ok, antum perlukan Hjsplit untuk mencantumkan semula fail perisian digital al-Qur'an ini kerana ana da pecahkan kepada 11 fail (saiznya besar!).

Tak ada Hjsplit? Antum boleh download juga di akaun mediafire ana seperti dalam butiran berikut:

Download Hjsplit: Kat sini
Download Digital Al-Qur'an: Sini pulak

Moga bermanfaat~http://www.emocutez.com Jika ada masalah untuk memuatturun, sila maklumkan segera ya. Syukran.

3 comments:
Write Comments

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com