Blogging: BEST ke TAK BEST?

December 28, 2010


Blogging itu best! Siapa setuju?

Ya, memang blogging itu best kalau bijak menggunakannya ke arah ke'best'an itu. Tapi kadang-kadang blogging menjadi perkara yang men'tension'kan bila berlaku perkara-perkara yang tak best. Eh, mana satu ni? Best ke tak best?

Blogging itu BEST bila:

1. Entry best-best.

http://www.emocutez.com

2. Template best.

http://www.emocutez.com

3. Header cantek.

http://www.emocutez.com

4. Blogger peramah.

http://www.emocutez.com

Blogging jadi TAK BEST sungguh bila:

1. Alamak ai...banyaknya popup windows.

http://www.emocutez.com

2. Bila nak habis greetings dari message windows ni?

http://www.emocutez.com

3. Hadoi...lamanya nak tunggu loading..

http://www.emocutez.com

4. Berat! Berat! Tak suka! Da, bubye! Malas nak tinggal jejak!

http://www.emocutez.com

5. Internet ni...masa nak cari harta karun ni la dia lembap...

http://www.emocutez.com

6. Eh, tak boleh right click? Bukan nak copy pon...nak bukak new tab la.. (saya jenis suka buka new tab tanpa tutup tab asal...jadi, memang merumitkan la kalau yang disable right click tu~)

http://www.emocutez.com

7. Nak tambah lagi? Ha..sila-sila lah tambah....

http://www.emocutez.com

Dulu ada seorang UTM Blogger yang buat entry pasal ni jugak. Rujuk Pertandingan "Annoying Blog". Oh, ya, nak tambah satu lagi Blogger Friend yang buat entry ni baru tadi. Cek blog Ohh Mejuez.

You Might Also Like

11 Comments

  1. Buat dgn ikhlas...
    mesti jadi best!

    ReplyDelete
  2. erk..disable right click pon tak besh ea??oke2 nnt jiey pk kan :)..coz suka maen disable right click tu,,,hehe

    ReplyDelete
  3. @Ummi Izzah
    yup~ betul tu! sukung2~

    @miss jiey
    hehe...miss jiey pon salah sorang ke? ehehe..setakat ni blom wat right click kat blog miss jiey lagi~ :D

    ReplyDelete
  4. tahu xpe..annoying gk kdg2..hehehe

    eh, nk join bloglist sy ye?
    kms kini komen kt sini ok

    http://mynameismryna.blogspot.com/2010/12/rombakan-bloglist-cik-mary-take-note.html

    ReplyDelete
  5. huhu... nak bukak new tab ada cara lain la... tak yah right klik pun boleh... klik jek mouse tu sambil tekan Ctrl kat keyboard...^_^

    ReplyDelete
  6. memang annoying bila jumpa blog yang berat kan? pulak tu ada yang bersepah widget sana sini.. dah la broadband ni selalu dapat edge je..

    ReplyDelete
  7. @Nieza Micha
    ouh, camtu ke? hehe..baru tau~ thanks miss jiey, lepas ni tak rasa tak best da~ hahaha~

    ReplyDelete
  8. @masterfaiz
    tau takpe~ kesian kat yang dapat tenet lembap tu..

    ReplyDelete
  9. betul ke best..
    sat2... awang nk terjah

    ReplyDelete
  10. @Awangku Johan
    ape yang best? adeh....

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com