BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, December 28, 2010

Blogging: BEST ke TAK BEST?


Blogging itu best! Siapa setuju?

Ya, memang blogging itu best kalau bijak menggunakannya ke arah ke'best'an itu. Tapi kadang-kadang blogging menjadi perkara yang men'tension'kan bila berlaku perkara-perkara yang tak best. Eh, mana satu ni? Best ke tak best?

Blogging itu BEST bila:

1. Entry best-best.

http://www.emocutez.com

2. Template best.

http://www.emocutez.com

3. Header cantek.

http://www.emocutez.com

4. Blogger peramah.

http://www.emocutez.com

Blogging jadi TAK BEST sungguh bila:

1. Alamak ai...banyaknya popup windows.

http://www.emocutez.com

2. Bila nak habis greetings dari message windows ni?

http://www.emocutez.com

3. Hadoi...lamanya nak tunggu loading..

http://www.emocutez.com

4. Berat! Berat! Tak suka! Da, bubye! Malas nak tinggal jejak!

http://www.emocutez.com

5. Internet ni...masa nak cari harta karun ni la dia lembap...

http://www.emocutez.com

6. Eh, tak boleh right click? Bukan nak copy pon...nak bukak new tab la.. (saya jenis suka buka new tab tanpa tutup tab asal...jadi, memang merumitkan la kalau yang disable right click tu~)

http://www.emocutez.com

7. Nak tambah lagi? Ha..sila-sila lah tambah....

http://www.emocutez.com

Dulu ada seorang UTM Blogger yang buat entry pasal ni jugak. Rujuk Pertandingan "Annoying Blog". Oh, ya, nak tambah satu lagi Blogger Friend yang buat entry ni baru tadi. Cek blog Ohh Mejuez.



11 comments:

Ummi Izzah said...

Buat dgn ikhlas...
mesti jadi best!

.::miss_jiey::. said...

erk..disable right click pon tak besh ea??oke2 nnt jiey pk kan :)..coz suka maen disable right click tu,,,hehe

Sunah Mohammad said...

@Ummi Izzah
yup~ betul tu! sukung2~

@miss jiey
hehe...miss jiey pon salah sorang ke? ehehe..setakat ni blom wat right click kat blog miss jiey lagi~ :D

mary ann ;) said...

tahu xpe..annoying gk kdg2..hehehe

eh, nk join bloglist sy ye?
kms kini komen kt sini ok

http://mynameismryna.blogspot.com/2010/12/rombakan-bloglist-cik-mary-take-note.html

Nieza Micha said...

huhu... nak bukak new tab ada cara lain la... tak yah right klik pun boleh... klik jek mouse tu sambil tekan Ctrl kat keyboard...^_^

masterfaiz said...

memang annoying bila jumpa blog yang berat kan? pulak tu ada yang bersepah widget sana sini.. dah la broadband ni selalu dapat edge je..

Sunah Mohammad said...

@mary ann ;)
orait~ da komen~

Sunah Mohammad said...

@Nieza Micha
ouh, camtu ke? hehe..baru tau~ thanks miss jiey, lepas ni tak rasa tak best da~ hahaha~

Sunah Mohammad said...

@masterfaiz
tau takpe~ kesian kat yang dapat tenet lembap tu..

Awangku Johan said...

betul ke best..
sat2... awang nk terjah

Sunah Mohammad said...

@Awangku Johan
ape yang best? adeh....

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.