Tuesday, December 28, 2010

Blogging: BEST ke TAK BEST?


Blogging itu best! Siapa setuju?

Ya, memang blogging itu best kalau bijak menggunakannya ke arah ke'best'an itu. Tapi kadang-kadang blogging menjadi perkara yang men'tension'kan bila berlaku perkara-perkara yang tak best. Eh, mana satu ni? Best ke tak best?

Blogging itu BEST bila:

1. Entry best-best.

http://www.emocutez.com

2. Template best.

http://www.emocutez.com

3. Header cantek.

http://www.emocutez.com

4. Blogger peramah.

http://www.emocutez.com

Blogging jadi TAK BEST sungguh bila:

1. Alamak ai...banyaknya popup windows.

http://www.emocutez.com

2. Bila nak habis greetings dari message windows ni?

http://www.emocutez.com

3. Hadoi...lamanya nak tunggu loading..

http://www.emocutez.com

4. Berat! Berat! Tak suka! Da, bubye! Malas nak tinggal jejak!

http://www.emocutez.com

5. Internet ni...masa nak cari harta karun ni la dia lembap...

http://www.emocutez.com

6. Eh, tak boleh right click? Bukan nak copy pon...nak bukak new tab la.. (saya jenis suka buka new tab tanpa tutup tab asal...jadi, memang merumitkan la kalau yang disable right click tu~)

http://www.emocutez.com

7. Nak tambah lagi? Ha..sila-sila lah tambah....

http://www.emocutez.com

Dulu ada seorang UTM Blogger yang buat entry pasal ni jugak. Rujuk Pertandingan "Annoying Blog". Oh, ya, nak tambah satu lagi Blogger Friend yang buat entry ni baru tadi. Cek blog Ohh Mejuez.

11 comments:
Write Comments
  1. Buat dgn ikhlas...
    mesti jadi best!

    ReplyDelete
  2. erk..disable right click pon tak besh ea??oke2 nnt jiey pk kan :)..coz suka maen disable right click tu,,,hehe

    ReplyDelete
  3. @Ummi Izzah
    yup~ betul tu! sukung2~

    @miss jiey
    hehe...miss jiey pon salah sorang ke? ehehe..setakat ni blom wat right click kat blog miss jiey lagi~ :D

    ReplyDelete
  4. tahu xpe..annoying gk kdg2..hehehe

    eh, nk join bloglist sy ye?
    kms kini komen kt sini ok

    http://mynameismryna.blogspot.com/2010/12/rombakan-bloglist-cik-mary-take-note.html

    ReplyDelete
  5. huhu... nak bukak new tab ada cara lain la... tak yah right klik pun boleh... klik jek mouse tu sambil tekan Ctrl kat keyboard...^_^

    ReplyDelete
  6. memang annoying bila jumpa blog yang berat kan? pulak tu ada yang bersepah widget sana sini.. dah la broadband ni selalu dapat edge je..

    ReplyDelete
  7. @Nieza Micha
    ouh, camtu ke? hehe..baru tau~ thanks miss jiey, lepas ni tak rasa tak best da~ hahaha~

    ReplyDelete
  8. @masterfaiz
    tau takpe~ kesian kat yang dapat tenet lembap tu..

    ReplyDelete
  9. betul ke best..
    sat2... awang nk terjah

    ReplyDelete
  10. @Awangku Johan
    ape yang best? adeh....

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com