Kala Yuda dan Tanah Emas - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, December 26, 2010

Kala Yuda dan Tanah Emas


Apabila fiksyen hanyalah nano saat di belakang realiti...

Itulah ayat yang menarik hati dan menimbulkan tanda tanya tatkala membelek novel Kala Yuda karangan Amer Hamzah L. Kadir setelah membaca sinopsis ringkas di kulit belakang novel.

Keterlaluan. Yuda yang berpanjangan.
Emosi, manusiawi
tak terkepungkan oleh peranti dan frekuensi.

Takluk komuniti zaman depan
dalam rejim teknologi dan inovasi.

Kala kemajuan diukur dengan skala akli,
di situlah ketibaan nafsu haiwani.

Pembacaan baru bermula, bakalkah ditemui titik kefahaman?

Sebuah lagi novel ialah Tanah Emas. Kumpulan cerpen bertemakan teknologi dan inovasi, banyak berlatarkan luar negara, yang kemudiannya dibawa pulang ke tanah air.


Mungkinkah akan lahirnya inspirasi?

3 comments:

  1. angah..
    along xjumpa pun buku kala yuda tu semalam kat book fair..

    nakk..

    mesti mcm ala2 kombat kan?

    ReplyDelete
  2. @Mutiara Bernilai

    terbitan utusan..utusan de bukak tak booth?

    menarik gak buku ni, lain sikit kot dari kombat..memang lain..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad