BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 3, 2010

Digital Al-Qur'an


Digital Al-Qur'an. Antum mencarinya? Alhamdulillah, entri ini mungkin boleh membantu, insya'ALLAH.

Perisian ini ana perolehi daripada seorang junior sebagai hadiah di dalam pendrive. Ingat lagi junior tu namakan file ni "Al-Quran hadiah untuk kak sunah". Cumil jek. Ops, kalau dia baca ni, tentu geli-geleman jadinya.

Perisian ni mungkin lebih kurang je dengan perisian-perisian al-Qur'an digital yang lain. Ada opsyen untuk mencari ayat berdasarkan kata kekunci, beserta dengan terjemahan sekali. Ada mp3 yang antum boleh dengar sambil membaca ayat dan terjemahannya. Ada juga disertakan sekali flash hukum tajwid. ^_^

Seorang sahabat memohon bantuan untuk dimuatnaik perisian ini supaya mudah untuknya memuatturun. Dah lama juga, alhamdulillah baru hari ini berkesempatan untuk memuatnaik ke akaun mediafire ana.

Ok, antum perlukan Hjsplit untuk mencantumkan semula fail perisian digital al-Qur'an ini kerana ana da pecahkan kepada 11 fail (saiznya besar!).

Tak ada Hjsplit? Antum boleh download juga di akaun mediafire ana seperti dalam butiran berikut:

Download Hjsplit: Kat sini
Download Digital Al-Qur'an: Sini pulak

Moga bermanfaat~http://www.emocutez.com Jika ada masalah untuk memuatturun, sila maklumkan segera ya. Syukran.



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.