BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, December 28, 2010

500 Blog Mencari Harta Karun: Soalan 2 (harian)

Soalan kedua tu boleh rujuk di SINI.

Jawapan saya:

(2a) 97. anis.farhana (http://anisfarhanaaliman.blogspot.com)

(2b) Dah tak tau hasil yang ke berapa. Tak terkira.

Wah! Mula-mula rasa macam pelik! Ape yang Enchek Ben soal-soal ni? Ada tambah tolak bahagi pulak. Then, owh...rupa-rupanya..kena kira-kira ye, kaitkan nombor dengan senarai 500 blog. Ho..bijak-bijak. Bijak sungguh Enchek Ben membuat soklan. Best! Sebab saya suka kira-kira. Siap amek calculator lagi~ Haha. Ye lah, nak carik nombor 400 lebih milik renjerkabloi tu ha...Hehe. Seperti biasa, segmen-segmen Enchek Ben memang menyebabkan blogger-blogger tak senang duduk dan terketar-ketar jari jemari. Adehh...menggigil nak menaip, kenapa leh jadi gitu? Hanya mereka-mereka sahaja yang tahu~ Hehehe... Apapun, good luck untuk semua ya~ Chaiyok2~

P/S: Saya menukar jawapan lagi...kepada yang asal...jadi, dah tak menang dah...hehehe.






Blogging: BEST ke TAK BEST?


Blogging itu best! Siapa setuju?

Ya, memang blogging itu best kalau bijak menggunakannya ke arah ke'best'an itu. Tapi kadang-kadang blogging menjadi perkara yang men'tension'kan bila berlaku perkara-perkara yang tak best. Eh, mana satu ni? Best ke tak best?

Blogging itu BEST bila:

1. Entry best-best.

http://www.emocutez.com

2. Template best.

http://www.emocutez.com

3. Header cantek.

http://www.emocutez.com

4. Blogger peramah.

http://www.emocutez.com

Blogging jadi TAK BEST sungguh bila:

1. Alamak ai...banyaknya popup windows.

http://www.emocutez.com

2. Bila nak habis greetings dari message windows ni?

http://www.emocutez.com

3. Hadoi...lamanya nak tunggu loading..

http://www.emocutez.com

4. Berat! Berat! Tak suka! Da, bubye! Malas nak tinggal jejak!

http://www.emocutez.com

5. Internet ni...masa nak cari harta karun ni la dia lembap...

http://www.emocutez.com

6. Eh, tak boleh right click? Bukan nak copy pon...nak bukak new tab la.. (saya jenis suka buka new tab tanpa tutup tab asal...jadi, memang merumitkan la kalau yang disable right click tu~)

http://www.emocutez.com

7. Nak tambah lagi? Ha..sila-sila lah tambah....

http://www.emocutez.com

Dulu ada seorang UTM Blogger yang buat entry pasal ni jugak. Rujuk Pertandingan "Annoying Blog". Oh, ya, nak tambah satu lagi Blogger Friend yang buat entry ni baru tadi. Cek blog Ohh Mejuez.



Pencarian TOP Commentators!


*INI ADALAH STICKY POST MY DEAR~
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU*


Erm...setelah difikir-fikir, rasa macam nak bagi award sempena berakhirnya tahun 2010 ni. Award apa tu? Seperti yang tertera pada tajuk entri ni, saya nak bagi award kepada Top 3 Commentators kat blog ni..Rajin tak komen mana-mana entri kat blog ni? Ada beberapa orang blogger yang rajin komen, seperti dalam senarai yang dah di'print-screen' kat bawah:

Eh, 'ter'crop sekali Logo Kelab Blogger Enchek Ben Ashaari~ :D
Dalam kurungan tu adalah bilangan komen daripada blogger tersebut dalam mana-mana entry kat blog ni. Itu senarai sebelum ni yang kalau kamu-kamu perasan ada pada sidebar saya. Sekarang dah takde, sebab saya dah remove.. (eh, link Kelab Blogger Enchek Ben tu ada lagi~) Hehe. Biarlah dihiddenkan buat sementara. Saya akan gunakan widget yang sama gak untuk mencari pemenang bertuah tu~

Ha, rasa-rasa boleh join tak? Boleh kalahkan si ... dalam senarai kat atas tu? Apa lagi, komen, komen...

Saya bagi masa hingga jam 12 malam 31 Disember 2010 ni. Tak payah buat entri apa-apa, kalau nak sebar-sebarkan digalakkan. Selamat mencuba ya~




Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.