-313- Suka? - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Tuesday, January 18, 2011

-313- Suka?

Masa menulis: Tatkala internet sangat slow saat sepatutnya diri ini berada dalam online meeting.

313... Saya suka nombor ni. Kenapa?

Badar 313... Ya, 313 orang tentera Badar. (Dah cukup nak gi berperang dengan Israel! Ouh, cukup ke?)

Sila google lagi, best no ni...cerita tentang no ni pun best...kamu-kamu kan rajin~ :D


Tahniah ye Nur Izzatti Muhammad Rosli. Ok, blog Nur ni namanya ..bukan sesiapa.. "Ya Allah..dengan 99 namaMu yang suci..ku mulakan tinta ini..berkatilah ia sebagai dakwah dan jihadku untuk bekalan di kemudian hari..." Ameen untuk dia. :)

Jenguk muka depan blog Nur, entri-entri Nur adalah perkongsian artikel Islamik, di antaranya adalah doa-doa yang baik diamalkan. Salah satu yang paling saya suka adalah yang ni...

"Barang siapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu." (at-Talaq: 2-3)

Ayat seribu dinar... Amalkan agar dimurahkan Allah rezeki kita, insya'Allah :)


Nur mula berblog pada 3 Januari 2011 seorang lagi blogger baru lahir tahun ni...alhamdulillah~ Erm, tak banyak juga yang dapat saya godek dalam keadaan internet broadband biru putih yang sangat lembap ni. Blog Nur nyata masih baru, takde shoutbox widget untuk tinggal jejak, tapi da ada senarai bloglist (saya pun ada dalam tu~ thanks dear~) Kemudian, ada widget-widget yang selalu ada pada blog-blog seumpamanya~ :) Erm...kalau nak tahu lebih lanjut, jenguklah blog Nur ya~ sila-sila...jemput makan Wedges sekali~ :D

Nur, teruskan istiqamah berblog ya~ ;)

Ok, Nur di atas bukanlah Nur Izzatti Muhammad Rosli yang jadi follower ke 313 tu~ Saya masih tidak menjumpai blog beliau. Nur Izzatti, jika terbaca entry ni, sila roger-roger ye~

Thanks Nur yang empunya blog atas infonye~ :)



6 comments:

  1. kite suke 313...
    coz 2 tarikh bufday kite...
    31/3...
    salam kenal...
    :D

    ReplyDelete
  2. @athirah

    yup, sangat suke~~~ :D
    lama tak nampak trex~

    ReplyDelete
  3. syukran utk silaturrahim ini...hanya Allah jua yg mampu membalasnya..
    cuma...
    i'm nur..but not nur izzati mohamad rosli..

    ReplyDelete
  4. @nur

    ouh, jadi siapa nur izzati mohamad rosli? hehe..syukran inform ye~

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad