BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, January 18, 2011

-313- Suka?

Masa menulis: Tatkala internet sangat slow saat sepatutnya diri ini berada dalam online meeting.

313... Saya suka nombor ni. Kenapa?

Badar 313... Ya, 313 orang tentera Badar. (Dah cukup nak gi berperang dengan Israel! Ouh, cukup ke?)

Sila google lagi, best no ni...cerita tentang no ni pun best...kamu-kamu kan rajin~ :D


Tahniah ye Nur Izzatti Muhammad Rosli. Ok, blog Nur ni namanya ..bukan sesiapa.. "Ya Allah..dengan 99 namaMu yang suci..ku mulakan tinta ini..berkatilah ia sebagai dakwah dan jihadku untuk bekalan di kemudian hari..." Ameen untuk dia. :)

Jenguk muka depan blog Nur, entri-entri Nur adalah perkongsian artikel Islamik, di antaranya adalah doa-doa yang baik diamalkan. Salah satu yang paling saya suka adalah yang ni...

"Barang siapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu." (at-Talaq: 2-3)

Ayat seribu dinar... Amalkan agar dimurahkan Allah rezeki kita, insya'Allah :)


Nur mula berblog pada 3 Januari 2011 seorang lagi blogger baru lahir tahun ni...alhamdulillah~ Erm, tak banyak juga yang dapat saya godek dalam keadaan internet broadband biru putih yang sangat lembap ni. Blog Nur nyata masih baru, takde shoutbox widget untuk tinggal jejak, tapi da ada senarai bloglist (saya pun ada dalam tu~ thanks dear~) Kemudian, ada widget-widget yang selalu ada pada blog-blog seumpamanya~ :) Erm...kalau nak tahu lebih lanjut, jenguklah blog Nur ya~ sila-sila...jemput makan Wedges sekali~ :D

Nur, teruskan istiqamah berblog ya~ ;)

Ok, Nur di atas bukanlah Nur Izzatti Muhammad Rosli yang jadi follower ke 313 tu~ Saya masih tidak menjumpai blog beliau. Nur Izzatti, jika terbaca entry ni, sila roger-roger ye~

Thanks Nur yang empunya blog atas infonye~ :)





6 comments:

owL_aRtOwL said...

kite suke 313...
coz 2 tarikh bufday kite...
31/3...
salam kenal...
:D

Sunah Mohammad said...

@owL_aRtOwL

ouh, yeke? hee~~ salam kenal ye~ ;)

athirah said...

wahh... nice no :)

Sunah Mohammad said...

@athirah

yup, sangat suke~~~ :D
lama tak nampak trex~

nur said...

syukran utk silaturrahim ini...hanya Allah jua yg mampu membalasnya..
cuma...
i'm nur..but not nur izzati mohamad rosli..

Sunah Mohammad said...

@nur

ouh, jadi siapa nur izzati mohamad rosli? hehe..syukran inform ye~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.