BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, January 19, 2011

Blog...Macam-macam Ada

Blog...tak sangka macam-macam ada dalam blog. Blog yang dasarnya gunakan internet, tentulah dunianya tanpa sempadan, tapi tak sangka dunia blog ni kecik je kan? Tadi pun baru baca komen seorang sahabat blogger kat entry NI, rupa-rupanya entri pilihan tengah malam tadi tu dari blog junior dia kat sekolah dulu. Satu sekolah rupanya kak Deqdeq dan Abdul ni. Jumpa pulak dalam dunia blog yang kecik ni. Alhamdulillah... :)

Beberapa hari lepas jugak, meluahkan perasaan kat SINI. Hoh! Ramai gak blogger yang bersetuju dan tak suka ada lagu dalam blog. Menjengkelkan, bak kata Ujang. Rina lak siap suh gi dengar radio jek kalau nak dengar lagu. Kuar entri tu, Echa yang baru letak lagu kat blog dia pun nak fikir-fikir balik samada nak teruskan atau buang jek lagu tu...fikir masak-masak ye dik~

Maka, pesanan untuk blogger-blogger sedunia, tak payah letak lagu ye kat blog. Kalau nak, bukak lagu kat laptop@pc tu jek. Lama-lama nanti kamu-kamu pun akan faham gak nape tak best letak lagu~ :)




14 comments:

aDisH.sHidA said...

sokoooooooooooooong 120% psal lagu kat blog
sebab kita masuk blog nie nak baca n3...kalau yg jenis leh stop or pause ok...tp kalau jenis autoplay tu....adus2 hilang mood nak lepak lama...
tp kalau mcm AK nyer lagu akak suka..sebab sayu dgr...hehhehee

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

lebih 20% je kak? :p
hehe...tadi pun baru jumpa yang leh pause..nasib bek tak start lagi lagu tu..:D

hee~ lagu kat blog awang ek? dulu saya bukak jek, housemate tanya, ape yang sedih sangat tu? :D

DeQdEq said...

heheheh...akak pun x sangka leh nak jumpa junior sendiri...mmg kecil je rupanya dunia ni...hehhee

psl lagu, akak pun mmg x suka klu blog yg psg lagu....sama ada akak pause atau akak mute kan sound...heheh

aDisH.sHidA said...

kdg2 kita pk plawat yg dtg ke blog kita...xsume org suka lagu yg kita set...yg AK tu sayu syahdu myentuh kalbu

niesz said...

setuju! :)

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

hehe..junior akak kat sekolah, junior saya kat u..;)

saya...mute terus..kot2 ganggu orang lain yang duk sebelah2..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

ha'ah..dia punya syahdu sungguh..

Sunah Mohammad said...

@niesz

niesz pun setuju gak~ hehe

DeQdEq said...

hehhehe...itu la...sekali menemukankita semua di dunia blog yg sama....

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

alhamdulillah...baru best berblog! :)

~sn~ said...

akhirnya telah membuat keputusan untuk mendelete widget lagu. Klu nak dgr lagu boleh pasang kat laptop sendirik kan kak..=) Hehehe

Sunah Mohammad said...

@~sn~

ya, betul! hehe..

Ibnu Jamil said...

blog akak ni boleh jadi blog jejak kasih ni..mempertemukan rakan-rakan lama..

~sn~..sangat bersetuju untuk dibuang lagu..sudah lama ingin smapaikan bila melawat blog nti

Sunah Mohammad said...

@Ibnu Jamil

echa, sila dengar arahan senior...:D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.