BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, January 27, 2011

Entri Pilihan Sebelum Zohor...


"Siapa kata budak engineering tak perlu pergi kelas agama?
Budak engineering pun iman selalu turun naik jugak
Bukan iman sederas elektron yang mengalir dalam wayar
Bukan ada resistor yang mampu menahan segala nafsu
Bukan sentiasa ditebat dari hasutan syaitan
Bukan ada filter yang boleh tapis segala dosa-dosa
Hakikat budak engineering juga manusia biasa"

Wow! Saya teruja membacanya!
Baca lagik kat SINI~~




2 comments:

... said...

as salam..
saya juga teruja membacanya.
mengaplikasikan ceritera bidang kerjaya ke dalam pengaruh keimanan :)

Sunah Mohammad said...

@...

yup! nice kan~~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.