BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, January 19, 2011

Entri Pilihan Tengah Malam...

Nak tips akhirat sebagai bloggers dan facebookers???

"Seseorang blogger dan facebooker itu janganlah salah gunakan atas kepakaran ilmu yang kita ada. Seumpama budak yang baru pandai naik basikal. Ke mana sahaja mahu naik basikal, termasuk ke tempat yang tak munasabah berbasikal, atau ke tempat yang tak sepatut berbasikal dia juga akan berbasikal. Maka atas sifat menggunakan ilmu yang kita ada menerusi hujung jari, gunalah hujung jari itu dengan hikmah..."

Mula-mula baca tajuk kat dashboard, tertarik untuk klik blog junior ni...sambung lagi... "Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak: “berdepan dengan kematian, maka di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.”

Menarik entry ni, tapi tak sampai situ je...sila klik SINI untuk baca lagi ya~




10 comments:

Ibnu Jamil said...

sama-sama berkongsi..insyaAllah..sambil berblog dan berfacebook sambil menambah amal

Sunah Mohammad said...

@Ibnu Jamil

insya'Allah..

DeQdEq said...

@ mmg tertarik dgn tajuk tu...

yelah hidup kita ni apa yg lbh penting kehidupan 'DI SANA' nnt

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

betul tu kak~

DeQdEq said...

rupanya kan sunah, ibnu jamil ni junior DeQdEq kt sekolah dulu...tp super2 junior...bila baca kt blog dia baru tau...heheh

x sangka dpt jumpa junior sendiri kt blog ni..

Fiqas said...

menarik... mengingtkan kita jgn terlalu lalai dan leka...

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

la..yeke kak? boleh wat entry nih! :D alhamdulillah..:)

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

yup, insya'Allah...

Ibnu Jamil said...

macam program jejak kasih..

Sunah Mohammad said...

@Ibnu Jamil

:D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.