BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 10, 2011

Free Lunch! Grab it Now!

Masa balik tadi, panjang betul barisnya sampai ke luar...huhu

Mesej di YM pada pukul 12:39:03 tengahari tadi dari seorang senior yang cun (Cikgu Cun) mengajak lunch kat P19. Maka, pergilah kan...tak baik menolak ajakan orang (eh, yang tertentu je ye~).

Sampai sana, terus masuk barisan...ingat nak jenguk lauk apa yang ada, eik, satu lauk jek? Dan lauk itu adalah sejenis nasik. Nasik beriani ke ujan(g) panas ek? Mana-manalah, tapi Cikgu Cun kata nasik beriani. Hehe. Dengan muka blur sebab datang lewat sikit dari Cikgu Cun dan Kak Usna (hoh! semua nama disalah-ejakan!), sambil taip SMS kat Cikgu Cun: "tak paham", (sempat pulak~), amek je lah nasik yang diberikan oleh kakak kat kafe tu. Sempat dengar seorang staff UTM sebut, "ingatkan tak sempat...nasib baik.." Makin lah blur saya di sini. Huhuhu.

Then, gi duduk kat meja dengan Cikgu Cun dan Kak Usna.

Saya: Ada apa ni kak? Percuma ke ni?

Cikgu Cun: Hari ni first day diorang.

Saya: Ha? Patutlah cam pelik, muka kakak tu familiar jek.

Kak Usna: Ha...CP dah pindah sini.

Saya: Ha? Pindah terus???

Cikgu Cun: Lepas ni leh makan tiap hari kat sini. Hoho~ (gelak yang saya tokok tambah)

Ya! Untuk student UTM, mahasiswa FKE khususnya, Kafetaria Noor dah dipindahkan kepada CP. Eh, yang kat CP dah amek alih Kafetaria Noor kat P19. Ha...ayat yang betul~ :D Lepas ni boleh lah makan kat P19 selalu ye.

Kakak yang bagi nasik, lepas ni kena bagi makan free sebab dah tolong promote ni...:D

Admin: Oh, dah habis dah kot...maaf lambat update. :p





6 comments:

black paper said...

adess,,da abes -_-

masterfaiz.com said...

pegi gak tadi..ramai sangat..fed up ar..lagipun perut dah lapar gile..tak sanggup nak tunggu..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@black paper

hush, kalo de lagi pun, cane doc nak grab? jauh nak datang sini..duk russia makan free kat sana jek ye..hehe

Sunah Mohammad said...

@masterfaiz.com

kesiannye~ huhu..akak datang awal tadi, masa tu tak ramai lagi...

mohd zhafri said...

bab bab beratur ni mmg den lomah...

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

:D kalo lemah, terus tak melepas...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.