Itu Facebook...Kalau Blogger Ditutup???

January 09, 2011


Zuckerberg: Aku dah tak dapat nak kontrol benda ni dah! Stress tau tak? Stress!!! Rosak hidup aku sebab benda ni. Cukup-cukuplah semua kegilaan ni.

Humarthi: Start 15hb Mac nanti semua akaun takkan dapat diakses lagi. Kalo-kalo ade gambar korang dalam tu, cepat-cepatlah donwlod dan simpan. Nanti da tutup, tak dapat nak tengok dah.

Zuckerberg: Aku rasa macam ni lebih baik. Lepas ni, semua orang tak tercongok depan skrin komputer jek. Bolehlah keluar dari kepompong tu. Cari kawan kat luar.

Bradshaw: Arggghh! Mana boleh macam ni! Aku jenguk benda tu paling kurang 10 jam sehari! Lepas ni, macam mana nak isi 10 jam tu??? (gi belajar la, kata high school student, grab your As dulu ye~)

Guttari: Leganya...lepas ni anak aku takde lah duk depan laptop tu je tiap hari. Kalau tak, nak bercakap sepatah dengan dia pun susah!

Tak kisah pasal duit ke??? Kaya tau urus benda tu! Dapat berbillion-billion dolar tu~

Zuckerberg: Dah, dah! Tak perlu nak goda-goda aku dah! Aku tak kira duit-duit tu semua, aku nak hidup aku balik!

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased. [JB Smitts, 2011]

Ya, itulah alkisah tentang Facebook yang bakal ditutup pada 15 Mac. Berita ni je pun dah menggarudakan (perkataan terbaru tiada dalam Kamus Dewan!) dunia maya ni. Yang aktif berfacebook tu memang la kacau jiwa, yang jarang berfacebook pulak tak rasa apa kot~ Bisnes kat facebook tu semua macam mana pulak? Huish, banyak gak yang akan dapat tempias ni.

Agak-agak, kalau www.blogger.com ditutup apa jadi ek? Hehehe...


You Might Also Like

21 Comments

  1. tah tutup la kan babe, takde sebab pon, klu stress besare je la.hehe

    ReplyDelete
  2. @nazirulhazwan~

    pelik jek dia punya sebab nak tutup..tapi memang dapat rasa kestressan dia tu..tengok fb da gtu..tapi banyak pembaharuan dia wat, nak tutup da ke?

    ReplyDelete
  3. kalao tutop takdapek la den nak carik duit nuff , wordpress takpandai gune heheh

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. ah website tu tipu...
    kot! sbb someone I knew said it's fake...tak tau la dia kata...ak tak kata..

    ReplyDelete
  7. @ZACK ENTRY

    palsu ye? thanks for the info~
    letak link pun kira spam ke? hehehe..

    ReplyDelete
  8. @...

    ya, tapi sekarang ni yang popular dan mudah digunakan adalah blogger..multiply..pun da lama tak update gak. oho~

    ReplyDelete
  9. @Liyana

    heh~ saja ja Zuckerberg tu nak wat kecoh kot~

    ReplyDelete
  10. lepas nie kena aktifkan blog semula..
    [dalam proses mencari wajah baru :)]
    ~miss j

    ReplyDelete
  11. @Anonymous

    ha..kena aktifkan balik! da banyak sangat blog akak..

    ReplyDelete
  12. as salam..
    kena tag~

    http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2010/12/kategori-sahabat-blogger-mengikut.html

    er..blog ni menarik juga kalau nak naikkan trafik ;)

    ReplyDelete
  13. oo..admin blog tu, tak minta kita tag.tapi saya berminat jika kamu juga turut serta ;)

    oh ya.peraduan yang sebelum ni, yang kamu sertai, admin blog tersilap menaip nama kamu.

    ReplyDelete
  14. @...

    kamu berminat, tapi saya tak berminat~ haha~ :D dan kurang faham cara nak masuk tu..sebab tu malas nak join~

    erm, yang mana tu?

    ReplyDelete
  15. blog tutup, takde lah kebebasan bersuara..ngee..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com