BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, January 9, 2011

Itu Facebook...Kalau Blogger Ditutup???


Zuckerberg: Aku dah tak dapat nak kontrol benda ni dah! Stress tau tak? Stress!!! Rosak hidup aku sebab benda ni. Cukup-cukuplah semua kegilaan ni.

Humarthi: Start 15hb Mac nanti semua akaun takkan dapat diakses lagi. Kalo-kalo ade gambar korang dalam tu, cepat-cepatlah donwlod dan simpan. Nanti da tutup, tak dapat nak tengok dah.

Zuckerberg: Aku rasa macam ni lebih baik. Lepas ni, semua orang tak tercongok depan skrin komputer jek. Bolehlah keluar dari kepompong tu. Cari kawan kat luar.

Bradshaw: Arggghh! Mana boleh macam ni! Aku jenguk benda tu paling kurang 10 jam sehari! Lepas ni, macam mana nak isi 10 jam tu??? (gi belajar la, kata high school student, grab your As dulu ye~)

Guttari: Leganya...lepas ni anak aku takde lah duk depan laptop tu je tiap hari. Kalau tak, nak bercakap sepatah dengan dia pun susah!

Tak kisah pasal duit ke??? Kaya tau urus benda tu! Dapat berbillion-billion dolar tu~

Zuckerberg: Dah, dah! Tak perlu nak goda-goda aku dah! Aku tak kira duit-duit tu semua, aku nak hidup aku balik!

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased. [JB Smitts, 2011]

Ya, itulah alkisah tentang Facebook yang bakal ditutup pada 15 Mac. Berita ni je pun dah menggarudakan (perkataan terbaru tiada dalam Kamus Dewan!) dunia maya ni. Yang aktif berfacebook tu memang la kacau jiwa, yang jarang berfacebook pulak tak rasa apa kot~ Bisnes kat facebook tu semua macam mana pulak? Huish, banyak gak yang akan dapat tempias ni.

Agak-agak, kalau www.blogger.com ditutup apa jadi ek? Hehehe...




21 comments:

nazirulhazwan~ said...

tah tutup la kan babe, takde sebab pon, klu stress besare je la.hehe

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

pelik jek dia punya sebab nak tutup..tapi memang dapat rasa kestressan dia tu..tengok fb da gtu..tapi banyak pembaharuan dia wat, nak tutup da ke?

ZACK ENTRY said...

tu berita palsu..

minta izin spam..hehe

Spekulasi penutupan facebook

si pendek dan moody said...

kalao tutop takdapek la den nak carik duit nuff , wordpress takpandai gune heheh

... said...
This comment has been removed by the author.
... said...
This comment has been removed by the author.
Liyana said...

ah website tu tipu...
kot! sbb someone I knew said it's fake...tak tau la dia kata...ak tak kata..

Sunah Mohammad said...

@ZACK ENTRY

palsu ye? thanks for the info~
letak link pun kira spam ke? hehehe..

Sunah Mohammad said...

@si pendek dan moody

haha..wordpress da lama tinggal..sob3

Sunah Mohammad said...

@...

ya, tapi sekarang ni yang popular dan mudah digunakan adalah blogger..multiply..pun da lama tak update gak. oho~

Sunah Mohammad said...

@Liyana

heh~ saja ja Zuckerberg tu nak wat kecoh kot~

Anonymous said...

lepas nie kena aktifkan blog semula..
[dalam proses mencari wajah baru :)]
~miss j

Sunah Mohammad said...

@Anonymous

ha..kena aktifkan balik! da banyak sangat blog akak..

... said...

as salam..
kena tag~

http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2010/12/kategori-sahabat-blogger-mengikut.html

er..blog ni menarik juga kalau nak naikkan trafik ;)

Sunah Mohammad said...

@...

kena tag? takde pon~

... said...

oo..admin blog tu, tak minta kita tag.tapi saya berminat jika kamu juga turut serta ;)

oh ya.peraduan yang sebelum ni, yang kamu sertai, admin blog tersilap menaip nama kamu.

Sunah Mohammad said...

@...

kamu berminat, tapi saya tak berminat~ haha~ :D dan kurang faham cara nak masuk tu..sebab tu malas nak join~

erm, yang mana tu?

Lulu caldina said...

blog tutup, takde lah kebebasan bersuara..ngee..

Sunah Mohammad said...

@Lulu caldina

huhu...menyedihkan la ye?

nohfee said...

tak mungkin tak mungkin.. ;0

Sunah Mohammad said...

@nohfee

mungkin bila nanti~ :D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.