BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 3, 2011

Lepas ni, Semuanya akan Berkurangan....

Entry mungkin akan semakin berkurang...

Lepas ni mungkin tak dapat nak blogwalking selalu...

Mungkin lepas ni nak jenguk blog seminggu tu paling tak pun sekali jek...

Tak dapat nak jejak yang datang blog dengan sekerap dulu da...

Ouh, semua nak berkurang ye..sedih je baca entry-entry rakan blogger yang sudah mula punya banyak komitmen selain menjadi blogger tegar. Kekangan apa yang menyebabkan demam akan-kurang-berceloteh-di-blog ni melanda? Tentunya kekangan masa yang paling utama, kekangan masa disebabkan oleh kekangan kerjaya tentunya, kalau bukan pun, kekangan akademik.

Rakan-rakan blogger kita kebanyakannya adik-adik yang masih bersekolah (tabik la!), ada juga di kalangan cikgu macam Cikgu Ima dan Cikgu Awangku Johan, ada yang kerja engineer macam Ustaz Ir. Nazirul Hazwan dan Zack Zuhairi (ouh, beliau dah muncul kembali!!!), ada yang suri rumah sepenuh masa sambil berniaga dari rumah, dan ada banyak lagi kategori blogger lain, semua berusaha untuk maintain blogging~

Kagum? Ya, memang...tapi lebih kagum pada Yang Menciptakan mereka, kerana mempermudahkan urusan itu untuk mereka, diberikan masa yang cukup untuk semua, tetapi dibahagikan dengan sebaiknya... Subhanallah...


Saya? Saya nak cuba juga maintain blogging.. :) Insya'Allah...entry mungkin keluar malam-malam kot..siang-siang kan nak menyelidik, kan deqdeq kan~~ :p




6 comments:

nazirulhazwan~ said...

fuh, name den tu bikin den rase segan.hehe;p
xpela, kite same2 pelan2 berblog, sume makin busy kan:) papepon, jgn benti berblog.tu yang plg penting:)

Sunah Mohammad said...

@naz
tu doa tu..biar betul2 tersurat jadi ustaz Ir, bukan lagi kebetulan..ameen...;)
yup, insya'Allah takkan benti berblog..:)

Awangku Johan said...

Ya betul tu.. saya pun dah semakin kurang wat en3 coz dah bz kat skolah.. malam2 jak blh wat en3 n BW... serta sabtu n ahad

Sunah Mohammad said...

@Awangku Johan
takpe, bak kata Ir. Naz, yang penting jangan benti blogging~ :) ujung minggu leh la gi jenguk2..

... said...

as salam..
niat mesti ada ;)
masa yang ada untuk yang telah ditetapkan-Nya untuk saya setakat ini setelah kita sebagai manusia berusaha dan bertawakkal kepada-Nya, bukan untuk dunia maya.tetapi dunia nyata..tetapi saya bersyukur..dunia nyata inilah yang paling banyak mengajar diri ini untuk terus berusaha mencari keredhaan-Nya.

Sunah Mohammad said...

@...

alhamdulillah...:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.