BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 31, 2011

Mata Kamu Cantik?

Pernah terfikir tak mata kamu-kamu semua macam mana rupanya?

Ala...mata kamu yang cantik tu~ Yang selalu dipuji puja tu...

Yang bulat macam mata Heliza, yang hijau macam mata Harry Potter, yang sepet-sepet macam mata orang Korea...

Ni nak tunjuk kalau tengok dekat-dekat...

.

.

.

.

.

Jangan terkejut ek...

.

.

.


Cikgu Fizik, Suren Manvelyan amek gambar ni dengan menjadikan kawan-kawan dan pelajarnya sebagai model. Enchek Manvelyan ni ada webphotos gak, kira dia memang pandai amek gambar la...tapi dia tak nak kongsi pon cane cara nak amek gambar mata dekat-dekat macam ni...tu yang diceritakan dalam NI la...siap masuk paper online lagi~~Ni baru satu gambar je... Jenguk lagi 19 baki gambar mata yang 'cantik-cantik' tu kat web Enchek Manvelyan kat sini~

Tu lah mata kita...yang Allah dah cipta...sangat kompleks, tentulah kita tak mampu nak cipta sesempurna tu... Yang kita mampu buat adalah menjaganya dengan baik...sebab untuk menggantikan yang sekompleks tu memang susah...pinjam mata orang lain pun, still ada komplikasinya kalau tak buat betul-betul...

Jadi, bersyukurlah.... ;)


Admin: Alhamdulillah, sekarang dah ade depan laptop, dah tak perlu autopublish... :) Actually dah set untuk autopublish, tapi tak keluar...jadi draft lak. :)




12 comments:

Ujang9897 said...

yeehaa..mata heliza gak cun..mata yana pun cun

Aiydalela said...

dari mata turun ke hati :)

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

hok alah paknyah..laju jek kalo sebut heliza ye...:p nasib bek nama kak yana pun disebut..hehehe

Sunah Mohammad said...

@Aiydalela

yup, betul2~

nazirulhazwan~ said...

fuyyo, tu gmbr mate ker?superb2.

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

yang pasti bukan mata Ir..

anies anessa said...

terkejut tgok..hehe

marfieyra said...

hee . macam mengerikan pulak tengok dekat-dekat . sib baik ada warning . haha . btw, saya dah follow awk .sudi2 datang jengah blog saya yang tak seberapa ya?

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

ops, jangan melatah ye~ :p

Sunah Mohammad said...

@marfieyra

hehe~ sebab tu letak warning awal tu~
o..terima kasih~ insya'Allah saya datang jap lagi ye~

ieyba said...

subhanallah..kacakkan mata yg Allah bgi:)Alhamdulillah

tp cmne ow nya amik gmbr cmya??xbhyakan mata ka??

Sunah Mohammad said...

@ieyba

ntahla deng~ nya sik mok gtauk..mun nya gtauk, rugilah nya...hehe

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.