Nak Buat Apa Kalau Internet Lembap??

January 04, 2011

Hadoi....http://www.emocutez.com (rasa nak taip "argggghhhhh!", tapi tak ayu la kalau gitu~ :p)

Internet sangat lembap...tak dapat nak buat blogwalking dan membalas jejak sambil membaca entri baru rakan-rakan blogger. Maaf sangat-sangat. Sedih betul.

Hurm...tadi jenguk blog deqdeq, tapi tak dapat nak komen kat situ. :( Jadi, saya tulis kat sini je la ye kak. Saya tak dapat nak tengok video tu sebab internet slow, tapi saya rasa saya tau macam mana keadaan kucing tu dari apa yang saya baca kat blog akak tadi. Dulu pun salah seekor anak kucing saya (anak Mitchi)  turut mengalami masalah yang sama, susah nak berdiri~ berdiri je jatuh, berdiri je jatuh, terketar-ketar seluruh badan, kepala pun nampak macam lagi berat dari badannya. Sampaikan ia jadi lebih kurus dari adik-beradiknya yang lain. Ye lah, kurang zat sebab tak berpeluang nak berebut menyusu dengan Mitchi. Dalam situasi ni, mak kucing ada, jadi kita kena usahakan dengan membantu ia menyusu, asingkan dari yang lain bila nak bagi dia menyusu. Lama-lama ia jadi kuat dan boleh berjalan, alhamdulillah. Tapi, tak kekal lama gak..semua anak-anak Mitchi da takde...Mitchi pun lahirkan diorang masa umur masih 'muda' (kitorang pun tak sangka Mitchi nak beranak). Erm, dalam keadaan akak, mak kucing takde, jadi usahakan untuk bagi minum susu bancuhan. Tapi, tu la..kondisi bilik akak akan terjejas. Saya rasa better akak letak dalam kotak besar, then letak kat bawah flat akak tu. Bila time untuk makan, akak leh turun bagi dia makan. Tapi takut tak bebas lak kan? Boleh je kalau akak biar dia bebas tapi mungkin dia akan 'hilang'. Doakan semoga dia dilindungi Allah dalam hidupnya...insya'Allah DIA akan bantu dengan kehendakNYA. Bagus usaha akak, moga Allah balas di akhirat, kucing ni doakan kita tau, dia akan jadi antara mahar kita di akhirat kelak, insya'Allah. :) Erk, panjang pulak komen saya ye. Hehehe.

Kembali kepada persoalan, dalam keadaan internet yang lembap ni, apa yang boleh kita buat di alam maya selain me'reload' page yang sama? Nak buat apa ni??? Geram sungguh!
http://www.emocutez.com



You Might Also Like

13 Comments

  1. kalau lembap? cuba try test lempar laptop tu. hehehe

    ReplyDelete
  2. sunah...ok g kalau slow...kalau xleh on9 terus cmne...
    sunah guna bb apa nie

    ReplyDelete
  3. @nohfee
    hehe..takmo, takmo~ nanti terus takleh online..sob3..

    ReplyDelete
  4. @aDisH.sHidA
    erk, betul gak tu..huhuhu
    guna celcom..ops~ maaf ye celcom...:D

    ReplyDelete
  5. as salam..
    kalau lembap? saya pegi cari buku dulu.aca apa yang patut. biasanya pergi mengadapa semula selang lima minit.

    ReplyDelete
  6. cuba tweak browser.tapi seblum tu, ping-kan IP celcom yang kat dalam setting tu.insya'Allah boleh laju

    ReplyDelete
  7. sana sini org dok ngadu internt lembab..hehe...

    internet tu sj je...nk uji kesabaran..suh bnyk2kn bersabar sikit...(^_^)

    kalau sy...sy suka tgk gambar...edit2 gambar ke..tk pun main game...kalau boring gak...tutup jer lappy tu... ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    PENDAPAT ANDA DIPERLUKAN

    ReplyDelete
  8. tima kasih dk....ntah la....akak masih tak sampai hati nak lepaskan dia kat luar...akak fikirkan cara lain...ada cdgn yang minta akak contact sorang blogger yg mmg menjaga kucing terbiar.

    ReplyDelete
  9. @Ir. fadzli
    ping? cane wat? saya gi wat lempeng dulu..:D

    ReplyDelete
  10. @nabilah
    hehe..memang menguji kesabaran betul~ o..suka edit2 gambar ye~ sama la kite~~ :)

    ReplyDelete
  11. @deqdeq
    sama-sama kak~ o..kalo ade blogger yang memang menjaga kucing terbiar tu, lagi elok..:) lagi dekat dengan tempat akak, lagi bagus..:) saya jauh...huhuhu

    ReplyDelete
  12. itula...kalau blogger ni sudi mengambil kucing nih...alhamdulillah, bersyukur sangat...tp xtau la mcm mna..akak dh msg dia...tp lum ada reply lg..

    p/s: tak leh nak komen kt blog akak ke td? naper yer?akak guna application disquz tu

    ReplyDelete
  13. @deqdeq
    insya'Allah nanti dia reply, tunggu je ek..akak mesej kat henset ke email? moga dipermudahkan urusan ni..:)

    ha'ah..da taip masa tu..then bertukar jadi application qisquz tu terus tak dapat nak taip..maybe sebab tenet gak kot..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com