BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, January 4, 2011

Nak Buat Apa Kalau Internet Lembap??

Hadoi....http://www.emocutez.com (rasa nak taip "argggghhhhh!", tapi tak ayu la kalau gitu~ :p)

Internet sangat lembap...tak dapat nak buat blogwalking dan membalas jejak sambil membaca entri baru rakan-rakan blogger. Maaf sangat-sangat. Sedih betul.

Hurm...tadi jenguk blog deqdeq, tapi tak dapat nak komen kat situ. :( Jadi, saya tulis kat sini je la ye kak. Saya tak dapat nak tengok video tu sebab internet slow, tapi saya rasa saya tau macam mana keadaan kucing tu dari apa yang saya baca kat blog akak tadi. Dulu pun salah seekor anak kucing saya (anak Mitchi)  turut mengalami masalah yang sama, susah nak berdiri~ berdiri je jatuh, berdiri je jatuh, terketar-ketar seluruh badan, kepala pun nampak macam lagi berat dari badannya. Sampaikan ia jadi lebih kurus dari adik-beradiknya yang lain. Ye lah, kurang zat sebab tak berpeluang nak berebut menyusu dengan Mitchi. Dalam situasi ni, mak kucing ada, jadi kita kena usahakan dengan membantu ia menyusu, asingkan dari yang lain bila nak bagi dia menyusu. Lama-lama ia jadi kuat dan boleh berjalan, alhamdulillah. Tapi, tak kekal lama gak..semua anak-anak Mitchi da takde...Mitchi pun lahirkan diorang masa umur masih 'muda' (kitorang pun tak sangka Mitchi nak beranak). Erm, dalam keadaan akak, mak kucing takde, jadi usahakan untuk bagi minum susu bancuhan. Tapi, tu la..kondisi bilik akak akan terjejas. Saya rasa better akak letak dalam kotak besar, then letak kat bawah flat akak tu. Bila time untuk makan, akak leh turun bagi dia makan. Tapi takut tak bebas lak kan? Boleh je kalau akak biar dia bebas tapi mungkin dia akan 'hilang'. Doakan semoga dia dilindungi Allah dalam hidupnya...insya'Allah DIA akan bantu dengan kehendakNYA. Bagus usaha akak, moga Allah balas di akhirat, kucing ni doakan kita tau, dia akan jadi antara mahar kita di akhirat kelak, insya'Allah. :) Erk, panjang pulak komen saya ye. Hehehe.

Kembali kepada persoalan, dalam keadaan internet yang lembap ni, apa yang boleh kita buat di alam maya selain me'reload' page yang sama? Nak buat apa ni??? Geram sungguh!
http://www.emocutez.com





13 comments:

nohfee said...

kalau lembap? cuba try test lempar laptop tu. hehehe

aDisH.sHidA said...

sunah...ok g kalau slow...kalau xleh on9 terus cmne...
sunah guna bb apa nie

Sunah Mohammad said...

@nohfee
hehe..takmo, takmo~ nanti terus takleh online..sob3..

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA
erk, betul gak tu..huhuhu
guna celcom..ops~ maaf ye celcom...:D

... said...

as salam..
kalau lembap? saya pegi cari buku dulu.aca apa yang patut. biasanya pergi mengadapa semula selang lima minit.

... said...

cuba tweak browser.tapi seblum tu, ping-kan IP celcom yang kat dalam setting tu.insya'Allah boleh laju

nabilah_2908 said...

sana sini org dok ngadu internt lembab..hehe...

internet tu sj je...nk uji kesabaran..suh bnyk2kn bersabar sikit...(^_^)

kalau sy...sy suka tgk gambar...edit2 gambar ke..tk pun main game...kalau boring gak...tutup jer lappy tu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PENDAPAT ANDA DIPERLUKAN

deqdeq said...

tima kasih dk....ntah la....akak masih tak sampai hati nak lepaskan dia kat luar...akak fikirkan cara lain...ada cdgn yang minta akak contact sorang blogger yg mmg menjaga kucing terbiar.

Sunah Mohammad said...

@Ir. fadzli
ping? cane wat? saya gi wat lempeng dulu..:D

Sunah Mohammad said...

@nabilah
hehe..memang menguji kesabaran betul~ o..suka edit2 gambar ye~ sama la kite~~ :)

Sunah Mohammad said...

@deqdeq
sama-sama kak~ o..kalo ade blogger yang memang menjaga kucing terbiar tu, lagi elok..:) lagi dekat dengan tempat akak, lagi bagus..:) saya jauh...huhuhu

deqdeq said...

itula...kalau blogger ni sudi mengambil kucing nih...alhamdulillah, bersyukur sangat...tp xtau la mcm mna..akak dh msg dia...tp lum ada reply lg..

p/s: tak leh nak komen kt blog akak ke td? naper yer?akak guna application disquz tu

Sunah Mohammad said...

@deqdeq
insya'Allah nanti dia reply, tunggu je ek..akak mesej kat henset ke email? moga dipermudahkan urusan ni..:)

ha'ah..da taip masa tu..then bertukar jadi application qisquz tu terus tak dapat nak taip..maybe sebab tenet gak kot..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.