BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, January 22, 2011

SB Menggugat!

Alhamdulillah. Dah sampai JB dah...

Eik? Awalnye sampai? Kata pagi esok baru naik flite gi JB?

Tak jadi...kemalasan menunggu memaksa diri ini membeli tiket bas pulang ke JB terus petang tadi. Huhuhu.

Tengah bersabar menunggu bas sambil makan burger, borak-borak dengan follower yang setia. Cerita blog lagi! Asyik cerita pasal blog je kan? Takde cerita lain ke? Ade, tapi nak kongsi yang ni...

Dia: Tahniah ye untuk sunahsukasakura.com...

Saya: Terima kasih...kerana follower yang setia jugak tu...

Dia: Nanti boleh cadangkan pada persatuan kita pulak. Dari dulu nak buat, tak terbuat-buat.

Saya: Last-last ahli-ahli persatuan je yang buat. Hehe... Insya'Allah, kalau selalu update, lagi bagus.

Dia: Takpe...biar professional sikit. Adik-adik dah kurang yang menulis sebab dah kurang senior-senior yang aktif blog.

Saya: Lepas bengkel hari tu berapa kerat je yang kembali aktif berblog. Yang lain masih sunyi sepi blognya. Hurm...

Dia: Terasa pulak...Hehehe. Takpe, usaha je, Facebook lebih diminati sekarang.

Saya: Oh, cakap pasal Facebook... Agak menggugat jugak sekarang sebab dah ada Sahabat Blogger. Blogger-blogger aktif pun dah aktif borak kat dalam tu... Sampai blog jadi sunyi sepi... Huhuhu.

Dia: Susah nak lawan arus Facebook... Blogger popular macam sunah boleh kot. Hehehe.

Saya: Erk, mana ada popular... Blogger picisan je... Panggilan 'blogger' tu pun macam tak layak je... Huhuhu. Tapi betul la, ada yang cakap sampai tak terupdate blog sebab duk kat dalam SB je... (betapa bestnya SB tu, tak percaya lagi???)

Dia: Rendah diri pulak... Siap dah ramai follower. Ok la tu...

Saya: Follower? Lebih ramai readers lagi baik kot... :)

Dia: Ok, saya salah seorang readers setia blog sunah...insya'Allah ramai lagi tu... :)

Saya: Yeke? Alamak... Kena jaga tutur kata dalam blog lepas ni... :p

Yang menarik, sampai situ je. Yang lain, menarik di tempat lain. Heh~

Mungkin ada hati yang akan terbuka bila baca entri ni, harapnya begitulah. Harapan saya dan follower yang setia...eh, readers yang setia~ :)

Dan, jangan lupa ye...jenguk Sahabat Blogger~ Tengoklah macam mana SB menggugat~ Hehehe... Cik Puan Nabila da join ke? :D

Admin: Saya tak popular, dan saya seorang perempuan.




10 comments:

masterfaiz.com said...

eh baru perasan url blog ni dah tukar la..

Sunah Mohammad said...

@masterfaiz.com

:)

mohd zhafri said...

a'ah la...dh ade domain sendiri nmpk...huhu

Salfiza said...

ehem2,cik puan nabila ingatkan SB tu Salfza Baek... ^___^
SB tu kn fb ke?insyaAllah dah join kot..haha skrg deactive kejap fb :)

Salfiza said...

oh,btw tahniah da ada domain sendiri ^___^

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

zhafri tak nak wat ke? :)

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

ha, baru perasan~ SB..salfiza baek~ memang menggugat! haha

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

eh, nabila lagi? :p
terima kasih nabila cumil~

mohd zhafri said...

nak buat ek? huhu...
belum terniat lagi la...
ter jugak yg keluar...

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

TER lagi..hehe..nanti kalo TERbuat jangan lupa jenguk sini~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.