BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, February 2, 2011

Blog Review: ! - A . Blog . To . Remember - !


Blog ini milik Mr. Swift. Nama sebenarnya telah dijumpai dalam entry terbarunya kat SINI. Haha~

Blog ni sangat menarik, pengisian dia best-best jugak. Sebelum ni nama blognya Epal Merah Percuma, dah bertukar jadi ! - A . Blog . To . Remember - !. Meroyan dia kat sini nak suh tukar nama blog kat bloglist tu. :p

Ops, terbersin... Alhamdulillah. Terkurang sihat lak hari ni. Sambung balik review. Kalau tengok, follower dah lebih 1000, tahniah ye Mr. Swift. Mana tak ramai, tengok la blognya, sangat kreatif dan memikat hati bila jeling-jeling dia punya bloglist. Ada senarai Pengomel Pilihan!, Teman Wanita!, Geng Mengendap!, Pondan dan Pengkid!, Wonderblogs!, dan Krew BPM 2011!. Sape yang bertuah akan terpilih sebagai Pengomel Pilihan!, rasanya Mr. Swift pilih randomly. Lebih kurang macam bloglist Dia Rajin Komen! :D kat blog saya yang hina dina ni. Huhuhu.

Ada label dan blog archive disediakan untuk kemudahan pengunjung kalau nak godek-godek lagi. Yang paling menarik membuatkan saya tertarik nak review sangat ni adalah satu kelainan yang Mr. Swift bawak. Try jenguk setiap entry dia, mesti ada komen pilihan dalam Most Favourite Comments. Lebih kurang macam ni lah...


Sekaligus dia memperkenalkan blogger-blogger lain melalui cara tu. Kreatif kan??? Bertambah-tambahlah orang nak komen~ Kalau nak tahu apa rahsia dia jadi hebat cenggini, try baca IDE Philosophy dia ni...

(1)Think big
(2) Be positive
(3)Follow your passion
(4) Learn something new every day
(5) Listen to your gut
(6) Be patient
(7) Put a great team behind you
(8) Put beauty in everything you do
(9) Learn to negotiate, because everything you want demands it
(10) Always go for the biggest win possible
(11) Ada lagi 10, takkan semua nak letak kat sini...? Baca sendiri kat sana~ :p

Ha..pe lagi, gi la jenguk blog Mr. Swift. Try buat dia meroyan ye~ :D




12 comments:

NadiRah said...

nak jugak!!! hehehe~

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

nak jugak? ekeke~~

lavender harum wangi said...

Ide memang kuat meroyan.. HAHA :D

mohd zhafri said...

style2....hehe

Sunah Mohammad said...

@lavender harum wangi

haha, memang!

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

stylo la, bukan style~ (merapu)

Mr. Swift said...

Ohh thank you so much!
Malu dah sekarang.
Btw it's Bill Gate Philosophy not mine, haha, aku "plagiat" die punye. GOOD! :)

Salfiza said...

mari terjah!!haha

bukan photographer said...

da biasa g blog die..hee

Sunah Mohammad said...

@Mr. Swift

swift malu?? cam tak caye! haha~

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

terjah, jangan tak terjah!

Sunah Mohammad said...

@bukan photographer

dah agak! sebab de dalam list! haha~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.