BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 7, 2011

Contest 5-5-5 oleh DeQdEq

Contest 5-5-5 oleh Deqdeq

Sila jangan curik gambor puzzle da siap PRINT SCREEN ni! Haha~ da siap letak watermark lagi!


Lokasi: Meja makan restoran mana ntah!

Saya: Kak deqdeq, kak deqdeq...tengok tu! Ada kucing dalam longkang tu...huhuhu.

Deqdeq: Mana? Mana?

Saya: Tu....ala...tak nampak ke kak deqdeq oi! Cuba pakai spec 3D, mesti nampak!

Deqdeq: Mengarut la ang! Da nampak da...tadi tak nampak sebab gelap sangat...bulu pun kaler itam~ (cover rabun) eh, cumilnya....~~~

Saya: Cumil kan? Tapi kak...please stop bercumil-cumilan! Tak dengar ke dia mengiaw-ngiaw mintak tolong tu? Adoi...

Deqdeq: Eh, maaf-maaf...syok sangat tengok dia cumil~ huhu~ Meh tolong kuarkan...

Kak deqdeq dengan kuasa bulan mengeluarkan kucing yang terperangkap dalam longkang tu~ Sian kucing tu menggelupur kesejukan, eh! Menggigil lah!

Saya: Kak, macam mana ni? Nak bawak balik umah ke?

Deqdeq: Ye la, takkan nak tinggal sini jek?

Saya: Ala...kita mana ada sangkar kucing....nak bela macam mana?

Deqdeq: Dik, kalo takde, kita kena la CREATE satu! Takkan nak tunggu bulan jatuh ke riba baru nak CREATE?

Saya: O...betul gak tu! Adoi...camne boleh tak terfikir ye? Hehe...

Deqdeq: Tu la, ang ingat nak PROTECT jek, lupa benda lain! Kalau nak PROTECT kena la CREATE dulu sangkar dia...kalau bukan sangkar pun, at least ade tempat tidur kat umah tu...sama macam ang nak buat wasiat gak~ nak PROTECT harta, kena CREATE wasiat dulu kan?

Saya: Huhu...saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan, buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan...macam bloglist Enchek Ben tu~ eh, terbalik pantun saya! :D

Deqdeq: Dah, start la nak mengarut tu...ni, nak PRESERVE ni, macam mana?

Saya: PRESERVE tu mende kak?

Deqdeq: Ntah, akak pon tak tau...kena balik cari dalam kamus dulu. Jom!

Okie~ entry sangat mengarut! Ini adalah sample ye! Haha~ Saya mana boleh join! :p Tapi...saya boleh tag kan? Haha~ Saya nak tag orang-orang hebat ni...Cik Puan Nabila, Ir Nazirul Hazwan, Paknyah Ujang, tiga je la dulu...Maklumat lanjut tentang contest ni sila ke blog Kak Deqdeq~ Hadiah pun mahsyuk!




19 comments:

YanaMIB said...

menarik! gud luck dear! ^_^

Sunah Mohammad said...

@YanaMIB

akak, sila join! haha~

Ujang9897 said...

hehe..orait2...save kt draff lu..

DeQdEq said...

hahahah....menarik sgt....akak dah suka bangat...

dari pengisian mmg ada skit iaitu wasiat...sbb objektif contest ni kan berkenaan pengurusan kewangan dan harta...cuma klu dpt di kembangkan lagi isi mmg akn dpt markah lebih lagi...

cara penyampaian...mmg akak suka sgt...mcm ni la yg nak dicari...kreatif dan ada isi...

siap letak watak kucing akak tam & gam skali tu....klu tak letak pun bleh psl tam & gam tu...akak cuma minta creen grab gambar puzzle supaya dpt pastikan keaslian kerja korang...


tahniah sunah...

tapi tak leh dipilih jadi pemenang...sebabnya, sunah adalah juri...heheheh

entri ini adalah contoh dan rujukan utk peserta lain...

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

ha..i tau u pandai bab2 ni paknyah...maka, jangan lupa publish lak nanti~

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

adohhhhh! saya kechiwa! nak menang gak! :p

niesz said...

watermark tu comel!

Sunah Mohammad said...

@niesz

erk, haha~

nazirulhazwan~ said...

nak copy jawapan!!hahaha

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

wakkk! mana bole! haha~

nur ikhyar dee said...

bagus juri ni..rajin..hehe

DeQdEq said...

@nur ikhyar dee

juri ni mmg sgt rajin...sbb tu sesuai menjadi juri

Sunah Mohammad said...

@nur ikhyar dee

ops, sila kongsi hadiah dengan saya kalo menang...sebab da puji2...haha~

Adyshariz said...

entri contoh yg comel..hehe

Sunah Mohammad said...

@Adyshariz

:)

Myvitrd said...

bagus info menarik.. dah dapat idea nak join kontest ni

Sunah Mohammad said...

@Myvitrd

sila-sila~ ;)

Cma Shiema said...

sunah juri terhormat upenye..
he3...macih singgah blog cma..
cma polo cni juga..
salam kenal~

Sunah Mohammad said...

@Cma Shiema

salam kenal cma~ :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.