Kenapa Nak Maintain Trafik?

Lokasi: Dalam kereta balik dari mana ntah, fikir sendirik!

Miss Cun: Waa...lewatnya balik! Ingatkan boleh balik awal!

Miss Cute: Tu la...huhu. Ni balik komfem terlena terus!

Miss Cun: Balik nanti terus tido ye, sok nak bangun awal~~

Miss Cute: Alamak! Habislah! Tak boleh, tak boleh!

Miss Cun: Aik, kenapa pulak?

Miss Cute: Kalau terus tido, tak dapat nak jenguk blog i! Argghh! Menjunamlah trafik i!

Miss Cun: La...nape nak sangat trafik tu?

Miss Cute: U ni...

Miss Cun: Ape? Nak popular?

Miss Cute: Bukanlah...

Miss Cun: Nak nama?

Miss Cute: Adoi...nape tak bagi i cakap ni?

Miss Cun: Ok, ok...cepat gitau, napenye?

Miss Cute: Nape nak kena maintain trafik? Meh baca....

  1. Trafik yang maintain menunjukkan pembaca dan pengunjung setia sentiasa datang! Bagus, bagus~
  2. Bila trafik maintain walaupun blog tak update lagi untuk hari tu, itu menunjukkan blog anda masih stabil walaupun anda sibuk! Tahniah!
  3. Bila trafik dah maintain, senanglah kita nak bawak matlamat kita berblog, pembaca dah ada~~~ bawaklah isu ape pun...nak borak kosong? nak sembang kemas? nak menyuratkan segala kebetolan? ikut la~~
  4. Bila trafik dah maintain, semangat berblog semakin tinggi! Maka, lepas ni blog tak akan bersawang labah-labah lagi~
  5. Bila trafik dah maintain, nuffnang pon percaya kat kita~ Haha~

Miss Cun: O...patutlah student i dulu siap suh i jaga blog dia. Tettt!

Miss Cute: Ha? yeke? Ish, ish, ish...baik suh dia buat autopublish jek! Macam tuan blog ni sekarang ni...

Tettt! :D Dia tengah join talk! :p

Admin: Yang paling penting, point nombor 3 tu ye~~~ ;) dan yang paling penting lagi, JANGAN KEJAR TRAFIK!!!


15 comments:

  1. Sunah..nk tanya..blog sunah niblogspot tp address dot com..mcm mana sunah tukar? sunah beli domain eh?

    ReplyDelete
  2. bgus..bz buat la otopublish ek...,

    trafik gua suam2 kuku lagi..

    ReplyDelete
  3. @Ujang9897

    huk aloh! paknyah punya trafik mesti tinggi2 punya~

    ReplyDelete
  4. polis trafik memang penting pun..hahahaha

    ReplyDelete
  5. @waveX

    cett! polis trafik memang la penting! adeh~~~

    ReplyDelete
  6. apapun berpada2.. mcm sy kalau rasa takde mood, x sihat, ada hal lain.. blog ni tggal jer.. blog umpama hobi buat bila ada masa lapang. taknak jadikan ia keutamaan takut yang lain terabai.. dtg masalah pula

    ReplyDelete
  7. yes yang penting number 3 tu..

    p/s: mcm ada kaitan je dgn entry syah....hehe

    ReplyDelete
  8. nk tanya, beli domain berapa harga ?

    ReplyDelete
  9. ok dh bace! thanks (^_________^) ...boleh betulkan niat pasni hehe ..sbnrnye xde la nk kejar sgt trafik tu..just niat; nak tulis apa yg saya suka tu je hehe .. trafik tu advantages la..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.