BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, February 9, 2011

Kenapa Nak Maintain Trafik?

Lokasi: Dalam kereta balik dari mana ntah, fikir sendirik!

Miss Cun: Waa...lewatnya balik! Ingatkan boleh balik awal!

Miss Cute: Tu la...huhu. Ni balik komfem terlena terus!

Miss Cun: Balik nanti terus tido ye, sok nak bangun awal~~

Miss Cute: Alamak! Habislah! Tak boleh, tak boleh!

Miss Cun: Aik, kenapa pulak?

Miss Cute: Kalau terus tido, tak dapat nak jenguk blog i! Argghh! Menjunamlah trafik i!

Miss Cun: La...nape nak sangat trafik tu?

Miss Cute: U ni...

Miss Cun: Ape? Nak popular?

Miss Cute: Bukanlah...

Miss Cun: Nak nama?

Miss Cute: Adoi...nape tak bagi i cakap ni?

Miss Cun: Ok, ok...cepat gitau, napenye?

Miss Cute: Nape nak kena maintain trafik? Meh baca....

  1. Trafik yang maintain menunjukkan pembaca dan pengunjung setia sentiasa datang! Bagus, bagus~
  2. Bila trafik maintain walaupun blog tak update lagi untuk hari tu, itu menunjukkan blog anda masih stabil walaupun anda sibuk! Tahniah!
  3. Bila trafik dah maintain, senanglah kita nak bawak matlamat kita berblog, pembaca dah ada~~~ bawaklah isu ape pun...nak borak kosong? nak sembang kemas? nak menyuratkan segala kebetolan? ikut la~~
  4. Bila trafik dah maintain, semangat berblog semakin tinggi! Maka, lepas ni blog tak akan bersawang labah-labah lagi~
  5. Bila trafik dah maintain, nuffnang pon percaya kat kita~ Haha~

Miss Cun: O...patutlah student i dulu siap suh i jaga blog dia. Tettt!

Miss Cute: Ha? yeke? Ish, ish, ish...baik suh dia buat autopublish jek! Macam tuan blog ni sekarang ni...

Tettt! :D Dia tengah join talk! :p

Admin: Yang paling penting, point nombor 3 tu ye~~~ ;) dan yang paling penting lagi, JANGAN KEJAR TRAFIK!!!




15 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty la fea said...

Sunah..nk tanya..blog sunah niblogspot tp address dot com..mcm mana sunah tukar? sunah beli domain eh?

Ujang9897 said...

bgus..bz buat la otopublish ek...,

trafik gua suam2 kuku lagi..

Sunah Mohammad said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty la fea

yup, saya beli domain...:)

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

huk aloh! paknyah punya trafik mesti tinggi2 punya~

waveX said...

polis trafik memang penting pun..hahahaha

Sunah Mohammad said...

@waveX

cett! polis trafik memang la penting! adeh~~~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

apapun berpada2.. mcm sy kalau rasa takde mood, x sihat, ada hal lain.. blog ni tggal jer.. blog umpama hobi buat bila ada masa lapang. taknak jadikan ia keutamaan takut yang lain terabai.. dtg masalah pula

Pendapat Syah said...

yes yang penting number 3 tu..

p/s: mcm ada kaitan je dgn entry syah....hehe

Pendapat Syah said...

nk tanya, beli domain berapa harga ?

Sunah Mohammad said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

betul gak tu kak~

Sunah Mohammad said...

@Pendapat Syah

owh, ade kaitan ek? hehe~

Sunah Mohammad said...

@Pendapat Syah

domain? saya guna iHosterz..rm29 setahun~

Zarul Umbrella said...

terbaiklah entry ni terima kasih

Mohd Khairi Khadzir said...

ok dh bace! thanks (^_________^) ...boleh betulkan niat pasni hehe ..sbnrnye xde la nk kejar sgt trafik tu..just niat; nak tulis apa yg saya suka tu je hehe .. trafik tu advantages la..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD pun skg dah kurang sikit...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.