Saturday, February 5, 2011

Saya Tak Reti Nak Tag Blogger

Hari tu kita dah belajar macam mana caranya nak buat autopublish@sticky post dan scroll box untuk widget. Ingat lagi? Kalau dah tak ingat atau tak tahu, takpe. Okie~

Hari ni nak ajar tag manusia bernama blogger ke dalam entri kamu-kamu semua. Sebab ada di kalangan blogger baru yang masih tak jumpa cara nak tag blogger ke dalam entri mereka.

First, macam biasa...buat new post ye~ Sekarang! Cepat! :p


Then, bila nak tag nama blogger tu, mula-mula kita highlight nama dia. Kat dalam gambar tu, nama blogger adalah Cik Puan Sunah kan? Highlightkan macam ni~


Lepas tu, klik option 'Link' kat menu atas tu~


Nanti kuar satu window yang mintak link...macam ni~ Letak link blogger Cik Puan Sunah tu...iaitu www.sunahsukasakura.com. Then, klik OK.


Nanti secara automatik nama Cik Puan Sunah akan dilinkkan macam kat bawah ni~


Kalau suka nak boldkan, klik option 'B' tu untuk boldkan. Bagi lagi nampak la kan link tu~ Then, publish! Dah siap~ Cuba lah, cuba lah~

Admin: Bagi gemuk gambar kalau tak nampak ye~ Kalau guna old editor pun lebih kurang macam ni lah~ ;)



16 comments:
Write Comments
  1. nice info....thnx for sharing...da follow awk...jgn lupe follow saya k...

    Masyarakat Masa Depan Boroi?

    ReplyDelete
  2. boleh bukak kelas tutorial ni..hehe..

    ReplyDelete
  3. @tikuzza

    terima kasih~ nanti saya jejak balik insya'Allah~

    ReplyDelete
  4. wah! menarik entry ni.. nnt BL nak cuba wat jugak lah.. hehe..

    ReplyDelete
  5. oo,camtu ye...
    baru tau....hihi
    sy da try buat tutorial ni pastu ter tag tuan belog ni...hahaha sila ke belog saya..

    ReplyDelete
  6. as salam..
    saya pun nak belajar mengetag orang la.
    tapi nak guna tag untuk flight yang macam kat beg tu ;D

    ReplyDelete
  7. biar saya tag blog kamu guna tag kapal terbang~

    ReplyDelete
  8. eehhh.. kak sunah... mcm mne nak tau org tag kte ke x yep...??? klu fb ia tnjuk.. blog xderk.. ahaks! :P

    ReplyDelete
  9. @Eyqasara

    haha~ tu kene la blogger tu gitau sendiri~ :D atau cek kat referral sites..hehe

    ReplyDelete
  10. jangan main-main~
    saya seorang pengumpul tag kapal terrbangggg~
    tu belum campur tiket bas lagi~
    tiket kereta gantung~
    saya tag sampai kamu terkena bungkus~

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com