BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 12, 2011

Tentang Opera Berkuasa Turbo dan Popup Komen...

Oh, internet saya sangat lembap! Siyes, dalam masa macam ni, nak update lagi tentang kempen, memang mengharukan. Terpaksalah menggunakan browser opera dengan application turbonye. Laju! Memang laju! Tak caya, cuba sendirik! Tapi....


Yang tak bestnye bila guna opera dengan kuasa turbonye, semua gambar yang penting tak kuar! Nuff dan benda yang gerak-gerak kat blog kamu-kamu semua tu kejap ade, kejap takde...macam chipsmore la! Haha~ Sebab nak bagi laju, semua benda jadi tak cantik! Pixel semua larik~ bukan pitching yek, ni bukan AF, ok? Lagi tak best, nak follow pon susah babe~ Kena tunggu esok-esok baru leh godek balik blog-blog kamu untuk follow semula. Huhu... Bila nak komen pun, tak lah secantik Chrome dan Mozilla~ Ha...meh nak cakap sikit pasal komen-komen ni...

Eh, sebelum tu...meh nak update jap. Mereka-mereka ni pon da join kempen gak!

Ustazah Qaseh (featuring Nyah Ujang & Nyah Naz...)
Rabiatul Adawiyah (tau kempen dari Qaseh n Paknyah)
Puan Nina (jangan lupa join contest Kak Deqdeq tu ye...:D)
Cik Mimie (lepas ni leh ganti Prof Dr Izzi ye~ ;))
E-ra paSha (garang ler Madam A tu, tapi best gak dia ajar fatwa-fatwa...:D)
Kak Deqdeq (akhirnya...alhamdulillah...)
Touya (terkedu seh baca entry dia! mahsyuk!)
Hanis Aleeya (tepek, jangan tak tepek!)

Da terjah belom? Okie, kalau dah...jom sambung!

Dear bloggers, kalau kamu-kamu nak tahu, ramai bloggers prefer ruang komen tu buat gaya popup windows dan tanpa words verification. Kenapa? Pertama, popup window lebih senang, tak perlu untuk page blog kamu-kamu tu loading berkalik-kalik sebagaimana bila guna komen secara embedded below post atau on new page...Klik jek Post a comment, 'pop'! Kuar windows kecik...taip, taip, taip..publish~ senang! Tak ganggu page yang ada tadi, kalau nak baca balik pon tak susah, dan kalau INTERNET LAMBAT pun, tak seteruk bila guna setting embedded below post atau on new page. Words verification? Ni tak kisahlah...nak elak spam kan? Tapi spam ni senang jek nak delete, takyah isau sangat...tak letak lagi bagus dan menyenangkan! Ha...panjang tak pesanan? :D





12 comments:

ijam ismail said...

yeke...opera best eh...
must try~~
=)

Achu said...

haha thanks my dear sunah..."popup windows best"

anies anessa said...

stuju2...kdg2 rimas kalo komen bkn pop up wndow...

nazirulhazwan~ said...

saye anti pop up!!haha

Ai-Sis said...

ahhahaha.tak nak pop up ;p

Sunah Mohammad said...

@ijam ismail

ha..try jangan tak try..tak best pon!

Sunah Mohammad said...

@Achu

tau takpe!

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

betul tu anies...kadang-kadang rimas kan?

Fiqas said...

betul tu, sokong sunah, pop up window lebih mesra pengunjung yg nak komen.. word verification tu cam menyusahkan sikit la..:P

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

ang tu anti popup ape? widgeo kan? ahaha~

Sunah Mohammad said...

@Ai-Sis

budak kecik! degil ye! gi tukar!

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

yup! terima kasih sebab sokong! hehehe~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.