Saturday, February 12, 2011

Tentang Opera Berkuasa Turbo dan Popup Komen...

Oh, internet saya sangat lembap! Siyes, dalam masa macam ni, nak update lagi tentang kempen, memang mengharukan. Terpaksalah menggunakan browser opera dengan application turbonye. Laju! Memang laju! Tak caya, cuba sendirik! Tapi....


Yang tak bestnye bila guna opera dengan kuasa turbonye, semua gambar yang penting tak kuar! Nuff dan benda yang gerak-gerak kat blog kamu-kamu semua tu kejap ade, kejap takde...macam chipsmore la! Haha~ Sebab nak bagi laju, semua benda jadi tak cantik! Pixel semua larik~ bukan pitching yek, ni bukan AF, ok? Lagi tak best, nak follow pon susah babe~ Kena tunggu esok-esok baru leh godek balik blog-blog kamu untuk follow semula. Huhu... Bila nak komen pun, tak lah secantik Chrome dan Mozilla~ Ha...meh nak cakap sikit pasal komen-komen ni...

Eh, sebelum tu...meh nak update jap. Mereka-mereka ni pon da join kempen gak!

Ustazah Qaseh (featuring Nyah Ujang & Nyah Naz...)
Rabiatul Adawiyah (tau kempen dari Qaseh n Paknyah)
Puan Nina (jangan lupa join contest Kak Deqdeq tu ye...:D)
Cik Mimie (lepas ni leh ganti Prof Dr Izzi ye~ ;))
E-ra paSha (garang ler Madam A tu, tapi best gak dia ajar fatwa-fatwa...:D)
Kak Deqdeq (akhirnya...alhamdulillah...)
Touya (terkedu seh baca entry dia! mahsyuk!)
Hanis Aleeya (tepek, jangan tak tepek!)

Da terjah belom? Okie, kalau dah...jom sambung!

Dear bloggers, kalau kamu-kamu nak tahu, ramai bloggers prefer ruang komen tu buat gaya popup windows dan tanpa words verification. Kenapa? Pertama, popup window lebih senang, tak perlu untuk page blog kamu-kamu tu loading berkalik-kalik sebagaimana bila guna komen secara embedded below post atau on new page...Klik jek Post a comment, 'pop'! Kuar windows kecik...taip, taip, taip..publish~ senang! Tak ganggu page yang ada tadi, kalau nak baca balik pon tak susah, dan kalau INTERNET LAMBAT pun, tak seteruk bila guna setting embedded below post atau on new page. Words verification? Ni tak kisahlah...nak elak spam kan? Tapi spam ni senang jek nak delete, takyah isau sangat...tak letak lagi bagus dan menyenangkan! Ha...panjang tak pesanan? :D



12 comments:
Write Comments
  1. yeke...opera best eh...
    must try~~
    =)

    ReplyDelete
  2. haha thanks my dear sunah..."popup windows best"

    ReplyDelete
  3. stuju2...kdg2 rimas kalo komen bkn pop up wndow...

    ReplyDelete
  4. betul tu, sokong sunah, pop up window lebih mesra pengunjung yg nak komen.. word verification tu cam menyusahkan sikit la..:P

    ReplyDelete
  5. @Fiqas

    yup! terima kasih sebab sokong! hehehe~

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com