BLOG ENCIK SUAMI

Friday, March 4, 2011

Macam Mana Boleh..?


Tengahari tu, balik dari diskusi isu global. Makan pau kacang pemberian Aji kejap sebelum merempit skuter Miss J.

Macam biasalah, membonceng skuter Miss J yang ade peti hitam kat belakang tu...selalunya mesti helmet kami berlaga sepanjang perjalanan.

Then, ikut pintu depan UTM. Menyapa Pak Guard seperti biasa... Pak Guard pun senyum jek seperti biasa... Sambil merempit tu, Miss J pun ajaklah berbual. Tapi butir-butir kata yang diluahkan kurang jelas, kan atas motor. Komunikasi berhalangan oleh angin. Hahaha~

Then...hampir dekat salah satu selekoh, tiba-tiba saya rasa cam pelik...kenapa helmet kami tidak berlaga langsung?

"Err...kak, helmet akak mane?"

"Hah? Alamak! Terima kasih Sunah! Akak selalu je macam ni...huhuhu..."

Benti jap tepi jalan dan amekkan helmet hitam dia dalam peti hitam kat belakang skuter hitam tu. Amek ang, sume itam!

Then, sambung perjalanan...hahaha!

Kenapelah Pak Guard pun tak tahan??? Adesss....-_-"

Selalunya fuhh...siap kene saman lagik... Mungkin sebab Miss J pakai tudung hitam... :D

Hurm, pakai helmet bukan sebab nak elak saman ye kamu-kamu semua, tapi untuk keselamatan masing-masing di jalan raya~ Nyawa masing-masing bukan letaknya pada helmet tu, tapi segala perkara yang berlaku adalah dalam pengetahuanNya...Okie? ;)


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




22 comments:

Citarasa Rinduan said...

sure comel sunnha dan miss J.heheh

Fiqas said...

saya pun pernah jugak lupa pakai helmet balik dari kerja...sampai umah baru perasan tak pakai helmat...

HAJAR hasan said...

lorrhh.. boleh pulak mcm tu. neway. nerhati-hati di jln raya. ingatlah org yg tersyg ya. ;)

forever love said...

hahahha...pttla nyamuk xde..sebab semua kat kawan sis tue..haha

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

comel ke? kuikuikui~

mohd zhafri said...

hahahahahahahahaha

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

hehehe..kalau saya, pernah terlupa nak bawak jek, terlupa nak pakai tu jarang2..eh, beza ke?

Sunah Mohammad said...

@HAJAR hasan

okie~ akak akan ingat hajar selalu di jalan raya..hehehe...

noraim said...

sy tak suka pakai helmet. cmne ye?

Sunah Mohammad said...

@forever love

erk! pasal sume itam ek? hehehe...

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

gelak la ang zhafri...ang dak utm..hahaha~

forever love said...

hahaha..yela..pasai semua hitam..nyamuk kat atq pun xde..

Sunah Mohammad said...

@noraim

alamak! tu kene bagi suke la, sikit2 pun boleh...:D

Sunah Mohammad said...

@forever love

hahaha! kat akak pon takde malam ni...:p tidur dengan nyenyak...:D

NadiRah said...

adoi!!! tudung itam dah cam helmet???
kih3

forever love said...

hahaha..semua kawan akk dah sapu..hihi

black paper said...

helmet itam dalam peti itam kat blkang skuter itam tu ,, ;D

haha !

its true, equip ourself with helmet when riding is for our own safety ;)

HAJAR hasan said...

@Sunah Mohammad
wah! reima kasih sudi ingat kat saya. terharu!!!! *sob sob*

any comments about this??

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

ha'ah! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@forever love

takpelah, bagi je kat dia...selamat darah kite...

Sunah Mohammad said...

@black paper

hahaha! doc, thanks tau datang! :)

Sunah Mohammad said...

@HAJAR hasan

:D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.