BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 6, 2011

Saya Tak Reti Nak Unfollow Blog


Okie, dah lama kan kita tak bertutorial? Ni nak start bertutorial balik ni~ Tadi ada seorang blogger yang mintak tolong untuk unfollow blog sebab macam ada problem jek sampai tak dapat nak unfollow. Ape sebab nak unfollow, itu tok sah cerita kat sini, ok? Nak cerita yang tu, cerita kat blog lain.

Okie...sebenarnya, dari dashboard pun kita leh unfollow. Kat dashboard kita kan ada list Blogs I'm Following...


Klik button Manage tu ye... Then akan keluar page ni...


Kemudian, pilih blog yang kamu-kamu nak unfollow, klik Setting macam kat atas tu... Then akan keluar popup window macam kat bawah ni~


Lepas tu, klik Stop Following This Site macam kat atas tu...keluar lagik popup window~


Klik je kat Stop Following tu~ dah siap~ Okie?

P/S: Gambar ini diambil dengan izin tuan punya blog.


SAPE NAK OFFER ENTRI CAMBEST ANGKAT TANGAN



39 comments:

AdyBudika said...

thanks2...ehheheeh

~...AmALinA....~ said...

perghhh bertuah sangat kalo abg adi nak unfollow blog kak sunah kan..=p tu paling ina xcaya..kwang3

aDisH.sHidA said...

tolong menolong amalan mulia mau2 yg bakal dok srumah

Along Usop said...

berite panas nih!! gemparrr!!!

jom kita terjah!! tiber.. =p

forever love said...

k...abg ady je jadi model sis sunah sekarang nie..

<--#tacing

Cikgu CTE said...

cuma nak tanyalah.
kalau kita unfollow, gambar kita kat senarai follower tu akan hilang jugak ke?

putERi-kAtEk said...

kak sunah mengajar yg bukan2 :(

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

u're welcome...

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

memang bertuah!!! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

err..

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

hahaha~ ape yang panas? adessss...

Sunah Mohammad said...

@forever love

err..atiq nak unfollow sape? hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Cikgu CTE

yup cikgu..jadi dia tau la kita unfollow..kalau follower dia sikit..senang nak nampak..:)

Along Usop said...

eh eh.. takde pape lah.. ehehehehe..
#wink3 =p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cam tu ke?ada cr lainx?dashboard sis rosak..huhu

forever love said...

kalo sis boleh?

Warna Warni Kehidupan said...

owh...cenggitu ye...huhuh

anies anessa said...

kalo saya,nak unfollow mesti ingat lupa step jer...btw,tanx akak..!

cik pulau said...

tu hanya tutorial..,esti x unfollow pun kan.. kan.. kan..
lalala~ ^^,

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

err...mungkin diperlukan untuk unfollow blog yang berhabuk bertahun2..

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

yeke takde pape? ha....

ROSNAJIHAH said...

cikros pun bru tau cmne nk unfollow..hihihi..tenkiu yer sunah, share tutorial nih.. :)

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

dashboard rosak? hurm...cane leh rosak kak? lambat loading eh? line tenet kot..cara lain adalah kene gi page orang tu, then klik gambo kite kat button follow tu (kalo gambo kite tak kuar)..nanti akan kuar popup window cam atas tu jugak...

Sunah Mohammad said...

@forever love

kalo ape atiq dear? *blurr*

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

sama-sama sayang...

Along Usop said...

hahaha.. senanye...




























teeeeeeeeettttttttttt!!! hahahaha =p

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

hurmmmmmmm~~~~

Sunah Mohammad said...

@ROSNAJIHAH

:)

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

cettt! kurang manis betul~

Along Usop said...

hahaha.. kurang manis tapi sweet.. =p

forever love said...

<--- blur juga..haha

Adinda Amy Sensei said...

nice tutorial...

najwa's said...

hehe tutorial :) :)

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

apo-apo je lah tomok...haha~

Sunah Mohammad said...

@forever love

eiks, dia yang wat soalan, dia pun blurr...hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Adinda Amy Sensei

terima kasih cik amy~

Sunah Mohammad said...

@najwa's

:) :) :) <-- lebih satu dari najwa

Along Usop said...

mane buleh.. ade satu je "ape" nye.. =p

forever love said...

hahaha..sapa suruh sis sunah blurr..kn atq pun dah blur

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.