Saya Tak Reti Nak Unfollow Blog

March 06, 2011


Okie, dah lama kan kita tak bertutorial? Ni nak start bertutorial balik ni~ Tadi ada seorang blogger yang mintak tolong untuk unfollow blog sebab macam ada problem jek sampai tak dapat nak unfollow. Ape sebab nak unfollow, itu tok sah cerita kat sini, ok? Nak cerita yang tu, cerita kat blog lain.

Okie...sebenarnya, dari dashboard pun kita leh unfollow. Kat dashboard kita kan ada list Blogs I'm Following...


Klik button Manage tu ye... Then akan keluar page ni...


Kemudian, pilih blog yang kamu-kamu nak unfollow, klik Setting macam kat atas tu... Then akan keluar popup window macam kat bawah ni~


Lepas tu, klik Stop Following This Site macam kat atas tu...keluar lagik popup window~


Klik je kat Stop Following tu~ dah siap~ Okie?

P/S: Gambar ini diambil dengan izin tuan punya blog.


SAPE NAK OFFER ENTRI CAMBEST ANGKAT TANGAN

You Might Also Like

39 Comments

  1. perghhh bertuah sangat kalo abg adi nak unfollow blog kak sunah kan..=p tu paling ina xcaya..kwang3

    ReplyDelete
  2. tolong menolong amalan mulia mau2 yg bakal dok srumah

    ReplyDelete
  3. berite panas nih!! gemparrr!!!

    jom kita terjah!! tiber.. =p

    ReplyDelete
  4. k...abg ady je jadi model sis sunah sekarang nie..

    <--#tacing

    ReplyDelete
  5. cuma nak tanyalah.
    kalau kita unfollow, gambar kita kat senarai follower tu akan hilang jugak ke?

    ReplyDelete
  6. @Cikgu CTE

    yup cikgu..jadi dia tau la kita unfollow..kalau follower dia sikit..senang nak nampak..:)

    ReplyDelete
  7. eh eh.. takde pape lah.. ehehehehe..
    #wink3 =p

    ReplyDelete
  8. cam tu ke?ada cr lainx?dashboard sis rosak..huhu

    ReplyDelete
  9. kalo saya,nak unfollow mesti ingat lupa step jer...btw,tanx akak..!

    ReplyDelete
  10. tu hanya tutorial..,esti x unfollow pun kan.. kan.. kan..
    lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  11. @putERi-kAtEk

    err...mungkin diperlukan untuk unfollow blog yang berhabuk bertahun2..

    ReplyDelete
  12. cikros pun bru tau cmne nk unfollow..hihihi..tenkiu yer sunah, share tutorial nih.. :)

    ReplyDelete
  13. @Lydia Miza(Aidyl Azim)

    dashboard rosak? hurm...cane leh rosak kak? lambat loading eh? line tenet kot..cara lain adalah kene gi page orang tu, then klik gambo kite kat button follow tu (kalo gambo kite tak kuar)..nanti akan kuar popup window cam atas tu jugak...

    ReplyDelete
  14. hahaha.. senanye...




























    teeeeeeeeettttttttttt!!! hahahaha =p

    ReplyDelete
  15. hahaha.. kurang manis tapi sweet.. =p

    ReplyDelete
  16. @forever love

    eiks, dia yang wat soalan, dia pun blurr...hahaha~

    ReplyDelete
  17. mane buleh.. ade satu je "ape" nye.. =p

    ReplyDelete
  18. hahaha..sapa suruh sis sunah blurr..kn atq pun dah blur

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com