BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, April 2, 2011

Antara Dua April



April dulu
Sakura memekar indah
Kuntumnya mengharum semerbak
Tarinya gemalai ditiup angin

April ini
Sakura berputik lagi
Semerbak baunya menenangkan hati
Menggamit sang lebah penghisap madu

Antara dua April
Dari memekar, gugur, kemudian kering
Sakura menjadi pemerhati
Beburung datang dan pergi

Sakura terus berbisik
Itu lumrah dalam perjalanan
Pohon sakura hanya ada akar
Yang memegangnya hingga kini...


ENTRI CAMBEST YANG SAYA RASA BEST



12 comments:

Miss Ran said...

erk berjiwang di pagi hari=)

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

jiwang ke dear..? :D

Mira Amirudin said...

salam kak! ;) wah...berpuisi pulak...huhu nice poem!;)
akak,sy baru bleh ym ni..ape ym akak?

Cik Puan Kembang Semangkuk said...

pandai dia buat sajak... good2

Melur Jelita said...

Suka jiwang ini Sakura Jelita...he he he

qasehraihan said...

wawawawa...jiwang tu!!!!!!
sama la kita pg ni..hakhak

Farhan Zulhusmi said...

ala...kenpa sikit je sajaknya...xhabs tu.......

NadiRah said...

wahh!!leh lah join contest penyair senja..huhu

yaya_flanella said...

sunak pernah pegang bunga sakura yang ori tak? :))

mynameismy said...

"aku juga tak faham....T_T"

... said...

as salam..
april?
ooh..
april encik ady. hehe
garapan yang unik, kemas dan menarik ;)

boleh masuk bertanding ni ;)

Suhaili Sarif said...

akak baru ingat,sunah dulu suka promot entry kan?
entry cm best.hehe

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.