BLOG ENCIK SUAMI

Monday, April 11, 2011

Doa Malam Pertama


"So, how was last night? Banyak gadis dekat dengan kau, takkan tiada yang cair?" Hamdan memulakan bicara. Akmal memandang senyum sambil menghirup kopinya. Suasana di Starbuck agak lenggang ketika ini, selalunya waktu malam barulah kelihatan ramai orang di situ.

"Speaking pula kau ni. Well, macam biasa geng, aku ayat saja, nak jadikan my girl? Please, not my taste ok." sinis bicara Akmal.

"Kau ni nak perempuan macam mana lagi? Pantang nampak perempuan cantik sikit, konfom tajam mata tu. Tapi tindakan tu tiada juga. Common lah geng, past is the past, enjoy your life more dude. Atau kau punya taste ni ustazah?"

"Aku dah lupakan Amy lah geng, janganlah kau risau. Tapi fikirlah sikit, nak cari bini, takkan nak macam chicks semalam tu? Mestilah aku nak yang baik punya, yang tahu jaga diri, bukan murahan." pedas kata-kata Akmal.

"Ceh, kalau kau nak baik punya, ada staff baru kat tempat kita tu. Aku nampak sopan jak, kau try lah ayat dia, manatahu dapat. Tapi satu aku pesan geng, ko tu pun, kalau berkira nak yang baik, perempuan baik-baik ni nak kat kau ka?" balas Hamdan, sambil tersenyum sinis.

"Nak ayat perempuan, macam minum sup je, lancar. Kau ingat aku siapa? Akmal Kasanova yang tak pernah ada skandal, mengayat jak lebih. Perempuan cair tau sampai merayu nak jadi girl aku. Siapa nama dia, biar aku ayat." panas telinga Akmal mendengar sindiran itu. Lelaki yang pantang dicabar bab perempuan.

Baca cerpen penuh kat SINI.

Sangat nice, okie! Saya wajibkan kamu semua terutamanya Miss Ran untuk habiskan membaca cerpen ni! Lepas tu undi yeee...:D



9 comments:

Nisa' Pasir Gudang said...

hamooiihh.. baik punye promote.
3bintang :D

hana said...

mmg bes..
nk g habeskn bce la..
huhu

NuSaNa NoSa 91 said...

dah baca.. keen org 1st baca sbb aretikz tu kwn baik keen.. tehehehee~ ^_^

tp, mmg best, kan?? ada pngjrn tersendiri~ ^_^

Tasha said...

miss ran mmng suka bab cerpen2 n novel ni~

Aretikz said...

Hua.. nak nangis.. haha.. thanx Sunah ^_^

Citarasa Rinduan said...

sunnah.. ingatkan ady dah nak lamar kamu.....hehehhe

cik pulau said...

errkk. k2 lepas komen ni terus nak gi habiskan baca tu.. hehe..

psstt..like la komen kak Ayu tu..^^,

*47!k@# said...

wah..intro je pon dah nice! :)

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

okeh da baca smpai abeh...!!
suka suka suka...
mau share dlm blog bleh...
x kire.. nak share juge.. hehehe
sy pemint cerpen jua..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.