Doa Malam Pertama


"So, how was last night? Banyak gadis dekat dengan kau, takkan tiada yang cair?" Hamdan memulakan bicara. Akmal memandang senyum sambil menghirup kopinya. Suasana di Starbuck agak lenggang ketika ini, selalunya waktu malam barulah kelihatan ramai orang di situ.

"Speaking pula kau ni. Well, macam biasa geng, aku ayat saja, nak jadikan my girl? Please, not my taste ok." sinis bicara Akmal.

"Kau ni nak perempuan macam mana lagi? Pantang nampak perempuan cantik sikit, konfom tajam mata tu. Tapi tindakan tu tiada juga. Common lah geng, past is the past, enjoy your life more dude. Atau kau punya taste ni ustazah?"

"Aku dah lupakan Amy lah geng, janganlah kau risau. Tapi fikirlah sikit, nak cari bini, takkan nak macam chicks semalam tu? Mestilah aku nak yang baik punya, yang tahu jaga diri, bukan murahan." pedas kata-kata Akmal.

"Ceh, kalau kau nak baik punya, ada staff baru kat tempat kita tu. Aku nampak sopan jak, kau try lah ayat dia, manatahu dapat. Tapi satu aku pesan geng, ko tu pun, kalau berkira nak yang baik, perempuan baik-baik ni nak kat kau ka?" balas Hamdan, sambil tersenyum sinis.

"Nak ayat perempuan, macam minum sup je, lancar. Kau ingat aku siapa? Akmal Kasanova yang tak pernah ada skandal, mengayat jak lebih. Perempuan cair tau sampai merayu nak jadi girl aku. Siapa nama dia, biar aku ayat." panas telinga Akmal mendengar sindiran itu. Lelaki yang pantang dicabar bab perempuan.

Baca cerpen penuh kat SINI.

Sangat nice, okie! Saya wajibkan kamu semua terutamanya Miss Ran untuk habiskan membaca cerpen ni! Lepas tu undi yeee...:D

9 comments:

  1. hamooiihh.. baik punye promote.
    3bintang :D

    ReplyDelete
  2. mmg bes..
    nk g habeskn bce la..
    huhu

    ReplyDelete
  3. dah baca.. keen org 1st baca sbb aretikz tu kwn baik keen.. tehehehee~ ^_^

    tp, mmg best, kan?? ada pngjrn tersendiri~ ^_^

    ReplyDelete
  4. miss ran mmng suka bab cerpen2 n novel ni~

    ReplyDelete
  5. Hua.. nak nangis.. haha.. thanx Sunah ^_^

    ReplyDelete
  6. sunnah.. ingatkan ady dah nak lamar kamu.....hehehhe

    ReplyDelete
  7. errkk. k2 lepas komen ni terus nak gi habiskan baca tu.. hehe..

    psstt..like la komen kak Ayu tu..^^,

    ReplyDelete
  8. wah..intro je pon dah nice! :)

    ReplyDelete
  9. okeh da baca smpai abeh...!!
    suka suka suka...
    mau share dlm blog bleh...
    x kire.. nak share juge.. hehehe
    sy pemint cerpen jua..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.