BLOG ENCIK SUAMI

Friday, April 1, 2011

Group, Group, Group Blogger


Adakah kamu tahu? Saya menyertai berapa group blogger di Facebook? Sembilan. Ok, mungkin tak sebanyak kamu-kamu semua, ciput je kan, tapi group yang sembilan ni pun saya tak larat nak lepak semua.

Saya akan lepak group yang mula-mula saya masuk dulu dan aktif, bukan sekadar tempat ping-ping entry. Kalau group setakat untuk ping-ping entry, maka jadinya saya macam anjing menyalak bukit kat situ, eh! Betul ke penggunaan peribahasa ni? Abaikan, jadinya saya bercakap sorang-sorang kat situ nanti kalau saya post status apa-apa (pernah tau, jadi macam ni! T_T)

Saya bukan admin mana-mana group (kecuali ade satu group tu...). Kalau kamu admin group kamu, silalah jalankan tanggungjawab untuk aktifkan group kamu tu, baru orang tak lari ke group lain. Tapi biasalah, orang mesti akan ke group yang ramai dan ada kawan-kawan mereka kat situ.

Tak boleh nak blame orang lain sangat... Siapa yang buat group yang lebih kurang sama banyak-banyak? Jangan bising kalau orang lain tak datang group tu untuk lepak-lepak. Adessss... Melainkan group tu memang ade kelainan dan matlamat yang lain-lain, macam group berdasarkan negeri, memang lain. Jadi, bila da amek risiko nak buat group, sila amek risiko jugak nak maintainkan group tu, ok?

Dan jangan meletakkan kesepian group atas orang lain. Kesian kat depa, kecik hati, menangis mengadu kat kawan-kawan...hurmmm...

P/S: Saya tak bercadang lagi nak leave mana-mana group...sekian.



25 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ada je group tak aktif langsungg~ banykkkkk~

~...AmALinA....~ said...

btol tu,,, adess byk2 sangat group nih mmg tak terlayan la...huk3 kalo lepak pon 1 or 2 group yg tol2 aktif je..kalo yg lain2 tu sekadar ping blog je..huhuhu sbb byk sgt dh group skang nih..hadoiiii bukan kita 24 jam lyn benda nih je..-_- pnjang pulak komen nih...hihihihi

nur ikhyar dee said...

saya ada 1 group je :)

anies anessa said...

saya ada 6...tp satu dua group ja yg aktif...yg laen???hmmmmmm

Sunah Mohammad said...

@y u y u Z u l a i k h a

tu laaaaaaaaaaaaa...

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

hehehe..thanks ina..:)

Sunah Mohammad said...

@nur ikhyar dee

wah, ok la tu..:)

Solihin Zubir said...

sy slalu ping entry je kt group..
cuma kdg2 dok menyalak jugak kt group kami KBU.. heheh..
kalau menyalak kt group SB, gila ramai.. kjap je dh hilang apa yg kita post... hehe..

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

akak tau group mana!!! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Solihin Zubir

eh, KBU??? hahaha~ sat na...nak wat entry sal KBU lak..

efa said...

da gak group yg sepi...tp group KBU meriah habis ehehe

NadiRah said...

jom sama2 gegarkan group2 yang x bape aktif tu.. =)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ska lepak group KBU jer..

kadang2 SB...

=)

Muhd Fadil said...

saya ade 12 group. tapi semuanya??? malas nak cakap la ~~ :)

Liza @ Adzriel AB said...

ada 3 jelah agaknya akak join.

fRaMe+LenSeS said...

wahh beshny ada group. .:)

forever love said...

saya layan je semua.. kalau ada org komen post saya kat group lain.. saya reply gak.. hihi

Sunah Mohammad said...

@efa

hehehe..memang meriah!!!

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

gegar jangan tak gegar ye!

Sunah Mohammad said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

saya pun suke lepak KBU...:D

Sunah Mohammad said...

@Muhd Fadil

okeh...hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Liza @ Adzriel AB

boleh bernafas lagi tu..hehehe..

Sunah Mohammad said...

@fRaMe LenSeS

:)

Sunah Mohammad said...

@forever love

hehehe...tu ok lagi tu..:)

... said...

as salam..

oo..group2 yang tak aktif.
bloger teman sejait pun sepi. saya rasa saya masuk situ 6 kali je. lepas tu samapi sekarang, dah tak masuk langsung. adoi

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.