Group, Group, Group Blogger


Adakah kamu tahu? Saya menyertai berapa group blogger di Facebook? Sembilan. Ok, mungkin tak sebanyak kamu-kamu semua, ciput je kan, tapi group yang sembilan ni pun saya tak larat nak lepak semua.

Saya akan lepak group yang mula-mula saya masuk dulu dan aktif, bukan sekadar tempat ping-ping entry. Kalau group setakat untuk ping-ping entry, maka jadinya saya macam anjing menyalak bukit kat situ, eh! Betul ke penggunaan peribahasa ni? Abaikan, jadinya saya bercakap sorang-sorang kat situ nanti kalau saya post status apa-apa (pernah tau, jadi macam ni! T_T)

Saya bukan admin mana-mana group (kecuali ade satu group tu...). Kalau kamu admin group kamu, silalah jalankan tanggungjawab untuk aktifkan group kamu tu, baru orang tak lari ke group lain. Tapi biasalah, orang mesti akan ke group yang ramai dan ada kawan-kawan mereka kat situ.

Tak boleh nak blame orang lain sangat... Siapa yang buat group yang lebih kurang sama banyak-banyak? Jangan bising kalau orang lain tak datang group tu untuk lepak-lepak. Adessss... Melainkan group tu memang ade kelainan dan matlamat yang lain-lain, macam group berdasarkan negeri, memang lain. Jadi, bila da amek risiko nak buat group, sila amek risiko jugak nak maintainkan group tu, ok?

Dan jangan meletakkan kesepian group atas orang lain. Kesian kat depa, kecik hati, menangis mengadu kat kawan-kawan...hurmmm...

P/S: Saya tak bercadang lagi nak leave mana-mana group...sekian.

25 comments:

  1. ada je group tak aktif langsungg~ banykkkkk~

    ReplyDelete
  2. btol tu,,, adess byk2 sangat group nih mmg tak terlayan la...huk3 kalo lepak pon 1 or 2 group yg tol2 aktif je..kalo yg lain2 tu sekadar ping blog je..huhuhu sbb byk sgt dh group skang nih..hadoiiii bukan kita 24 jam lyn benda nih je..-_- pnjang pulak komen nih...hihihihi

    ReplyDelete
  3. saya ada 6...tp satu dua group ja yg aktif...yg laen???hmmmmmm

    ReplyDelete
  4. sy slalu ping entry je kt group..
    cuma kdg2 dok menyalak jugak kt group kami KBU.. heheh..
    kalau menyalak kt group SB, gila ramai.. kjap je dh hilang apa yg kita post... hehe..

    ReplyDelete
  5. @Solihin Zubir

    eh, KBU??? hahaha~ sat na...nak wat entry sal KBU lak..

    ReplyDelete
  6. da gak group yg sepi...tp group KBU meriah habis ehehe

    ReplyDelete
  7. jom sama2 gegarkan group2 yang x bape aktif tu.. =)

    ReplyDelete
  8. saya ade 12 group. tapi semuanya??? malas nak cakap la ~~ :)

    ReplyDelete
  9. saya layan je semua.. kalau ada org komen post saya kat group lain.. saya reply gak.. hihi

    ReplyDelete
  10. as salam..

    oo..group2 yang tak aktif.
    bloger teman sejait pun sepi. saya rasa saya masuk situ 6 kali je. lepas tu samapi sekarang, dah tak masuk langsung. adoi

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.