BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 5, 2011

Kekuatan Yang Dicari...


Gambar Google

Ya Allah...
HambaMu mohon diberikan kesihatan tubuh badan yang baik...
Keteguhan untuk melaksanakan tanggungjawab seorang hamba...
Kekuatan untuk menyempurnakan amanah dan segala kerja...
Kecekalan untuk terus menghadapi pelbagai cabaran dan ujian...

Ya Allah...
Kurniakan hambaMu ketetapan hati...
Untuk terus mentaatiMu dan agamaMu...
Untuk terus mencintaiMu dan RasulMu...
Untuk terus merindukan mati di jalanMu...

Bantu hambaMu...
Bimbing hambaMu...
Tunjuki aku...
Pimpinlah aku...

...tatkala ini, diri perlukan kekuatan untuk menghadapi 'yang itu'...
Allah...berikan aku kekuatan...



12 comments:

z a k w a n said...

Amin..

HAJAR hasan said...

amiin~ insyaALLAH. semoga ALLAH memberikan kak sunah kekuatan untuk menghadapi segala dugaanNYA.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

amin...akak doakan adik temui kekuatan itu

... said...

as salam..
wah! sunah menang!
tahniah! ;)

eh?
niat, usaha, tawakkal.cekalkan hati. perkukuhkan diri.kentalkan iman. nescaya sunah mampu.
apa yang dah berlalu pergi, tinggalkan dan jangan ditoleh lagi.teruskan dengan cabaran yang baru.

kami reader2 disini, sentiasa mendoakan yang baik2 untuk sunah dan encik ady ;)
gambate!

ameen..

Miss Ran said...

sedih ke? harap smuanye oke

efa said...

amin moga kak sunah diberikan kekuatan

Mira Amirudin said...

Salam..
kak sunah..macam sedih je entri ni..em
amin..semoga makbulkan ;)
insyaAllah.happy selalu ;)
thniah sbb menang! ;)

mynameismy said...

Aminnnn

aDisH.sHidA said...

i'allah sunah boleh.....

qasehraihan said...

nape ni adikku sunah???
akak doakan awak dpt kekuatan yg dicari..huhu


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html

Qaseh dalia adelia said...

yang itu apa ?
insyaAllah kuatkan semangat ..selalu solat malam cari ketenangan hati ..yeahh sunah boleh ! bila rasa gembira tepuk tangan hehe

forever love said...

sokong sis qaseh!

kak sunah boleh... jangan cepat putus asa ye... kekuatan tue ada dimana-mana.. kita yang kene cari...

amin ya rabbalamin..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.