Macam Mana Nak Kurangkan Follower dan Elakkan Komen???


Sorang budak kecik bertanya...TAPIIIIIIIII, soklan dia terbalik dengan tajuk kat atas ni...

Wannnnnnn D: Jeneral, cane nak tambah follower? Nak gak follower ramai-ramai.

Jeneral SSS.com: Nape nak ramai-ramai?

Wannnnnnn D: Sebab best! Err...rasa lagi bersemangat nak berblog kalau nampak ramai followers.

Jeneral SSS.com: Nape kita follow blog orang lain?

Wannnnnnn D: Sebab blog diorang best, sebab blogger dia cun dan hemsem, sebab diorang follow kita gak, kita follow lah balik. Errr...

Jeneral SSS.com: Jadi???

Wannnnnn D: Sume saya kene jawab ke? Kan saya tanya Jeneral ni???

Jeneral SSS.com: Okeh, okeh...janganlah marah. Kang naik darah tu ha... Kan orang TU selalu cakap, entri kena mantap, selain dari blog yang mudah loading. Orang pun senang hati dan suka je, lepas tu diorang pun follow lah sebab lepas ni nak baca lagi entri best dari kita.

Wannnnnn D: Entri kena mantap? Nak mantap macam mana?

Jeneral SSS.com: Ikutlah, yang menarik hati, berinfo, tu kena buat kajian sikit, depends kat blog ang tu...nak buat blog macam mana.

Wannnnnn D: Tapi kalo diorang tak polo jugak?

Jeneral SSS.com: Adehhhh...banyak lagi, bukan takat hal entry tu je. Da buat entry, kena promote! Jangan pendam situ, rajin-rajin ping kat group blogger. Group blogger kan banyak kat luar nun, ping jangan ping saja, beramah-mesra sikit dengan diorang dalam tu, tau lah diorang blogger ni peramah rupanya, entry mesti peramah jugak.

Wannnnnn D: Oooo...kalo diorang tak datang?

Jeneral SSS.com: Diorang tak datang, jangan la ang sedih lak! Takleh paksa, tapi rajinkan untuk blogwalking, tinggal jejak kat komen or shoutbox orang lain. Linkkan entry kita kat situ. Kalo kita je nak harapkan orang datang blog kita, tapi kita tak gi blog orang lain, susah sikit lahh...lagi-lagi kalau kita masih baru.

Wannnnnn D: Erk! Baeklah, lepas ni saya akan rajinkan diri untuk berjalan-jalan.

Jeneral SSS.com: Jangan lupa!!! Rajin-rajin jugak join segmen, GA, atau contest ape-ape, dari situ orang akan mai blog kita, kenal blog kita...baru diorang tahu blog kita ada rupanya..."rajin join segmen budak ni, mesti selalu update, nak polo lahhh!" Kalau kita sendiri nak wat contest yang ade syarat kena polo blog pun ok jugak, tapi tak ramai yang gemar kena polo-polo ni...

Wannnnnn D: Takde masa lahhhh...

Jeneral SSS.com: Alasan!!! Balik nanti bukak NI!!

Wannnnnn D: Okeh, okeh...kalo komen lak? Cane nak tambah?

Jeneral SSS.com: Komen...hurmmm...entri kena menarik lah, tajuk kena best, isi kena mantap. Pastu cuba cetuskan persoalan dalam entri...errr...cuba klik SINI, lagi banyak info sal nak tambah komen kat entry.

Wannnnnn D: Ouhhhh...baeklah! Terima kasih Jeneral! Nanti saya hadiahkan sebijik bom nuklear.

Jeneral SSS.com: ERK!

Ni je yang mampu saya kongsikan, mungkin ada yang lebih tahu dan lebih berpengalaman, leh la share jugak...:)

Haaaa? Nak tau sape budak kecik tu? Jom serang budak kecik tu kat SINI.

12 comments:

  1. sume akak cakap dak kecik

    hahahhahhahah

    ReplyDelete
  2. jeneral woo.. hehe.. nice la entri ni.. dari atas sampai bawah skodeng dengan niat nak jadi silent reader.. dialog last tu buat sy kecundang.. rasa nk komen kat sini..

    TERIMA KASIH!! :)

    ReplyDelete
  3. @Izamir Ridzwan

    AHAHAH~ IR PUN KECIK HOKEYYY! TAPI MATANG..OKEHHH..BUDAK BESAR...

    ReplyDelete
  4. @Mr. Kamikaze

    ERR...HEHEHE..TETIBA TERLINTAS NAK LINKKAN..SEBAB "! ERK !" :D

    SAMA-SAMA..

    ReplyDelete
  5. kak. saya pun nak polower jugakkkk.. :)

    ReplyDelete
  6. wahh..dialog ni menarik la..ada tips..rajin plak kak sunah link blog bnyk2..bgos2..hehehe~~

    ^__^v

    ReplyDelete
  7. kak sun aje yang besar.... yang paling kecik PCB la kot..HAHAHAAHAHA....

    banyaknye tips, tapi sebenarnya benda tu same aje kan? hurm.... pcb pun ckp benda yang sama, yang peliknya, soalan pun yang sama... huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.