Oh, Lelaki! Suka Pink Tak?

April 27, 2011


Klik imej untuk sumber gambor~

Dia kata dia suka pink!

Tapi bukan pink yang striking sangat. Pink yang cerah sikit dari pink kaler blog saya ni. Errr...striking sangat ke pink border blog saya ni? Nasib bek pink tu bukan kaler background kannn, just kat border je...kalo tak, silaulah mata kamu-kamu semua. Hahaha~

Jarang tau jumpa lelaki suka pink! Lelaki pakai pink pun susah nak jumpa. Tapi menurut fakta, lelaki yang gemar memakai pink ni jenis yang metroseksual. Tau tak metroseksual tu ape??? Perkataan ni membawa maksud, lelaki yang mementingkan ketrampilan, gemar berhias dan bergaya. Bergaya dengan gaya lelaki lah, bukan gaya auwwwwwww yeee.

"Secara amnya, lelaki metroseksual terdiri dari lelaki muda, yang mempunyai gaya hidup urban yang tinggi, seorang lelaki sejati, berpelajaran tinggi dan sentiasa kelihatan menarik. Melihat kepada penampilan mereka, pasti ada cakap-cakap nakal yang mengatakan golongan ini sebagai 'gay'.

Jangan buat andaian yang bukan-bukan! Sebenarnya, 'lelaki metroseksual' ini tidak banyak bezanya dengan lelaki-lelaki 'bukan metroseksual' yang lain. Seksualiti mereka dinilai dari segi perwatakan mereka yang benar-benar mengambil berat tentang imej dan gaya, seperti kaum perempuan." [Sumber: SINI]

Haaa...takde kaitan dengan 18sx okehhhh!

Tapi dia yang saya nak kamu-kamu kenal ni, tak pasti la pulak suka pakai pink ke tak, cuma dia suka kaler pink! So...jom kita kenal peminat kaler pink ni...klik SINI!

You Might Also Like

28 Comments

  1. oh akak!
    my incik tunang tak suka sangat kaler ni.. reject!
    tak taw nape. huhuhu.. pink kan comel??

    ReplyDelete
  2. pink itu menawan :-)

    aku tak faham kenapa selalu orang kaitkan pink dengan wanita? Tapi takde pula warna khusus yang dikaitakn dengan lelaki..tak adil..

    Aku ada member, tak tahulah dia suka warna pink ke tak. tapi dia ada baju warna pink dan dia selalu pakai baju tu :-)

    ReplyDelete
  3. along suke pink
    tak kesah yang striking ke, yang cerah ke

    sampai semua barang dia pink

    bilik dia pon pink

    huhuuuhhuhhuhuhu

    ReplyDelete
  4. as salam..
    oh! pink!
    saya pakaia dalam rumah je

    =_="

    tapi atkde kaitan dengan fakta2 kajian diatas.

    menarik ni~
    thanks ;)
    haha. FZ suka pink?

    XD

    ReplyDelete
  5. percaya tak, husband akak pun kadang2 pakai pink color tapi long sleevelah, nampak 5 thn lebih muda tau,so ayuh lelaki, jgn malu pakai kaler pink..

    ReplyDelete
  6. sunah akak penah wat entry pasal nie... tu lah kebanyakan meeka golongan lelaki minat pink nie dikaitkan dengan jejaka jambu

    ReplyDelete
  7. wahhh.. laki ng pink.. wiwit~~ hihihi

    ReplyDelete
  8. Suka tengok PINK panther....he he he

    ReplyDelete
  9. betul.. laki yg suke pink ni pengemas.. tak suke serabut2

    ReplyDelete
  10. kak sunah.. teman tapi mesra kami pun suka baju wana pink. tshirt n sebagainya. dia ni mmg la sgt pentingkan penampilan. pakai pencuci muka nivea, deodorant tu biasa la kan. hehehe :p

    kami ok ja. pink kan comel :))

    ReplyDelete
  11. huhu a'ah kebanyakan lelaki xsuke pink. takut digelar auuuwwww.. tak pun gay hehe

    ReplyDelete
  12. mujo mujo heeeeee hoyaala leerrr bugaaaa dairuuu nEee :D

    ReplyDelete
  13. waaaa...saye malu ni... muke da jd merah kepink2an da ni... awak telah memperomote saye di khalayak ramai... hahahaha... malu...hahahaha... tapiii... saya nak membidas sesetengah perkara... antaranya...

    lelaki yang mementingkan ketrampilan, gemar berhias dan bergaya. Bergaya dengan gaya lelaki lah

    tak la mementingkan sgt sampai kuku nak sentiasa pendek,misai janggut, baju sentiasa nak kemeja, line seluar dr pagi sampai petang jelas je... gaya saya,sempoi,sampaikn klu nk diikutkn saya ni kena pakai kemeja kalau keje,saya pakai t-shirt berkolar je.. seluar patutnye jenis slack,saya pakai jenis khakis, janji selesa, kasut? kadang2 saya pakai croc beli kat pasar mlm je g keje... kalau g jalan2, even g kl skali pon,saya slambe je pkai selipar jepon


    seorang lelaki sejati,

    yang ni mmg da terbukti, hahahaha...

    berpelajaran tinggi dan sentiasa kelihatan menarik.
    saya ni sampai sijil je... diploma pon xde...

    Melihat kepada penampilan mereka, pasti ada cakap-cakap nakal yang mengatakan golongan ini sebagai 'gay'.
    yg tu xpasti la...tapi ramai gak lelaki yg gay yg penah nk cube2 ngan sy...huhu... xkuasa aku...hahaha

    ReplyDelete
  14. suke laki pakai baju pink <-- tgk org yg pakai jgk ler

    ReplyDelete
  15. ouhh..

    pink eh?

    ahah.. kne tgok dgn kesesuaian la..

    ^__^

    ReplyDelete
  16. pink lembut okey kot dngan lelaki tp sswai dngan yg kulit cerah la =p

    ReplyDelete
  17. haha. tak lah gay. tapi jambu xD

    tak kesah pon kalau pink, tapi design lawa. pakai saje~

    ReplyDelete
  18. bersanding nanti pakai pink wo..=)

    ReplyDelete
  19. teringat jiran cik sunah dicabar oleh CB untuk berbaju pink..wahahahhahahah...

    ReplyDelete
  20. suka tengok lelaki berbaju pink. sweet sangat.

    ReplyDelete
  21. dah rancang dah dulu.. bersanding kat umah pengantin pmpuan nnti nak pakai baju pengantin pink.. hehe.. pink nice la.. macam kat cth gmbr tu...

    ReplyDelete
  22. kat kl dah ramai

    tshirt kapel kaler pink lagi

    erk tapi pink tak sume laki ssuai pakai kan

    ReplyDelete
  23. ada. . .
    adik lelaki saya yang berumur 19 tahun sangat obses dgn pink. . .
    aritu dia beli laptop, dia nak gak beg warna pink. . .
    dia pun ada koleksi baju bewarna pink. . .
    comel gak, sesuai dengan dia warna pink tu,. . .
    tapi dia lelaki tulen. . .

    :D

    ReplyDelete
  24. saye ok dengan pink..rare..huhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com