BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, April 28, 2011

Status Kopi & Roti Kluang Railway Station, Juga Mentega Golden Churn


Taknak cakap banyak, sila tengok gambar!



Untuk mentega Golden Churn lak!



So lepas ni, jangan beli mentega ni! Ade banyak lagi mentega lain dengan jenama lain, tapi hati-hati! Kalau ade barangan Malaysia, better beli Malaysia punye. Nape??? Sebab logo halal dari negara lain tak semestinya menepati aspek halal negara kita. Mungkin saje 1% lemak khinzir di New Zealand dikira halal berbanding dengan negara kita sebab diorang ikut sistem diorang. Kalau kat negara kita, aspek halal tu lagi ketat, alhamdulillah. Jadi, jaga-jaga ye semua...

Sape diri kita adalah ape yang kita makan, sebab ape yang kita makan akan jadi darah daging kita..mencari yang halal adalah kewajipan kita sebagai hamba~ :)



P/S: Mentega kat umah tu yang orang bagi nak buang ke mana? Ade yang nak buat khidmat masyarakat, leh sumbangkan kepada jiran-jiran bukan muslim.



19 comments:

cik riffa :) said...

nauzubillah..
before this,selalu tengok org guna golden churn utk buat semperit.

mama comel said...

tau2 pasal kopi tu sbb along duk sane..aritu along ade cerita kat qila..nsib baek tak penh mnum..

forever love said...

tak pernah jumpe pun mentega tue.. hahah...

alhamdulillah.. memang ta suke makan mentega...

Rozita said...

terima kasih sudi bagi info ni...
kalau sudi meh la singgah sini..
Aku orang susah

bersama kak Es said...

info yang baik.

nasib baik sunah kabo..baru berangan nak pi kopitiam kat kluang tu :)

Faris Adli said...

nice info...nasib baik la tak mampu pegi kluang rail coffe..ada hikmah rupanya

Sari Yusa Ibrahim said...

mantap!

... said...

as salam..
oh.
tak tahu menahu yang golden churn.
terima kasih

=)

BRO_MONDAY said...

miss sunah : tengkiu!!! info baik ni...mintak izin share kat wall FB ai ye...('',)

Sunah Mohammad said...

@BRO_MONDAY

silakan share...:)

Cik Puan Zura said...

good information... kadang2 kita nak avoid dari membeli...tapi takut peniaga kedai makan pula yang guna untuk memasak...

wallahualam...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

owh..dr mentega rupanya kopi dia tak halal.takpe lah akak tak pernah minum pun kopi sana.starbuck camner sunah?akak tak pernah minum pun.

~Kirin Selama Perak~ said...

pasni makan pon kena hati2.
tq kak 4 diz info.
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

butter keluaran malaysia ada ke eh? x penah pakai butter ni sbb was was..salu beli buttercup sj..

Qaseh dalia adelia said...

BANYAK BENDA YANG KITA MAKAN TAPI KITA TAK TAHU ISI KANDUNGAN .. SO SEBELUM APA2 TU CEK DULU HOKEY HEHE.. TQ SUNAH SYG

Miss Ran said...

xpenah gne

tp penah tpk nak gune

slamaaaaattt

FasiHaH SupiaN said...

thanks a lottt angah! haiz..HALAL pun belum tentu HALAL..

アヌム ちゃん~~ said...

ada tengok jugak benda ni dkt fb td..ada mbe share.huhu..

Zulfikar Hazri said...

owhhh,... ada DNA babi ye??? ishhkkk tekejut pulak... macm ni kena sedekah la butter tu kat kawan cina,....

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.