Status Kopi & Roti Kluang Railway Station, Juga Mentega Golden Churn - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Thursday, April 28, 2011

Status Kopi & Roti Kluang Railway Station, Juga Mentega Golden Churn


Taknak cakap banyak, sila tengok gambar!



Untuk mentega Golden Churn lak!



So lepas ni, jangan beli mentega ni! Ade banyak lagi mentega lain dengan jenama lain, tapi hati-hati! Kalau ade barangan Malaysia, better beli Malaysia punye. Nape??? Sebab logo halal dari negara lain tak semestinya menepati aspek halal negara kita. Mungkin saje 1% lemak khinzir di New Zealand dikira halal berbanding dengan negara kita sebab diorang ikut sistem diorang. Kalau kat negara kita, aspek halal tu lagi ketat, alhamdulillah. Jadi, jaga-jaga ye semua...

Sape diri kita adalah ape yang kita makan, sebab ape yang kita makan akan jadi darah daging kita..mencari yang halal adalah kewajipan kita sebagai hamba~ :)



P/S: Mentega kat umah tu yang orang bagi nak buang ke mana? Ade yang nak buat khidmat masyarakat, leh sumbangkan kepada jiran-jiran bukan muslim.

19 comments:

  1. nauzubillah..
    before this,selalu tengok org guna golden churn utk buat semperit.

    ReplyDelete
  2. tau2 pasal kopi tu sbb along duk sane..aritu along ade cerita kat qila..nsib baek tak penh mnum..

    ReplyDelete
  3. tak pernah jumpe pun mentega tue.. hahah...

    alhamdulillah.. memang ta suke makan mentega...

    ReplyDelete
  4. terima kasih sudi bagi info ni...
    kalau sudi meh la singgah sini..
    Aku orang susah

    ReplyDelete
  5. info yang baik.

    nasib baik sunah kabo..baru berangan nak pi kopitiam kat kluang tu :)

    ReplyDelete
  6. nice info...nasib baik la tak mampu pegi kluang rail coffe..ada hikmah rupanya

    ReplyDelete
  7. as salam..
    oh.
    tak tahu menahu yang golden churn.
    terima kasih

    =)

    ReplyDelete
  8. miss sunah : tengkiu!!! info baik ni...mintak izin share kat wall FB ai ye...('',)

    ReplyDelete
  9. good information... kadang2 kita nak avoid dari membeli...tapi takut peniaga kedai makan pula yang guna untuk memasak...

    wallahualam...

    ReplyDelete
  10. owh..dr mentega rupanya kopi dia tak halal.takpe lah akak tak pernah minum pun kopi sana.starbuck camner sunah?akak tak pernah minum pun.

    ReplyDelete
  11. pasni makan pon kena hati2.
    tq kak 4 diz info.
    :)

    ReplyDelete
  12. butter keluaran malaysia ada ke eh? x penah pakai butter ni sbb was was..salu beli buttercup sj..

    ReplyDelete
  13. BANYAK BENDA YANG KITA MAKAN TAPI KITA TAK TAHU ISI KANDUNGAN .. SO SEBELUM APA2 TU CEK DULU HOKEY HEHE.. TQ SUNAH SYG

    ReplyDelete
  14. xpenah gne

    tp penah tpk nak gune

    slamaaaaattt

    ReplyDelete
  15. thanks a lottt angah! haiz..HALAL pun belum tentu HALAL..

    ReplyDelete
  16. ada tengok jugak benda ni dkt fb td..ada mbe share.huhu..

    ReplyDelete
  17. owhhh,... ada DNA babi ye??? ishhkkk tekejut pulak... macm ni kena sedekah la butter tu kat kawan cina,....

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad