Saturday, May 21, 2011

Adakah Kamu Berfikir?



Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Terkejut bila baca post blogger Cyperhackz kat Facebook jam 9 lebih tadi. Tertanya-tanya dan tak tahu ape-ape yang berlaku hari ni sebab offline dari entri last malam tadi sampai ke entri Manja itu Merimaskan? kul 10 tadi. Tengok bloglist, takde pulak berita terkini tentang tu. Hairan. Gi search kat Google. Alhamdulillah, ada berita dari Bernama kat SINI.

Takziah warga Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis kat Kampung Gahal, Hulu Langat... Dengarnya proses mencari masih dilakukan. Moga dipermudahkan urusan tu. Al-Fatihah untuk mereka yang terbunuh dalam kejadian tanah runtuh tersebut.

Nak tengok berita bergambar dan bervideo, boleh ke SINI.

P/S: Allah menjadikan segala sesuatu tidak lain tidak bukan adalah supaya hambaNya berfikir.

10 comments:
Write Comments
  1. memang xtau apa2...huhuhu... :sedih

    ReplyDelete
  2. tadi magrib baru taw , tu pun dr radio .. kesian budak2 tu ..

    ReplyDelete
  3. Al fthah. Sy rsa mreka yg mnggal antra yg dsyngi allah wlaupun dtrik nywa dlm keadaan mcm tu. :'(

    ReplyDelete
  4. Mereka anak yatim yang sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.Al=Fatihah buat mereka

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat semua mangsa..

    ReplyDelete
  6. Allah lebih menyayangi mereka...

    Allah lebih mengetahui segala sesuatu yang dijadikannya..

    Al-fatihah..

    ReplyDelete
  7. disebalik setiap kejadian itu pasti ada hikmah disebaliknya...

    sama2lah kita renungkan!

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah...

    Anak-anak yatim ini adalah antara insan yang Allah muliakan.

    Allah maha tahu apa yang Dia kehendaki..

    ReplyDelete
  9. Lokasi rumah anak yatim di kaki bukit yang curam nih memang hanya mengundang musibah sooner or later. Saper lah kambing hitamnya kali nih...

    Entri terbaru:  I Shot the Moon!

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com