Adakah Kamu Berfikir?

May 21, 2011



Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Terkejut bila baca post blogger Cyperhackz kat Facebook jam 9 lebih tadi. Tertanya-tanya dan tak tahu ape-ape yang berlaku hari ni sebab offline dari entri last malam tadi sampai ke entri Manja itu Merimaskan? kul 10 tadi. Tengok bloglist, takde pulak berita terkini tentang tu. Hairan. Gi search kat Google. Alhamdulillah, ada berita dari Bernama kat SINI.

Takziah warga Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis kat Kampung Gahal, Hulu Langat... Dengarnya proses mencari masih dilakukan. Moga dipermudahkan urusan tu. Al-Fatihah untuk mereka yang terbunuh dalam kejadian tanah runtuh tersebut.

Nak tengok berita bergambar dan bervideo, boleh ke SINI.

P/S: Allah menjadikan segala sesuatu tidak lain tidak bukan adalah supaya hambaNya berfikir.

You Might Also Like

10 Comments

  1. memang xtau apa2...huhuhu... :sedih

    ReplyDelete
  2. tadi magrib baru taw , tu pun dr radio .. kesian budak2 tu ..

    ReplyDelete
  3. Al fthah. Sy rsa mreka yg mnggal antra yg dsyngi allah wlaupun dtrik nywa dlm keadaan mcm tu. :'(

    ReplyDelete
  4. Mereka anak yatim yang sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.Al=Fatihah buat mereka

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat semua mangsa..

    ReplyDelete
  6. Allah lebih menyayangi mereka...

    Allah lebih mengetahui segala sesuatu yang dijadikannya..

    Al-fatihah..

    ReplyDelete
  7. disebalik setiap kejadian itu pasti ada hikmah disebaliknya...

    sama2lah kita renungkan!

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah...

    Anak-anak yatim ini adalah antara insan yang Allah muliakan.

    Allah maha tahu apa yang Dia kehendaki..

    ReplyDelete
  9. Lokasi rumah anak yatim di kaki bukit yang curam nih memang hanya mengundang musibah sooner or later. Saper lah kambing hitamnya kali nih...

    Entri terbaru:  I Shot the Moon!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com