BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, May 4, 2011

Bangku Kosong - Blog Berbahasa Inggeris



Bro, nak promote satu blog berbahasa Inggeris yang saya suka baca. Blog .:: sCaNdaLmOnGeR? ::. milik Doc Aziz. Hehehe...sekarang ni dia kat Moscow, study perubatan. Dia suka share pengalaman dia kat sana tu terutama bab-bab main snowboard. Buat jeles orang yang datang baca jee... Sekarang da kurang update sebab dia tengah exam. Doakan dia eks~

Kelebihan blog berbahasa Inggeris ni, kamu-kamu punya readers lebih meluas, dari luar negara pun ramai yang akan baca, ye la...bahasa diorang kan, diorang faham, diorang suka, diorang sebar...:)

Tak percaya? Cuba tanya pemilik blog Ijam blogspot. Hehehe...dia pun speaking tuuu kat blog~ Pernah tunjuk pie chart dari luar negara dia...:)

Dulu pernah gak terfikir nak berbahasa Inggeris kat blog. Tapi kang berabuk lak...da berabuk, berterabur pulakkk~ :p Tapi ok what, boleh improve English kan kalo tulis dalam English~ :)

Sape setuju, meh undi SINI.


8 comments:

cik heroin said...

best blog dy . otw baca ^^,

Sunah Mohammad said...

@cik heroin

ooo...awalnye cik heroin singgah~ ehehe..best2~ terima kasih datang ke blog~ :)

cik pulau said...

err. cik pulau nye english...
perhh... maveles..
asal cakap je.. orang pun tak paham.. sebab apa??
sebab tak bunyi langsung.. hahahaha.. ^^,

FasiHaH SupiaN said...

Angah..memang teringin sungguh nak speaking english kat blog...tp tu la...adehhh,tunggang langgang lak kang...

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

hahaha~ tak kuar bunyik langsung yee..sebab menyelam dalam air kot...lenkali kuar dari menyelam dulu, duk kat tepi pulau baru kuar sore kan cik pulau..ops~

jangan pulaukan akak yeee~~~ :p

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

huhuhu..sama lah..wehh, tak nak ke buat satu hari berbahasa Inggeris kat blog untuk semua blogger..wahhh...best kan, sume berterabur kang...:p

Hidayati said...

Mang best tulis dalam BI. Akak pon kadang2 tulis dalam BI gak. Bila datang mood nak tulis dlm BI alamat berbulanlah blog akak dalm BI. La ni datang pulak mood BM. So dalam 2 hari ni tulis dlm BM pulak.

Faris Adli said...

tapi kalau buat blog english, hanya yang reti english je boleh baca.. Solutionnya buat macam aku, letak translator bahasa2 lain. Pengunjung boleh pilih bahasa mana yang dia suka. Tu yang mungkin orang Rusia dengan orang Amerika asyik singgah je

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.