BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, May 18, 2011

Blogging itu Seni???


Seni berblog.

Ade ke? Nak berblog pun kena ada seni? Mungkin. Perbualan dengan cousin saya kat FB tadi mencetuskan entri ni. Hehe... Kalau blog kamu jenis buat puisi macam Penulis Senja, jenis buat cerpen-cerpen macam Miss Ran, memang dah seni dah tu. Tak perlu disangkal-sangkal lagi. Hehehe...

Jadi yang tulis biasa-biasa ni bukan seni ke?

Kamu rasa??? Saya rasa, blogging itu sendiri adalah seni. Nape? Sebab dalam berblog kita kena ada seni menghasilkan tulisan yang menarik minat pembaca datang baca blog kita. Kita kena ada seni nak tackle diorang datang lagi kali kedua, ketiga dan seterusnya. Kita kena mahir seni maintain trafik, seni buat segmen macam abang Fahrin, seni bervlog macam CA Nadh, seni memasak macam Pak Cik Mat, dan banyak lagi seni yang lain. Semuanya untuk memajukan lagi blog kita.

So, blogging itu seni? Mungkin!

P/S: Seni mengundi pun ada...meh undi Strawberry Cheesecake kat SINI ngan Blogger of the Year kat SINI. Terima kasih~ :)


12 comments:

Faris Adli said...

blogging bagi aku ialah satu hiburan sebab definisi hiburan bagi aku ialah apa saje yang kita buat yang boleh menghiburkan kita itulah dia hiburan :-)

ijatkomeng said...

taya pn tape...begantung pd org tue r...mungkin seni bg dorang care penyampaian kot...mungkin la..huhu

waN Mohd Salim said...

huhuhu thnks akak

Rozuan Ismail said...

setiap penulisan kita di entri adalah seni =)

kalau tak de bakat menulis,entri kurang berkualiti.

Mat Gebu said...

nice n3....pcm blog masak2 jee ok lahh kan....eh lupa ada satu blog lagi..huhu

Aretikz said...

menulis di blog pun salah satu seni dakwah ^_^

Miss Ran said...

errr bersenikah aku?

sunah2

i malu kah2

bersama kak Es said...

tackle!

kan seni tu...

mynameismy said...

my pun tatao ape yg seninye kat belog my hehe

CT Delima said...

As'salam Sunah.

Tr kasih sudi ke DDCT ya. Dulu tak pandai nak berblog, tapi kini semuanya sangat indah apalagi sejak ada Dari Dapur CT tu. Kira seni jugalah menghasilkan satu masakkan dari air tangan sendiri kan :D

Sal Saari said...

'o' dalam bab seni ni..
Sunah tolong ajarkan!!

azila said...

btol Sunah..k.zla pon still tgh belajar lg cara nak tulis blog dgn baik.lemah skit nak ekspresikan penulisan dan bab2 penulisan tak rasmi ni..sbb dah terbiasa yg rasmi 24jam..huhuh.kena jadi kreatif..tu yg susah

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.