Blogging itu Seni???

May 18, 2011


Seni berblog.

Ade ke? Nak berblog pun kena ada seni? Mungkin. Perbualan dengan cousin saya kat FB tadi mencetuskan entri ni. Hehe... Kalau blog kamu jenis buat puisi macam Penulis Senja, jenis buat cerpen-cerpen macam Miss Ran, memang dah seni dah tu. Tak perlu disangkal-sangkal lagi. Hehehe...

Jadi yang tulis biasa-biasa ni bukan seni ke?

Kamu rasa??? Saya rasa, blogging itu sendiri adalah seni. Nape? Sebab dalam berblog kita kena ada seni menghasilkan tulisan yang menarik minat pembaca datang baca blog kita. Kita kena ada seni nak tackle diorang datang lagi kali kedua, ketiga dan seterusnya. Kita kena mahir seni maintain trafik, seni buat segmen macam abang Fahrin, seni bervlog macam CA Nadh, seni memasak macam Pak Cik Mat, dan banyak lagi seni yang lain. Semuanya untuk memajukan lagi blog kita.

So, blogging itu seni? Mungkin!

P/S: Seni mengundi pun ada...meh undi Strawberry Cheesecake kat SINI ngan Blogger of the Year kat SINI. Terima kasih~ :)

You Might Also Like

12 Comments

  1. blogging bagi aku ialah satu hiburan sebab definisi hiburan bagi aku ialah apa saje yang kita buat yang boleh menghiburkan kita itulah dia hiburan :-)

    ReplyDelete
  2. taya pn tape...begantung pd org tue r...mungkin seni bg dorang care penyampaian kot...mungkin la..huhu

    ReplyDelete
  3. setiap penulisan kita di entri adalah seni =)

    kalau tak de bakat menulis,entri kurang berkualiti.

    ReplyDelete
  4. nice n3....pcm blog masak2 jee ok lahh kan....eh lupa ada satu blog lagi..huhu

    ReplyDelete
  5. menulis di blog pun salah satu seni dakwah ^_^

    ReplyDelete
  6. errr bersenikah aku?

    sunah2

    i malu kah2

    ReplyDelete
  7. my pun tatao ape yg seninye kat belog my hehe

    ReplyDelete
  8. As'salam Sunah.

    Tr kasih sudi ke DDCT ya. Dulu tak pandai nak berblog, tapi kini semuanya sangat indah apalagi sejak ada Dari Dapur CT tu. Kira seni jugalah menghasilkan satu masakkan dari air tangan sendiri kan :D

    ReplyDelete
  9. 'o' dalam bab seni ni..
    Sunah tolong ajarkan!!

    ReplyDelete
  10. btol Sunah..k.zla pon still tgh belajar lg cara nak tulis blog dgn baik.lemah skit nak ekspresikan penulisan dan bab2 penulisan tak rasmi ni..sbb dah terbiasa yg rasmi 24jam..huhuh.kena jadi kreatif..tu yg susah

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com