Wednesday, May 11, 2011

Hari Ini... Semuanya Tidak Dirancang...


Alhamdulillah...

Da penat berjalan hari ni. Dari pagi sampai ke petang tadi. Ke mana hari ni? Meh nak cerita. Pagi-pagi lagi lepas Subuh terus bersiap-siap. Nak keluar tu sempat lagi mesej Dr., tanya pasal report. Erm, tak sempat lah nampaknya nak hantar hari ni. Esok jugak jadinya. So, saya dan Kak La pun keluar lah menuju ke destinasi.

Amek masa hampir dua jam jugak untuk sampai, sampai situ tengok-tengok masa perkhidmatan dalam kul 2-5 petang. Kami sampai dalam kul 10 lebih. So, Kak La pun amek keputusan untuk balik ke rumah dia kejap, dari situ amek masa 30 minit pulak. Tapiiiiii, ntah nape mulut ni gatal sangat sebut satu nama tempat ni. Dah ternampak kan perkataan tu kat bangunan-bangunan kedai, hospital, balai polis...so, ape lagi...sebelum ke rumah Kak La, menyimpang lah kejap...

Okie~ Kami ke Puteri Waterfalls... Dah lama nak gi sini... :)

Kat mana tu? Kat Gunung Ledang... :)

Sejuk tau air ni... :)

Okie, sila bayangkan kat mana jurugambar ni berdiri masa ni...erk!

Tenang je tengok air mengalir... :)

Okehhh...dia bukan merenung masa depan atau masalah harga gula...tapiiii...

...iguana cumil kat atas batu tu menarik perhatian dia, okie??? Hahaha~

Hurmmm...tak dirancang, tapi suke hati sebab dapat jugak jejak ke situ. Lenkali nak pergi lagi, nak panjat sampai naik atas pulak dengan segala kelengkapan yang sepatutnya~~~ Hehehe... Lepas tu, kami gi rumah Kak La kat Jementah...

Bermain dengan Mek Rebitttt ini...

Dan si penakut niiiii...hahahaha~

Lepas mengalas perut dan solat zohor kat rumah Kak La tu, da cukup time untuk ke destinasi yang dirancang pulak. Destinasi mana tu? Yang ni lahhhh...

Gi teman Kak La ke Klinik Pergigian Tangkak...

Masa tunggu ni lah, tiba-tiba terpikir lagi sesuatu. Hehehe...mesej seseorang, tanya dia ada kat rumah ke tak. Nak terjah on the way balik ke JB. Dia terkejut, serius ke ni? Serius lahhh...da dalam laluan, masa pergi pagi tadi pun da nampak signboard tuuu jeeee sepanjang jalan. Tak singgah rasa tak sedap hati pulak. Hahaha~ Kak La pun on jeee...so, dia pun on jeee....

Maka...

500 meter lagi exit ke Sedenak

Okie...tu exit ke Sedenak. Eh, tapi nape kete kami sebelah sini? Sebab tu gambar pagi tadi okieee...bukan gambar belah petang...hahahahahahahah~

Alhamdulillah, jumpa jugak rumahnya. Ingat-ingat lupa jugak masa tu, takut terlajak ke Singapore pulak...eh, melampauuuu lah kalo sampai Singapore kannnn... Bila kami sampai, dia sambut dengan gembira. Keh keh keh...sampai je terus kene makan! Sambil-sambil tu borak pasal berita blog hari ni, sebab tak bukak langsung dari pagi okehhh...tak tau ape cite kat blog. Pasal orang tak angkat kol pun kami borak jugak, pasal teko antik apatah lagikkkkk! Saya pun sampai tergoda pulak dengan teko-teko antik dia ni. Meh tengok meh...

Yang ni dia nak jual 50sen sebijik. Ops~ guro saje! Hahaha~

Abaikan gambar yang terselit kat bawah tuuu...

HAAAAAAAAAA... Datang sini memang nak carik yang ni, okehhhhh! Teko SAKURA!!! ^_^

Tak dirancang pun semua ni... Banyak jugak yang kami borak tadi. Rasa macam nak tidur situ terus je sebab tak cukup puas lagi berborak. Tambah-tambah tak ade talam ubi pulak masa sampai tadi kannnn...ops! Hahahahaha~ :p Terima kasih PCM! Untuk semua-semuanya yeee...insya'Allah lenkali saya datang lagi, saya gitau awal-awal...boleh PCM masak banyak-banyak lagiiii!!! Hahahaha~ Pssst, malam ni, kalo jumpa Kak Limah, kemsalam eksss~~~ Erk!

28 comments:
Write Comments
  1. Wowwww..i likee....sebab ada teko...haha, terima kasih sunah..

    ReplyDelete
  2. Seronoknya dapat bertandang ke rumah Cik Mat Gebu..

    ReplyDelete
  3. wah seronokkkkk...bak kate cikgu td

    beronok ronok...hehe

    ReplyDelete
  4. wah...
    jeles...

    dapat bayangkan cik mat..
    ala2 nak pengsan dgn kunjungan sunnah..hehehe

    ReplyDelete
  5. wahh!!! g umh PCM!!
    tak ajak!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. Weeeeeeeyyy x aci Sunah ni taauuu...apasaii x hint kat akak nk pi..xpun boleh berdayung gak ke Sedenak...alaah sekejap jek kalau akak dayung..15 minit sampai la...waa lenkali nak bawak guni la kalu pi, nak songlap itu tekooossss buat i tiirguudaaaa laaaa...aritu pegi pun xdan nak belek beriya..

    ReplyDelete
  7. Uiks? Kat rumah hometown I pon ader teko yang kat atas teko sakura. Teko sakura tuh pon kita ader, tapi dah lama I tak nampak batang muncungnya. Mungkin dah pecah kot?

    Tak merancang la best. I tak suka merancang everything. Lebih suka just go with da flow...

    ReplyDelete
  8. seronoknya g gunung ledang.Puteri waterfall?x pernah dengar pulak,huhu

    ReplyDelete
  9. dh lm x jejak kaki gunung ledang..last pergi ngan arwah ayah duluuuuuuuuuuu punya cerita..huhuh.. air dia sejuk kan!!! (mmg air waterfall smua sejuk sunah!hahha)

    ReplyDelete
  10. pegi rumah pcm yer.. xgitau pon.. ku tak boleh join

    ReplyDelete
  11. huhuhu best nye ,,, erk akak mane ni bloglist adik .. tak ade pon name kat situ huuhu

    ReplyDelete
  12. la la la la .. ps nak buat blog macam ni bole ?

    ReplyDelete
  13. wah......seronoknya air tu nampak sangat menyegarkan...

    ReplyDelete
  14. Uuh.. ni nak mendalami ilmu masakan lah ni? dah ada tanda2....... haha..

    ReplyDelete
  15. sonoknya depa jenjalan.. tak ajak Nadh pn.. jelesh2.. :P

    ReplyDelete
  16. SYOK NYA DEPA AWAT X MAI KEDAH SAMA HAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  17. arghhh gambar tak keluar! bb dah limit! :( tp nampak best je :D

    hm teringin nak rasa PCM punya masakan..

    ReplyDelete
  18. Rajinnya berjalan sakan. Mana gambar makan kat sedenak tu? Dia malu kan....

    ReplyDelete
  19. bile nak mai umah den plak ni??:DD

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com