BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, May 26, 2011

Hati-hati! Kes Menyamar Blogger!


Bahaya betul sekarang ni!

Ada yang bukak akaun Facebook kemudian menyamar jadi blogger lain. Boleh pulak tu join komen kat status blogger yang sebenar. Kantoi la beb, gambar profile yang ang pakai tu tak sama!

Ni saya da siap print screen lagi bukti ni!


Masa tengah borak-borak pasal template blog yang tiba-tiba macam leceh tu, dia interprem... Siap tau pulak hal setting blog jiran saya tu. Maksudnya kat blog pun dia 'menyamar' jugak lah kannnn??? Masuk akaun jiran saya tu, edit macam-macam sampai jadi pelik. Huh! Keji betul kerja penyamar ni!

Tapi, tapi, tapi... Jangan mengamuk dulu...

Ni sebenarnya bukan penyamar, tapi memang jiran saya... Hahaha~ Sebab dia tukar profile pic masa tu, saya pulak tak refresh page, so keluar dua gambar kat page yang sama... Kah kah kah~ Macam betul pulak kannn... Siap suh kembalikan jiran saya! Hahaha~

Hurmmmm, walaupun ni hanya gurauan untuk kamu semua, tapi ingat lerr wahai penyamar kat luar nun. Cukup-cukup la tu buat fake profile guna gambar blogger lain, kesian kat diorang... Jadi je diri sendiri...

P/S: Kes blogger guna dua akaun Facebook tu tak termasuk ye. :p


21 comments:

Mat Gebu said...

Mula tu ala2 baby...kononnnnnn, bila tercampak 10 cm terus jadi besar sudahh....haha

Izamir Ridzwan said...

adesss klu x tdi nk tutup fb dh

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..abanggg gitu ;)

ifarizatul said...

ingatkan ada org lain menyamar jadi ady..

nur amalina athman said...

lol..ingtkan betul2..haha..

AdyBudika said...

gulp!!

Mylady said...

Hahaha..Lawak la sunah ni..sib baik tak report kat facebook ada orang fake kan acc Ady..kang tak pasal2 diaorang block acc dia..hehehe

farasakura said...

HAHA ingatkan betul2 tadi...saya tertipu..ohhh XD

Salim Harmanain said...

hehehe macam2.... :)

Miss Ran said...

eh jiran ke tu..ingat spe tadi=P

Faris Adli said...

nak menyamar jadi faris adli kat fb? begitu ramai orang nama faris adli yang ada fb sampai aku nak cari fb aku pun tak jumpa kecuali cari pakai email

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sunah ni...hehe.ingat ada yg nyamar jd ady.akak pernah lepak SB dan tiba - tiba yuyu tiruan muncul.sian yuyu nak yakinkan dirinya adalah yuyu sebenar masa tu

AesyaZealous said...

igtkan betul

sergeant keroro said...

hahaha. tak refresh punye pasal XD

[sutera kasih] said...

owh..ingtkan betul2 td ada org menyamar, saspen hehe

JIJI YU said...

susah jgk kalo salu tukar profile pic..ehehehe

~Kirin Selama Perak~ said...

hahahaha..
perlu mention yang ada dua acc ka??
:D

Zulfikar Hazri said...

hahahaha ala ala baby... :P

mynameismy said...

hahah takut ye cik abang die ade org kebas..;D

terpikir lak nk wujudkan lg satu akaun fesbuk. sebab serabut bercmpur dgn blog tuh.. tp kalau ade dua acc mcm takleh nk handle plak..-,-'

MaiRa QuEeN said...

hahaahahaha...ingat abg ady ade due..hehehehhe....nasib memang abg ady..kalu x free je yg len dpat title abg..hahahaha..

http://ctqueen.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-penceloteh-comel.html

jemput join ye kak support maira...huhuhu..

fRaMe+LenSeS said...

igt betoi dah tadi.. hehehe.. boss2.. :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.