BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 31, 2011

I Love You~~~


I Love You? by *pinkparis1233 on deviantART

I love youuuuu~

Yesss, youuu!!!

Tadi dengar housemate bercakap dengan ibunya di telefon. Sembang pasal nak balik kampung ujung minggu ni, nak mandi air gunung, nak macam-macam lagi lahhh. Last-last dah nak habis tu...

I love you~

Oh, sweeeetttttnyaaaa~

Housemate saya cakap "I love you" kat ibu kesayangannya~ Hehehe... Hurm? Biasa je??? Betul ke??? Cuba tanya diri kamu sendiri, macam mana kamu bercakap dengan mak hari-hari? Kalau berjauhan dengan mak, yang jenis tepon hari-hari, ade ke cakap "I love you" hari-hari? Kalau tak hari-hari pun, tiap kali telefon mak, ade tak cakap "I love you"? Okehhh, tak reti cakap omputeh eks~ Ade tak cakap "saya sayang mak~" tiap kali masa kol mak?

Erm? Malu eks...? Kalo dengan mak malu, dengan ayah mesti lagi malu...


17 comments:

Miss Ran said...

mlu tu psl tulis kat belog..die mesti bace=P

Kak Aya said...

kak aya tak pernah cakap i love you pada mak....pada sesapa pun tak pernah hi hi..

JIJI YU said...

aku depan2 umi je aku cakap tiap2 hari..siap dukung umi aku lagi

sergeant keroro said...

erk!!

~Kirin Selama Perak~ said...

kirin siap muah2 lagi kat mama dalam fon
:)

al_hakim said...

mmg bnyak idea die ni..=P

syrupmasin said...

cakap sayang mak je..tapi bukan selalu..haha..jahat betol kan?? :D

*cik syu* said...

saya selalu ckp , tpi mesti ayah sye ta blas , die malu kott .. laki ann ?

solomolo said...

memang sweet kak...

mas saari said...

setiap kali berdoa akan cakap rindu dan sayang mak dan abah...huhuhuhu

azila said...

mmg patut cakap pon sunah.....nanti sunah pon jgn lupa cakap gak tau :)

Ujang9897 said...

kalau kita buat dgn mak ayah kita..

nanti anak2 akan buat dkt kita..=)

Fiqas said...

kadang2 kita malu untuk ucap sayang @ i love u kat mak ayah, tapi tak malu nak ber i love u kat pakwe makwe..

udin said...

urmmm.. lom lagi kot.. huhu~ but always doakan kesejahteraan mereka.. :)

Areef Ibn Naim said...

salam,

klu org laki, selalu payah sikit... dorang susah nak luahkan melalui kata2... tp rasa sayang tu dizahirkan melalui rasa tjwb, rasa hormat, rs untuk melindungi dsb...

Anyyss Shuhaimi said...

hehe..siap cium my mom lg tiap2 ari..

nuruashia ♥ said...

awww..kalo ngn mak ayh malu kn nk ckp i love you hahahah

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.