BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 29, 2011

Kenapa Guna Nama Blog Tu by MTT


Klik kat sesungut ladybird untuk join~

Kenapa saya pilih Sunah Suka Sakura dot com?

Sebab saya suka bunga sakura...

Itu saje...

Hahahahahah~

Okeh, okeh... Actually, sebelum ni saya guna nama lain untuk blog saya, da banyak kali tukar dah. Macam mana tercetus nak guna nama ni sebagai domain blog dan nama blog? Dulu masa guna nama blog yang lain, saya gi blogwalking kat satu blog ni. Dia ada bagi tips macam mana nak tarik orang datang ke blog kita melalui shoutbox.

Tips dia, guna nama yang unik, menarik atau pelik. Masa tu biasa guna nama 'sunah' jeee. Lepas baca entri tips tu, tiba-tiba try test kat situ terus... Lepas taip 'sunah', sambung kat belakang tu 'suka sakura'... Hahahah~ Mana datang idea entah. Lama-lama nama tu pun lekat. Bila dah nak beli domain pulak, guna terus nama tu sebab orang makin kenal nama yang tu, dan mudah nak ingat.

Tapi...dalam dunia blog, blogger lain lebih mengenali saya sebagai Sunah Sakura. Sebab ape? Semuanya abang Fahrin punya pasal. Dia yang buat entri dulu, "Ben Ashaari n Sunah Sakura"... Jadi, sampai sekarang nama tu pulak yang lekat.

Nak mintak pandangan, perlu ke saya tukar nama pena kepada Sunah Sakura pulak? Eh, dah melencong pulak... Sori-sori. Sampai sini saje, sekian~ :D


15 comments:

Belog MTT said...

toinkkk toinkkk~ thanks sis sebab join ! sporting sangat..hehe SSS tu memang sangat unik ! :)

aDisH.sHidA said...

ok jugak sunah sakura...lepas2 nie sakura budika lak :P

Inspirationalefeks said...

hehe..sbb suka bunga sakura ...

mcm ni lah said...

nak join tapi takde masa ):

mas saari said...

jangan tukar!
sunah suka sakura dah best...

JIJI YU said...

sunah tu name ko ke ek...

Sunah Mohammad said...

@Belog MTT

samasama~ berminat pulak nak join bila tengok entri MO... hehehe...

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

Ok ke?

Sunah Mohammad said...

@Inspirationalefeks

ha'ah... suke sangat~ :)

Sunah Mohammad said...

@mcm ni lah

wat simple2 pun leh... :)

Sunah Mohammad said...

@mas saari

domain tu tak tukar, nama blog pun tak tukar..

ni ha.. nama pena blogger ni...

Sunah Mohammad said...

@JIJI YU

ha'ah.. nama ceq la ni..

sergeant keroro said...

dah kreatif abes da name,hehe XD

Miss Ran said...

unik

y penting kitorg kenl sunah y suka sakura

Cik Kamoo said...

CK datang dari Blog MTT ... Morning!!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.