Kenapa Guna Nama Blog Tu by MTT

May 29, 2011


Klik kat sesungut ladybird untuk join~

Kenapa saya pilih Sunah Suka Sakura dot com?

Sebab saya suka bunga sakura...

Itu saje...

Hahahahahah~

Okeh, okeh... Actually, sebelum ni saya guna nama lain untuk blog saya, da banyak kali tukar dah. Macam mana tercetus nak guna nama ni sebagai domain blog dan nama blog? Dulu masa guna nama blog yang lain, saya gi blogwalking kat satu blog ni. Dia ada bagi tips macam mana nak tarik orang datang ke blog kita melalui shoutbox.

Tips dia, guna nama yang unik, menarik atau pelik. Masa tu biasa guna nama 'sunah' jeee. Lepas baca entri tips tu, tiba-tiba try test kat situ terus... Lepas taip 'sunah', sambung kat belakang tu 'suka sakura'... Hahahah~ Mana datang idea entah. Lama-lama nama tu pun lekat. Bila dah nak beli domain pulak, guna terus nama tu sebab orang makin kenal nama yang tu, dan mudah nak ingat.

Tapi...dalam dunia blog, blogger lain lebih mengenali saya sebagai Sunah Sakura. Sebab ape? Semuanya abang Fahrin punya pasal. Dia yang buat entri dulu, "Ben Ashaari n Sunah Sakura"... Jadi, sampai sekarang nama tu pulak yang lekat.

Nak mintak pandangan, perlu ke saya tukar nama pena kepada Sunah Sakura pulak? Eh, dah melencong pulak... Sori-sori. Sampai sini saje, sekian~ :D

You Might Also Like

15 Comments

  1. toinkkk toinkkk~ thanks sis sebab join ! sporting sangat..hehe SSS tu memang sangat unik ! :)

    ReplyDelete
  2. ok jugak sunah sakura...lepas2 nie sakura budika lak :P

    ReplyDelete
  3. jangan tukar!
    sunah suka sakura dah best...

    ReplyDelete
  4. @Belog MTT

    samasama~ berminat pulak nak join bila tengok entri MO... hehehe...

    ReplyDelete
  5. @mas saari

    domain tu tak tukar, nama blog pun tak tukar..

    ni ha.. nama pena blogger ni...

    ReplyDelete
  6. unik

    y penting kitorg kenl sunah y suka sakura

    ReplyDelete
  7. CK datang dari Blog MTT ... Morning!!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com