Sunday, May 29, 2011

Kenapa Guna Nama Blog Tu by MTT


Klik kat sesungut ladybird untuk join~

Kenapa saya pilih Sunah Suka Sakura dot com?

Sebab saya suka bunga sakura...

Itu saje...

Hahahahahah~

Okeh, okeh... Actually, sebelum ni saya guna nama lain untuk blog saya, da banyak kali tukar dah. Macam mana tercetus nak guna nama ni sebagai domain blog dan nama blog? Dulu masa guna nama blog yang lain, saya gi blogwalking kat satu blog ni. Dia ada bagi tips macam mana nak tarik orang datang ke blog kita melalui shoutbox.

Tips dia, guna nama yang unik, menarik atau pelik. Masa tu biasa guna nama 'sunah' jeee. Lepas baca entri tips tu, tiba-tiba try test kat situ terus... Lepas taip 'sunah', sambung kat belakang tu 'suka sakura'... Hahahah~ Mana datang idea entah. Lama-lama nama tu pun lekat. Bila dah nak beli domain pulak, guna terus nama tu sebab orang makin kenal nama yang tu, dan mudah nak ingat.

Tapi...dalam dunia blog, blogger lain lebih mengenali saya sebagai Sunah Sakura. Sebab ape? Semuanya abang Fahrin punya pasal. Dia yang buat entri dulu, "Ben Ashaari n Sunah Sakura"... Jadi, sampai sekarang nama tu pulak yang lekat.

Nak mintak pandangan, perlu ke saya tukar nama pena kepada Sunah Sakura pulak? Eh, dah melencong pulak... Sori-sori. Sampai sini saje, sekian~ :D

15 comments:
Write Comments
  1. toinkkk toinkkk~ thanks sis sebab join ! sporting sangat..hehe SSS tu memang sangat unik ! :)

    ReplyDelete
  2. ok jugak sunah sakura...lepas2 nie sakura budika lak :P

    ReplyDelete
  3. jangan tukar!
    sunah suka sakura dah best...

    ReplyDelete
  4. @Belog MTT

    samasama~ berminat pulak nak join bila tengok entri MO... hehehe...

    ReplyDelete
  5. @mas saari

    domain tu tak tukar, nama blog pun tak tukar..

    ni ha.. nama pena blogger ni...

    ReplyDelete
  6. unik

    y penting kitorg kenl sunah y suka sakura

    ReplyDelete
  7. CK datang dari Blog MTT ... Morning!!

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com