BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 8, 2011

Kenapa Saya Jarang Tengok TV


TV? Ape tu?

TV adalah sejenis makanan. Mesti tak percaya kan?

TV adalah sebuah kotak yang selalunya berbentuk segiempat, ade cahaya kalau ditekan salah satu button kat kotak tu. Kalau dekatkan kepala dengan kotak tu masa tekan button yang dimaksudkan, siyes akan tertarik rambut kamu ke kotak tu. Kerana apa? Kerana medan elektrostatik yang terhasil bla bla bla...dah menyimpang dari tajuk!

Okehhh...TV tu mesti la televisyen. Sekarang da jarang tengok. Sebab kat rumah sewa ni takde TV. Bukan tak pernah terlintas pun nak beli satu bijik. Tapi bila bincang-bincang dengan housemates, takut nanti dah ada TV, duk melongo depan tu je, tak buat keje lain pulak. Jadi, ade laptop je pun dah ok alhamdulillah lahhh...ade internet, so boleh update ngan berita dari internet je.

Lagipun berita kat TV tu tak boleh nak percaya sangat dah sekarang. Maaf yeee...bab-bab politik tu terutamanya, saya susah la nak percaya~ Sebab ape? Dulu saya duk Borneo je, tak pernah keluar dari Borneo tu, telan je semua isi berita yang disuap. Bila da keluar dan mengembara (erk, ayat kemain), macam-macam benda saya da jumpa, macam-macam ragam rupanya orang ni. Errr...okeh, tutup isu ni.

Bila da kat rumah sewa takde TV, so jarang lah nak tengok TV. Kalau balik umah pun, tengok kejap-kejap je. Banyaknye kat dapur. Kalau tengok pun, tengok CSI. Tengok Chef at Home, tengok channel AFC je lahhh banyak. Hahahaha~ Yang lain-lain tu kalau main tukar-tukar channel jumpe cite best, maka lekatlah kejap. Hehehe...nak tengok movie pun kat laptop je. Takde life eh? Tak kisah lahhhh.

Okie, itu saje sebabnye buat masa ni...jangan lupa undi Cheesecake kat SINI.

P/S: Jangan lupa tengok 8tv malam ni. Ade rancangan khas Hari Ibu.


24 comments:

mama comel said...

saya pun jarang sgt tgk tv...keje blik keje,pg kerje lagi..ulng2 benda sama..time cuti je ada ms tgk tv n lyn aishah..

AdyBudika said...

tk tengok tv..tapi suh tengok 8tv malam ni..hadoiii

Miss Ran said...

tb da mule bosan..

tgk af pun terpakse

aliarosli said...

tak tengok gak tv

bosan dok depan tv, nanti tv tengok kite balik

Dr Mohd Hafiz said...

Bila tengok tv ni mcm kena hipnotis...

forever love said...

kita sama akak. hihi

cik heroin said...

sy ade je tv kt rumah. tp xpnah tgok. dlu dduk asrama . dh biasa xd tv. huu

ieyba said...

kenape sy jrg tgok tv....sbb sy dok ngadap laptop jee...hua3..

jrg2 ngga tv jwak..skola~

mas saari said...

akak tak bolehlah kalau tak nonton tv sbb nanti asyik kena tgk anak2 gaduh je! hehehehee

Wani said...

betullah ! saya pun jarang tengok tv . bukan boleh percaya sangat .

Faris Adli said...

kenapa saya jarang menonton televisyen? sebab rancangan tv yang saya nak tengok, saya akan tengok kat laptop saya..best..takde iklan..siap boleh pause lagi

Izatie said...

I pon tak suke tengok TV sangat! Heh. Banyak spent time depan laptop je. CSI pon i sukaaaaaaaaa! ^__^

aDisH.sHidA said...

jarang jugak tgok siaran tv,,,tv tgok setiap ari

Noraien said...

sama laa..jarang gak tgok tv..lbih ske tgok movie kat laptop jer,agy senang,xder iklan pown..

lgpon kat tv skrg dah kurang cte yg menarik laa..kdg2 cte yg dah tayang,tayang agy..bosan..hehe ~

qasehraihan said...

klakar ady budika sound awak sunah..comel je..

tp ye jg,xsuka tv tp suh org tgk tv..hehe

akak pun xsuka nonton..

Jimi Abdullah said...

saya suka tengok tv... meransang minda. rugi kalau tak tengok tv.

cik HUSYI said...

Media sekarang agak susah nak percaya.
Kalau rajin,kena selidik sendiri kesahihan sesuatu berita itu :)

akid azami said...

sye tengok tb sebab ada naruto dengan boboboy :D

mamawana said...

Assalam,

Yep, mamawana pun jarang nonton TV. Kecuali program2 spt National Geographic, oasis, resipi...itu jer. Drama? I'm sorryyyyy.

NadiRah said...

kat kolej x tgk tv..kat umah tgk tv..huhu

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

saya tgk bola je kat telibisyen =D

udin said...

biasa la kalau dok kat hostel/umah sewa agak jarang gak tengok tv.. selalunya nak tengok drama/filem download aja kat tenet.. hehehe..

Mat Gebu said...

Tengok tv hari2..tapi tak de gambar...

nazirulhazwan~ said...

den tak langsung berminat tgk tb, den takkan menyokong pelakon2 bebal negare.hahhaa

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.