Kenapa Saya Jarang Tengok TV - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, May 8, 2011

Kenapa Saya Jarang Tengok TV


TV? Ape tu?

TV adalah sejenis makanan. Mesti tak percaya kan?

TV adalah sebuah kotak yang selalunya berbentuk segiempat, ade cahaya kalau ditekan salah satu button kat kotak tu. Kalau dekatkan kepala dengan kotak tu masa tekan button yang dimaksudkan, siyes akan tertarik rambut kamu ke kotak tu. Kerana apa? Kerana medan elektrostatik yang terhasil bla bla bla...dah menyimpang dari tajuk!

Okehhh...TV tu mesti la televisyen. Sekarang da jarang tengok. Sebab kat rumah sewa ni takde TV. Bukan tak pernah terlintas pun nak beli satu bijik. Tapi bila bincang-bincang dengan housemates, takut nanti dah ada TV, duk melongo depan tu je, tak buat keje lain pulak. Jadi, ade laptop je pun dah ok alhamdulillah lahhh...ade internet, so boleh update ngan berita dari internet je.

Lagipun berita kat TV tu tak boleh nak percaya sangat dah sekarang. Maaf yeee...bab-bab politik tu terutamanya, saya susah la nak percaya~ Sebab ape? Dulu saya duk Borneo je, tak pernah keluar dari Borneo tu, telan je semua isi berita yang disuap. Bila da keluar dan mengembara (erk, ayat kemain), macam-macam benda saya da jumpa, macam-macam ragam rupanya orang ni. Errr...okeh, tutup isu ni.

Bila da kat rumah sewa takde TV, so jarang lah nak tengok TV. Kalau balik umah pun, tengok kejap-kejap je. Banyaknye kat dapur. Kalau tengok pun, tengok CSI. Tengok Chef at Home, tengok channel AFC je lahhh banyak. Hahahaha~ Yang lain-lain tu kalau main tukar-tukar channel jumpe cite best, maka lekatlah kejap. Hehehe...nak tengok movie pun kat laptop je. Takde life eh? Tak kisah lahhhh.

Okie, itu saje sebabnye buat masa ni...jangan lupa undi Cheesecake kat SINI.

P/S: Jangan lupa tengok 8tv malam ni. Ade rancangan khas Hari Ibu.

24 comments:

  1. saya pun jarang sgt tgk tv...keje blik keje,pg kerje lagi..ulng2 benda sama..time cuti je ada ms tgk tv n lyn aishah..

    ReplyDelete
  2. tk tengok tv..tapi suh tengok 8tv malam ni..hadoiii

    ReplyDelete
  3. tb da mule bosan..

    tgk af pun terpakse

    ReplyDelete
  4. tak tengok gak tv

    bosan dok depan tv, nanti tv tengok kite balik

    ReplyDelete
  5. Bila tengok tv ni mcm kena hipnotis...

    ReplyDelete
  6. sy ade je tv kt rumah. tp xpnah tgok. dlu dduk asrama . dh biasa xd tv. huu

    ReplyDelete
  7. kenape sy jrg tgok tv....sbb sy dok ngadap laptop jee...hua3..

    jrg2 ngga tv jwak..skola~

    ReplyDelete
  8. akak tak bolehlah kalau tak nonton tv sbb nanti asyik kena tgk anak2 gaduh je! hehehehee

    ReplyDelete
  9. betullah ! saya pun jarang tengok tv . bukan boleh percaya sangat .

    ReplyDelete
  10. kenapa saya jarang menonton televisyen? sebab rancangan tv yang saya nak tengok, saya akan tengok kat laptop saya..best..takde iklan..siap boleh pause lagi

    ReplyDelete
  11. I pon tak suke tengok TV sangat! Heh. Banyak spent time depan laptop je. CSI pon i sukaaaaaaaaa! ^__^

    ReplyDelete
  12. jarang jugak tgok siaran tv,,,tv tgok setiap ari

    ReplyDelete
  13. sama laa..jarang gak tgok tv..lbih ske tgok movie kat laptop jer,agy senang,xder iklan pown..

    lgpon kat tv skrg dah kurang cte yg menarik laa..kdg2 cte yg dah tayang,tayang agy..bosan..hehe ~

    ReplyDelete
  14. klakar ady budika sound awak sunah..comel je..

    tp ye jg,xsuka tv tp suh org tgk tv..hehe

    akak pun xsuka nonton..

    ReplyDelete
  15. saya suka tengok tv... meransang minda. rugi kalau tak tengok tv.

    ReplyDelete
  16. Media sekarang agak susah nak percaya.
    Kalau rajin,kena selidik sendiri kesahihan sesuatu berita itu :)

    ReplyDelete
  17. sye tengok tb sebab ada naruto dengan boboboy :D

    ReplyDelete
  18. Assalam,

    Yep, mamawana pun jarang nonton TV. Kecuali program2 spt National Geographic, oasis, resipi...itu jer. Drama? I'm sorryyyyy.

    ReplyDelete
  19. kat kolej x tgk tv..kat umah tgk tv..huhu

    ReplyDelete
  20. biasa la kalau dok kat hostel/umah sewa agak jarang gak tengok tv.. selalunya nak tengok drama/filem download aja kat tenet.. hehehe..

    ReplyDelete
  21. Tengok tv hari2..tapi tak de gambar...

    ReplyDelete
  22. den tak langsung berminat tgk tb, den takkan menyokong pelakon2 bebal negare.hahhaa

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad