Tuesday, May 17, 2011

Masa Lalu Saya Untuk Kamu...


return to the past by =Miss-Nefer on deviantART

Setiap orang ada pengalaman dalam hidup.

Tak kisah lah pengalaman dalam mana-mana perkara pun, pahit, manis, masam, masin... Setiap pengalaman yang dilalui tu kadang-kadang sesuatu yang merumitkan, sesuatu yang sangat sukar untuk kita lepasi pada masa tu... Pengalaman pertama kali kemudiannya menjadi pengalaman kedua kali, ketiga kali, keempat kali dan seterusnya. Dan mungkin jee itu pengalaman pertama dan terakhir kita bila perkara yang dilalui tu sesuatu yang kita tak nak lalui lagi untuk kali kedua. Pengalaman yang macam mana tu? Mesti la yang tak berapa nak best kannn...

Tapi... Tak kira lah pengalaman yang pahit, manis, masam atau masin, sedar tak sedar pengalaman ni mematangkan kita. Kita jadi orang yang boleh berkongsi dengan orang lain melalui pengalaman kita. Akhirnya dengan pengalaman kita tu, kita boleh tolong orang lain yang mengalami situasi yang sama macam kita dulu.

Past Present Future by ~culacino on deviantART

Yup, yang lepas biarlah berlalu... Ambil hanya mana yang boleh kita pegang untuk masa sekarang dan masa akan datang...

Jadi, bersyukurlah kerana ada memori tentang pengalaman masa lalu... Tapi jangan simpan untuk diri sendiri saje, kongsilah dengan orang lain... Moga semua dapat manfaat dari pengalaman kita... :)

P/S: Jangan lupa undi jiran saya di SINI dan SITU. Terima kasih... :)

9 comments:
Write Comments
  1. pengalaman lepas menjadikan kita lebih dewasa..walaupun tetap comel cam sunah :D

    ReplyDelete
  2. penglman mrupkan guru trbaik !

    ReplyDelete
  3. pengalaman menjadikan kita lebih kuat menempuh hari2 mendatang...

    ReplyDelete
  4. belajarlah dari pengalaman, kita akan lebih matang!

    ReplyDelete
  5. Dari pengalaman tu y tunjukkan siapa kita sekarang ni. :D

    terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

    Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

    Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

    ReplyDelete
  6. yess..u re right..bersyukurlah kerana kita ada memori masa lalu..setuju 110%

    ReplyDelete
  7. syukur diberi pengalamn untuk perbaiki diri.. ^^!

    ReplyDelete
  8. nice entry. short and sweet.

    apa yg berlaku adalah satu ujian utk mematangkan diri. Janji Allah tak pernah salah: setiap yg berlaku pasti ada hikmah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com