Nak Bukak Kedai Cheesecake!!!


Di suatu pagi yang indah nan permai, burung-burung berkicauan merdu sekali...semerdu Elly Mazlein pun ada~~ Erk! Dua orang budak kecik pergi ke kedai kek sebab nak beli kek, takkan la nak beli buku, kan?

Gula-gula: Melelehhhhhhh...!!!

24:7: Ape yang meleleh???

Gula-gula: Ko tak nampak air liur aku meleleh ni?

24:7 menoleh ke arah Gula-gula, menelek kalau-kalau ada air liur yang menitis-nitis.

Gula-gula: Dah, takde air liur aku nak meleleh keluar, beb! Tak payah tenung macam tu sekali!

24:7: Err, okeh okeh...habis ape yang meleleh???

Gula-gula: Melelehhhhh sebab tengok cheesecake tu haaa...

24:7: Yang mana satu? Banyak ni haa...

Gula-gula: Yang tu laaa...yang ada strawberry tuuu!

24:7: Oooo...yang ni eks?

Klik gambo untuk undi cheesecake ni~

Gula-gula: Ha'ah yang tu lahhh...ko tak meleleh ke tengok???

24:7: Alaaa...aku pun pandai lah buat macam tu! Ko ingat dia je ke pandai???

Gula-gula: Erk! Ye ke? Tak pernah tau lak!

24:7: Ko saje ekss...ko jangan puji lebih-lebih cheesecake dia tu! Kang dia cakap "welllllllll" kang, ko genti menyampah, beb!

Gula-gula: Ko kenal ke dia ni? Macam kenal rapatttttt jeeee...

24:7: Perghhhhhhh! Ko tak tau! Cheesecake dia ni masuk digiWowwww tuuuuu! Yang ada Che Mat Gebu sekali masuk!!!

Gula-gula: Hah??? Yang Ben Ashaari pun masuk tu keee???

24:7: Ben Ashaari...? Sape pulak tu? Aku kenal yang part makan-makan ni jeee... Aku da penat da cakap banyak ni beb! Aku tak kira wehhh, nanti aku nak bukak kedai cheesecake gak! Ko tengok lahhhh!

Gula-gula: Erk! Biar betul ko ni??? Sampai gitu sekalisssss~

24:7: Aku tak kira, beb!!! Aku nak bagi ko melelehhhhhh gak tengok cheesecake aku nanti! Tapiiiiiiii............!!!!!!!

Gula-gula: Tapi apa pulak nehhhhh?

24:7: Sebelum tu, ko kena la bagi semangat kat aku! Cepat undi cheesecake aku kat SINI!!!

Sekian...

Sila undi dia, dia nak bukak kedai cheesecake tu...pasti melelehhhhh!

P/S
: Nak keluar beli bahan lagi lahhh...nak buat cheesecake lagi sekali!

Post a Comment

20 Comments

  1. hehehh...promote cheesecake ...(^^!

    ReplyDelete
  2. Sunah bila nak try buat ciskek :)

    ReplyDelete
  3. wahhhh~ seronok dy tolng promote vote utk mat gebuu! hehe:) eykaa pon nak cheese cake..lapar ni..delivery dkat blog eyka boleh?? hehee:)

    ReplyDelete
  4. sape la sudi nk bg cheesecake utk bezday atia nnti ea.. meleleh air liur tgok gmbar kt atas tue.. ngeeeee..^_^

    ReplyDelete
  5. npe tak letak gamba ciskek anda..

    ady ni...grr sibuk ngn ciskek die kn

    ReplyDelete
  6. ek? dah la, majok

    kak sunah ngan kak iffah buat ciskek taknak bagi

    peminat ciskek no 1 nie

    ReplyDelete
  7. nape 24:7 yg dialog kali kedua tu warne putih?? haha :)

    ReplyDelete
  8. macam best je..
    nak sy vote kene bg sy rasa dulu..heheh

    ReplyDelete
  9. @Eyka

    err....ping entry kat blog eyka dengan gambar cheesecake..bole kan gitu? hehehe

    ReplyDelete
  10. @Miss Ran

    sebab yang masuk digiwowww ciskek dia..:)

    ReplyDelete
  11. @peep

    SEBAB TU BUKAN DIALOG LAH AWAKKKK....HAHAHAHHAHAHAHAHA!

    ReplyDelete
  12. wahh.sedapnye.Bulan suke cheese cake!

    ReplyDelete
  13. ni mesti peminat gula-gula dan 24:7.. hahahaha

    ReplyDelete
  14. tak habes lagi dengan chiskek tu yer.. haha.
    promote hbis habisan ni.. kalau tak menang lagi xtaulah abg ady oi... opss...

    laju..laju,.. laju lagi.. berenang balik pulau.. kang ada yang kena pulau lak,.. lalala~

    ReplyDelete
  15. wuhuhu, dah lama tak makan cheese cake..T_T

    ReplyDelete
  16. cam sedap je watak dlm tu...huhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com