BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 3, 2011

Senatan Tenggiling Bersama Hali-hali KGB


Rindi-rindi aduh sayang merindi...
Jaoh-jaoh orang sudah menjaoh...

Dah siap nyanyi ikut irama? Okehhh...lepas siap nyanyi jom kita berSENAT. BerSENAT di sini bermaksud bersenam untuk orang-orang yang sudah bersunat sahaja. Maka, yang tak sunat lagi, duk tepi jek ye. Tengok je...okeh?

Untuk berSENAT, ada caranya. Pertama, amek tengGILING dalam sangkar depan rumah tu, letak tepi. Kemudian baring menelentang. Pastikan tengGILING juga menelentang di sebelah kamu. Bila da siap, alihkan badan ke kiri dalam posisi mengiring. Kira 1, 2, 3 sampai 8. Then, tiarapkan badan, kira 1, 2, 3 sampai 8 jugakkkk. Lepas tu, cuba mengiring semula, kali ini pastikan wajah kamu menghadap arah yang bertentangan dengan posisi mengiring yang mula-mula tadi. Kira 1, 2, 3 sampai 8 lagi yeee... Lepas tu ulang dari awal sampai habis, kali ni tak perlu kira, buat laju-laju pulak...

Faham? Kalau tak faham, cuba GILING-GILING jeee... GILING-GILING ni macam guling-guling lahhhh... Perkataan tu lagi senang kannn...

SENATan ini kalau dibuat bersama HALI-HALI KGB yang lain, tentu akan mendapat badan ketak-ketak ATAI kotak-kotak macam Fahrin Ashaari. Kamu mesti SUKAN kan badan ketak-ketak gitu?

Sekian terima kasih.

Founder Perkataan:
HALI-HALI - Puteri Katek
RINDI - Jeneral SSS.com
GILING-GILING - Isteri Encik Bard

P/S:
Ini entri merapu hasil typo menjadi-jadi di wall FB! Maka, hati-hati dengan typo yeee...nak tips elak typo dalam entri?? Klik SINI!


10 comments:

Izamir Ridzwan said...

rindi mana??

aDisH.sHidA said...

kalau di wall Katek.....lawan lawan lawa.....pu pi...

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

tu atas sekali..tak perasan eh? ni mesti tak nyanyi dulu sebelum bersenat niiii...

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

hahaha~ banyak gilosss typo..

Isteri Encek Bard said...

hali-hali saya rasa nak bersukan jer bila baca entry senat nie, kalau tak bersukan mesti rasa rindi sampai rasa nak giling-giling macam tenggiling... Atai gelak jer baca nie.. ahhahahhahahhaa...

Sunah Mohammad said...

@Isteri Encek Bard

hahahhaha! akak!!! adehhhh...

putERi-kAtEk said...

kak senat sengal!! hahahahaahahahha......

Along Usop said...

hahahahaha! =P

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

ape senat, senat??? ggrrrrrrrr! hahahah~

Solihin Zubir said...

haha.. mula2 pening pulak baca coz x paham..
byk sgt typo..
rupanya disengajakan.. ;-p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.