Tahniah Blogger Lydia Miza dan Pinky Momma

May 17, 2011


Alhamdulillah.

Tahniah untuk kakak-kakak berdua ni. Mereka da bertukar kepada domain sendiri jugak. Gembira melihat mereka gembira. Proses pertukaran pun lancar je. Sekejap je dah siap. Dah jadik www.lydiamiza.com dan www.pinkymomma.com. Memang bagus perkhidmatan yang diberikan oleh pihak iHosterz tu yeee...

IKLAN SAT...


Nak dapat pahala lebih dengan infaq telekung? Klik SINI.

Sesiapa yang berminat untuk berdomain sendiri jugak lepas ni, bolehlah klik je iklan iHosterz kat sidebar blog saya tu. Ikut je step dia dari awal sampai habis, buat pembayaran, then tunggu email confirmation bahawa kita punya domain registration da complete. Then boleh terus kepada proses redirecting your blogspot url to your new domain (tutorial). Erk...berterabur speaking!

Kalau nak beli hosting pulak, jangan tanya saya...tanya Izamir Ridzwan. Hahahah~

Uiks, jangan lupa undi SINI.

You Might Also Like

22 Comments

  1. terima kasih utk adik sunah kite ni yg sudi tolong sis ;)

    walaupun pening2 lalat..
    alhamdulillah jadi juga huhu..

    sengih tak abis lagi ni ekeke

    ReplyDelete
  2. fewwiiitt dah berdotcom lah mereka :)

    ikut jejak adik diorg lah tu hehe

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...
    terima kasih atas bantuan adik sunah.pinky momma pun dah senyum..tahniah.

    ReplyDelete
  4. nak jugaklah tapi hujung bulan ni..

    kalau tukar nama url boleh ke sunah?

    ReplyDelete
  5. waaaa...sebenarnya tak tahu menahu perihal domain nie....duk baca jek...

    ReplyDelete
  6. wahhh.. tahniah jugak kat depa.. :D

    ReplyDelete
  7. pergh... tanya Izamir Ridzwan noh... takpa stgi chew nak pi tanya dia

    ReplyDelete
  8. akak ni masih blur2 lagi pasal domain dan hosting ni dik oi..
    adehhh buta IT sungguh..ekekeke

    ReplyDelete
  9. @mas saari

    boleh kak...kira ni register url baru untuk blog..selalunya kalau orang nak tukar url tapi tak nak followers hilang updates dari blog kita, diorang tukar ke domain la.. :)

    ReplyDelete
  10. wah best, nk tuka, tp tp err, sy baru lg kan, xdpape lg hehe

    ReplyDelete
  11. MTT pon baru tukar ke dot com..teruja yaww~ Hehe ;)

    ReplyDelete
  12. ooo camtu ye!
    nanti sunah tolong akak ye, hujung bulan ni nak tukar...hehehe

    ReplyDelete
  13. @mas saari

    insya'Allah..nanti roger2 kat inbox FB ye..sambil2 tu klik dulu iklan iHosterz tu..tengok2 cane proses dia berjalan.. :)

    ReplyDelete
  14. sunah..tnya skit...apa kelebihan kalau ada domain sendiri ye?

    **kurang tahu perihal domain2 ni

    ReplyDelete
  15. eh eh nisa' laa..hehe

    congrats pada mereka berdua....

    ReplyDelete
  16. wahhh best laaa...bole cuber gak nikh...info baek ponyerrrrrr...salam kenal...i folowww

    ReplyDelete
  17. teringin nak tukar jugak la kak sunah....

    ReplyDelete
  18. Blog KM pun dah hampir setahun. Rasa dalam hati memang nak ada domain sendiri juga. InsyaALLAH nanti nak usahakan....

    ReplyDelete
  19. beli hosting atau sewa hosting?

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com