BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 17, 2011

Tahniah Blogger Lydia Miza dan Pinky Momma


Alhamdulillah.

Tahniah untuk kakak-kakak berdua ni. Mereka da bertukar kepada domain sendiri jugak. Gembira melihat mereka gembira. Proses pertukaran pun lancar je. Sekejap je dah siap. Dah jadik www.lydiamiza.com dan www.pinkymomma.com. Memang bagus perkhidmatan yang diberikan oleh pihak iHosterz tu yeee...

IKLAN SAT...


Nak dapat pahala lebih dengan infaq telekung? Klik SINI.

Sesiapa yang berminat untuk berdomain sendiri jugak lepas ni, bolehlah klik je iklan iHosterz kat sidebar blog saya tu. Ikut je step dia dari awal sampai habis, buat pembayaran, then tunggu email confirmation bahawa kita punya domain registration da complete. Then boleh terus kepada proses redirecting your blogspot url to your new domain (tutorial). Erk...berterabur speaking!

Kalau nak beli hosting pulak, jangan tanya saya...tanya Izamir Ridzwan. Hahahah~

Uiks, jangan lupa undi SINI.

22 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

terima kasih utk adik sunah kite ni yg sudi tolong sis ;)

walaupun pening2 lalat..
alhamdulillah jadi juga huhu..

sengih tak abis lagi ni ekeke

bersama kak Es said...

fewwiiitt dah berdotcom lah mereka :)

ikut jejak adik diorg lah tu hehe

EZAN IDMA said...

wah bestnyee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Alhamdulillah...
terima kasih atas bantuan adik sunah.pinky momma pun dah senyum..tahniah.

mas saari said...

nak jugaklah tapi hujung bulan ni..

kalau tukar nama url boleh ke sunah?

OKED chokelat said...

waaaa...sebenarnya tak tahu menahu perihal domain nie....duk baca jek...

fRaMe+LenSeS said...

wahhh.. tahniah jugak kat depa.. :D

~Kirin Selama Perak~ said...

tahniah !!!
:)

Izamir Ridzwan said...

pergh... tanya Izamir Ridzwan noh... takpa stgi chew nak pi tanya dia

risa said...

akak ni masih blur2 lagi pasal domain dan hosting ni dik oi..
adehhh buta IT sungguh..ekekeke

Sunah Mohammad said...

@mas saari

boleh kak...kira ni register url baru untuk blog..selalunya kalau orang nak tukar url tapi tak nak followers hilang updates dari blog kita, diorang tukar ke domain la.. :)

cik heroin said...

wah best, nk tuka, tp tp err, sy baru lg kan, xdpape lg hehe

Belog MTT said...

MTT pon baru tukar ke dot com..teruja yaww~ Hehe ;)

mas saari said...

ooo camtu ye!
nanti sunah tolong akak ye, hujung bulan ni nak tukar...hehehe

Sunah Mohammad said...

@mas saari

insya'Allah..nanti roger2 kat inbox FB ye..sambil2 tu klik dulu iklan iHosterz tu..tengok2 cane proses dia berjalan.. :)

shafmechy said...

sunah..tnya skit...apa kelebihan kalau ada domain sendiri ye?

**kurang tahu perihal domain2 ni

FasiHaH SupiaN said...

eh eh nisa' laa..hehe

congrats pada mereka berdua....

Sunah Mohammad said...

@shafmechy

apa kelebihan dia? meh baca sini...

Saya Berdotcom... Saya Tak Bersalah~ | Sunah Suka Sakura dot com

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh best laaa...bole cuber gak nikh...info baek ponyerrrrrr...salam kenal...i folowww

♥yaya budak suka embun♥ said...

teringin nak tukar jugak la kak sunah....

Kuasai minda said...

Blog KM pun dah hampir setahun. Rasa dalam hati memang nak ada domain sendiri juga. InsyaALLAH nanti nak usahakan....

Faris Adli said...

beli hosting atau sewa hosting?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.