Tanya Sama Hati...

May 28, 2011


Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Uhuk uhuk! Terbatuk pulak baca post ni kat wall FB budak kecik comel NI daripada blogger NI. Ehem... Macam dah tak lama tuu... Moga dipermudahkan lah yeee urusan hantaran 8-20K tuuu. Ameeen...

Sori eks, takde update siang tadi. Sebab gi menjatuhkan diri bersama-sama motorsikal dan kereta. Sampai lebam-lebam dah badan ni. Balik tadi terus lelap. Bangun sekejap-sekejap, nampak ada miskol. Tapi tak larat, tido balik. Lepas tu terbangun lagi bila ada kol. Kali ni angkat. Suara mak kat hujung sana.

"Jatuh motor tadi."

Mak gelak. Hahahahahaha~ Kali ni saya boleh gelak bersama. Keh keh keh... Kelakor pulak dengar mak gelak kuat. Boleh pulak dia membebel kata, itulah... Dulu orang suh amek kete je, taknak.

"Ala mak, alang-alang... Baek amek dua-dua."

Padahal dalam hati dah rasa cam tak nak amekkkkkkkkk!!! Ggggrrrr! Mak pun pelik, bukan dulu pernah bawak motor ke??? Ye, pernah... Dan ade kisah lepas tu yang menyebabkan diri ni agak trauma naik motor, dan pernah saya masukkan dalam blog ni, tapi dah takdeee dah sekarang~~~ Hehehe. Soriii~ Kak Shida pernah baca kot~

Alhamdulillah kawan-kawan kat situ semua baik, semua bagi semangat. Huhuhu. Rasa terharu... Ade sorang adik ni kuat membebel, da bole jadi tenaga pengajar kot. Macam-macam dia pesan, adehhhh... Dia jugak yang tolong start enjin motor beberapa kali... Hahaha~ Teruk benar lah saya ni, sape suh tinggal lama????

Hurmmm... Masih menunggu gambar donat pelangi dari budak kecik kat atas tadi.

You Might Also Like

19 Comments

  1. mesti kes dalam hati ada taman ek ???
    lalala...

    ReplyDelete
  2. hehe, kak sunah nak saya ajarkan ke? saya pon baru amik lesen, tapi kete lah.

    haha XD

    ReplyDelete
  3. hihihi..kembaq baru amik lesen ke?? semoga berjaya ye..hihi..naik moto agi best dari naik kereta la..pastu bawka laju2 lagi seronok.. yehaaa jom racing nak pas sunah dapat lesen..hihi..

    ReplyDelete
  4. @solomolo

    mungkin jugak... hanya mereka yang tahu... hehehehhe...

    ReplyDelete
  5. Tuu diaa....walaupun nak kena cincang..tapi....haha

    ReplyDelete
  6. as salam..
    jatuh moto?
    kereta pun jatuh? adeh.
    elok cek tulang2 kaki. tang rawan kat sendi2 tu. huu..bahaya tu kalau bergesel tanap dirawat kalau cedera.
    tulang belakang pun kena cek.kalau terkeluar cakera dari kedudukan, adeh..perit tu.

    ya~
    naik kete, kurang sikit peratusan kemalangan. moto kalau terjatuh, adeh..bahaya

    ReplyDelete
  7. huhuhu..camne boleh jatuh motor ni!

    ReplyDelete
  8. sunnah,,
    subhanallah.. walau kamu tak ada apa2 yang cedera.. namun, kak sokong jika kamu ambil lesen kereta...


    sunnah.. jaga diri ya dik

    ReplyDelete
  9. @...

    wa'alaikumussalam..

    kete tak.. mana lah boleh jatuh kete... ahahahhaha~

    tapi sakit pinggang la pulak... err

    ReplyDelete
  10. @Citarasa Rinduan

    errr... huhuhu... terima kasih kak ayu... :)

    ReplyDelete
  11. hahahahaha jatuh motoooooo....wakakakakakaakaka....

    ReplyDelete
  12. bce gak wall post tu ehem2

    hehe jatuh moto? bhye nek moto ni

    ReplyDelete
  13. hehe..cian Sunah..takpe..bak kata orang, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian...berjatuh2 dahulu, berempit2 kemudian..*eh..ada ke peribahasa ni*..hehehe

    ReplyDelete
  14. nula-mula jatuh dulu, lama-lama menderum laju ....

    ReplyDelete
  15. HATI2 YE SUNAH....I'ALLAH LEPAS NIE CEKAP LA TU...MASA BREK TERKEJUT TU HATI2 TAKUT LA AKAK TIME TU

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com