BLOG ENCIK SUAMI

Monday, May 2, 2011

Teknik Amek Gambar Sehebat DSLR!


Mahukan gambar kamu secantik gambar DSLR walaupun guna kamera compact?

Tak perlu beli DSLR dah bila da tau teknik ni...

Guna je kamera kamu yang biasa-biasa tuu...

Cumanya...

  • Pastikan orang di sebelah kamu adalah pemegang kamera DSLR.
  • Bila dia amek gambar, duk sebelah dia dengan kamera compact kamu.
  • Bila dia nak amek gambar, get ready jugak untuk amek gambar.
  • Bila dia da tekan shutter, hah! Amek serentak okehhh!!!

Hasilnyaaa....


Apabila berkongsi flash dari kamera DSLR...

Sila abaikan kualiti gambar sebab da dicompress, amek part lighting saje!
Tapi... Kelemahan dia, diorang tengok DSLR, bukan tengok kamera kamu, ok? :p

Hahaha~ Jangan ikut kalo takmo kena halau!

P/S: Jangan marah nooo...


19 comments:

AdyBudika said...

wah...dah jadi pakar ambik gambar dah!!

no_answer said...

hahahaa .
macam tuh yah ?
hahaha :)

nak try !

mcm ni lah said...

wahhh sapekah pengantin baru tu ?,. tahniah la diucapkan kat pengantin tu yer,.

Citarasa Rinduan said...

sunnah nakal!!!!!!!!!

hilang sedih kak ayu..hehehe

Izamir Ridzwan said...

nah pinjam speedlight IR... kesian tgk

rosmina samin said...

Boleh guna ke teknik ni sunah? :)

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

hahaha~

Sunah Mohammad said...

@no_answer

hehehe...sila try...:p

Sunah Mohammad said...

@mcm ni lah

kisah pengantin baru tu ade di sebalik entri cincin sebelum-sebelum ni...:)

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

erk! hahaha~ kak ayu kan terer amek gambooo!! ekeke~

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

hahahahahaha! bak sini!!!

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

boleh, boleh...kalo rajin nak menyibuk... :p

Miss Ran said...

sunah2...wat hilang idea entry je

Along Usop said...

alah.. pakai lampu suluh lagi senang... lalala.. =p

Noraien said...

wahhh.amik gambar pown kena ade teknik ea kak sunah..hehe :)

aliarosli said...

hhahahhahah, ape da

Fakhrul1409 said...

Agak2 camera nset leh run power tak? wakakakak.. :P

shafiqabdshukor said...

pas ni nak amik gmbr ajak saye ye kak sunah..
hehehehehe

vote..vote..vote...
http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=260411011823804

aDisH.sHidA said...

oooh mcm ni pun boleh erk....ok ok thanks sunah 4 info

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.