Wednesday, June 8, 2011

Ady Budika Mana Pandai Masak!


Siyes!

Jiran saya tu mana pandai masak! Tak pandai okehhh...!

Ni bukan saya cakap saje-saje, tapi ada bukti! Sebab ape, dia sendiri pun mengaku dia tak pandai memasak! Jom ikuti perbualan ringkas antara krew SSS.com dengan artis ni...

SSS.com: Kami dapat tahu, Encik Ady tak pandai masak. Betul ke?

Ady Budika: Eh, sape cakap??? Saya pandai masak, okehhhh!

SSS.com: Encik Ady, sila jujur. Mana boleh menipu.

Ady Budika: Errr...

SSS.com: Encik Ady tak pandai masak, tapi Encik Ady berani je, kan?

Ady Budika: Aha...betul tu!

Nahhhh. Terbukti! Kenapa dia bersetuju? Sebab kalau kamu-kamu nak tahu, dia tak pernah berjaya memasak untuk kali pertama bagi setiap masakan yang dia cuba. Selalunya kali kedua baru menjadi. Ops, kantoi sudah! Bukan saya kantoikan, tapi dia sendiri ye, boleh rujuk entri-entri resepi macam penkek yang dibuat dua kali baru menjadi tuuu.

Tapiiiiiiii...! Nampak tak, nampak tak? Bila dia gagal sekali, dia cuba lagi sekali! Haaa... Yezzzzaaaaa~ Dia berani mencuba! Alaaa... Resepi Mat Gebu kan banyak kat blog tu, cuba je satu-satu. Kalau kamu berani mencuba macam dia jugak, kamu pun boleh memasak lah! Kamu cuma...malas sikit kan? Hahahaha~ Kantoi lagi!

Jadi lepas ni, tak kira lah kamu lelaki ke perempuan ke, kena berani mencuba resepi, lama-lama insya'Allah kamu akan jadi pandai memasak juga~ Lepas tu boleh join group Ady Montel & Mat Gebu~ Ops! :p

P/S: Jangan lupa eks, pilih header kat SINI...

25 comments:
Write Comments
  1. haha.terjah nampak.anak buah nas ahmad melodi apa.huhu.

    ReplyDelete
  2. Masih dlm proses belajar memasak..
    p/s: harap2 lepas nie kari menjadi.. :)

    Entri terkini: Kenali Siapa Yang Digelar Blogger Tegar

    ReplyDelete
  3. suke entry ni

    die mmg berani

    sy suka org y suka mencube dan berani ubh sesuatu mengikut kehendak sendiri...

    nangis bg pihak ady bole

    ReplyDelete
  4. along gak yang terer!! hahahah..

    cakap je nak masak ape..

    nasik?.. air??.. goreng telur?? rebus telur??.. senang je tuh....

    hohohoh

    ReplyDelete
  5. sunah..dia kopek udang pon x reti sunahhh!! then golden mushroom dia leh cakap TAUGEH!!! hahahahhaha..

    psssttt..header baru dah tukar background!loikeeee~! :P

    ReplyDelete
  6. saya tak reti masak juga, hehe

    kak sunah, macam lawa pulak header flash kaler hitam tuhhh

    hihi XD

    ReplyDelete
  7. GK Pandai memasak...cuma malas ja nak masak

    boleh macam tu?

    keh3...

    ReplyDelete
  8. ady mmg bakal suami terbaik..

    ady.. bila ko nak masakkan utk kakak ko??

    haha... sunnah, dah rasa air tangan ady>

    ReplyDelete
  9. hahha.. elok la nk cuba 2 kali. kalau my ni nk cuba yg sekali tu on liat...-.-'

    ReplyDelete
  10. Berani.. ai like. :) perkataan terbaik .. :) untuk situasi ni

    ReplyDelete
  11. saya lagi lah tak reti memasak kak sunah.haha

    ReplyDelete
  12. Kalau selalu mencuba, pasti akhirnya berjaya...

    ReplyDelete
  13. Masak ni mudah saja....jika kena gayanyaa..

    ReplyDelete
  14. errrr.... aida!!!! dalam banyak2 komen..aku paling tersentap dengan ko men ko.. ahahahahaha.... yg tu cuma aku terlupa la!!!

    ReplyDelete
  15. air tgn...hihihi
    kak sunah, jom main masak-masak.. :D

    ReplyDelete
  16. hahahhaa.. ok kak sunah.. dah memang terang lagikan bersuluh jiran kak sunah tu berani untuk mencuba :)

    ReplyDelete
  17. akak...
    tiba2 bila baca ni kan macam terkena ka abtrang hidung sndiri.
    hahaha.. malas lagi..haishh..
    cik pulau.. sedor la diri..

    ReplyDelete
  18. hehe..cma suke masak..
    ab mmg berani mencuba..
    sss suke msk x?

    ReplyDelete
  19. wah main usik2 pulakkk..hehe
    akak malas masak..suka makan kt kedai..wakakaka..

    cantik header flash tu..

    ReplyDelete
  20. kalau masak 1st time menjadi tp yg 2nd x menjadi cam ne tu?...huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. dia berani cuba kak,
    dari yg tak berani tp cakap lebih.

    kite expert masak ikan singgang je. haha

    ReplyDelete
  22. @AdyBudika
    cover line nampakkkkkkkkkkk~!!

    ahhahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com