BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, June 8, 2011

Ady Budika Mana Pandai Masak!


Siyes!

Jiran saya tu mana pandai masak! Tak pandai okehhh...!

Ni bukan saya cakap saje-saje, tapi ada bukti! Sebab ape, dia sendiri pun mengaku dia tak pandai memasak! Jom ikuti perbualan ringkas antara krew SSS.com dengan artis ni...

SSS.com: Kami dapat tahu, Encik Ady tak pandai masak. Betul ke?

Ady Budika: Eh, sape cakap??? Saya pandai masak, okehhhh!

SSS.com: Encik Ady, sila jujur. Mana boleh menipu.

Ady Budika: Errr...

SSS.com: Encik Ady tak pandai masak, tapi Encik Ady berani je, kan?

Ady Budika: Aha...betul tu!

Nahhhh. Terbukti! Kenapa dia bersetuju? Sebab kalau kamu-kamu nak tahu, dia tak pernah berjaya memasak untuk kali pertama bagi setiap masakan yang dia cuba. Selalunya kali kedua baru menjadi. Ops, kantoi sudah! Bukan saya kantoikan, tapi dia sendiri ye, boleh rujuk entri-entri resepi macam penkek yang dibuat dua kali baru menjadi tuuu.

Tapiiiiiiii...! Nampak tak, nampak tak? Bila dia gagal sekali, dia cuba lagi sekali! Haaa... Yezzzzaaaaa~ Dia berani mencuba! Alaaa... Resepi Mat Gebu kan banyak kat blog tu, cuba je satu-satu. Kalau kamu berani mencuba macam dia jugak, kamu pun boleh memasak lah! Kamu cuma...malas sikit kan? Hahahaha~ Kantoi lagi!

Jadi lepas ni, tak kira lah kamu lelaki ke perempuan ke, kena berani mencuba resepi, lama-lama insya'Allah kamu akan jadi pandai memasak juga~ Lepas tu boleh join group Ady Montel & Mat Gebu~ Ops! :p

P/S: Jangan lupa eks, pilih header kat SINI...


25 comments:

Rozuan Ismail said...

haha.terjah nampak.anak buah nas ahmad melodi apa.huhu.

Nazzue said...

Masih dlm proses belajar memasak..
p/s: harap2 lepas nie kari menjadi.. :)

Entri terkini: Kenali Siapa Yang Digelar Blogger Tegar

Miss Ran said...

suke entry ni

die mmg berani

sy suka org y suka mencube dan berani ubh sesuatu mengikut kehendak sendiri...

nangis bg pihak ady bole

Along Usop said...

along gak yang terer!! hahahah..

cakap je nak masak ape..

nasik?.. air??.. goreng telur?? rebus telur??.. senang je tuh....

hohohoh

solomolo said...

baru ku tahu...

b a m b a m ' s said...

sunah..dia kopek udang pon x reti sunahhh!! then golden mushroom dia leh cakap TAUGEH!!! hahahahhaha..

psssttt..header baru dah tukar background!loikeeee~! :P

sergeant keroro said...

saya tak reti masak juga, hehe

kak sunah, macam lawa pulak header flash kaler hitam tuhhh

hihi XD

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GK Pandai memasak...cuma malas ja nak masak

boleh macam tu?

keh3...

Citarasa Rinduan said...

ady mmg bakal suami terbaik..

ady.. bila ko nak masakkan utk kakak ko??

haha... sunnah, dah rasa air tangan ady>

mynameismy said...

hahha.. elok la nk cuba 2 kali. kalau my ni nk cuba yg sekali tu on liat...-.-'

fRaMe+LenSeS said...

Berani.. ai like. :) perkataan terbaik .. :) untuk situasi ni

mas saari said...

berani mencuba...bagus tu!

syaimz said...

saya lagi lah tak reti memasak kak sunah.haha

Kuasai minda said...

Kalau selalu mencuba, pasti akhirnya berjaya...

Mat Gebu said...

Masak ni mudah saja....jika kena gayanyaa..

AdyBudika said...

errrr.... aida!!!! dalam banyak2 komen..aku paling tersentap dengan ko men ko.. ahahahahaha.... yg tu cuma aku terlupa la!!!

efa nur said...

air tgn...hihihi
kak sunah, jom main masak-masak.. :D

gedek! said...

masak air, pandai la...

Bella Bell said...

hahahhaa.. ok kak sunah.. dah memang terang lagikan bersuluh jiran kak sunah tu berani untuk mencuba :)

cik pulau said...

akak...
tiba2 bila baca ni kan macam terkena ka abtrang hidung sndiri.
hahaha.. malas lagi..haishh..
cik pulau.. sedor la diri..

♥cmª shIemª♥ said...

hehe..cma suke masak..
ab mmg berani mencuba..
sss suke msk x?

qasehraihan said...

wah main usik2 pulakkk..hehe
akak malas masak..suka makan kt kedai..wakakaka..

cantik header flash tu..

shida anwar said...

kalau masak 1st time menjadi tp yg 2nd x menjadi cam ne tu?...huhuhuhu

siti kektus said...

dia berani cuba kak,
dari yg tak berani tp cakap lebih.

kite expert masak ikan singgang je. haha

b a m b a m ' s said...

@AdyBudika
cover line nampakkkkkkkkkkk~!!

ahhahahaha

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.