Bila Adik Saya Baca Aku, Dia dan Paparazzi

June 03, 2011


Malam ni tadi dapat kol dari rumah.

Kecohnya. Macam-macam benda yang diborak. Tambah-tambah bila diorang dengan berlagaknya bercerita tentang balik ke kampung bapak sempena cuti Gawai yang lepas. Ok fine~~~ Raya ni tak kira, nak balik kampung bapak jugak!!!

Sampailah turn adik saya yang bongsu tu bercakap dengan saya...

"Aku dah baca cerita tu..."

Hoh??? Saya pelik, cerita ape pulak ni?

"Alaaa... Aku, Dia, dan Paparazzi tuuuu... Yang kat blog ko, yang ko promote tu."

Perghhhh! Adik aku baca! Eh!!! Adik saya baca tuuu~~~ Terharu sat, tapi...

"Ko baca semua ke?"

"Ha'ah..."

"Dari Part 1 sampai 9???" Tak percaya~~~

"Ye lahhh... Petang tadi aku habiskan."

"Erkkkk...!"

Terkejut. Ye lah, tak sangka pulak dia baca dari Part 1 sampai Part 9! Kalau kamu-kamu ni mesti tak rajin macam dia kan? Kan, kan? Mengaku je lahhh... :p

Dia memang suka membaca, tambahan pulak dapat kakak-kakak yang jenis suka menulis cerita. Ya, dulu saya suka mengarang cerita, then adik-adik pun terikut sama. Yang jadi pembaca adalah adik-adik dan kawan-kawan sekolah. Ada tu siap jilidkan lagi. Erkk... Tapi tak pernah publish kat mana-mana syarikat penerbitan yeee... Saje suke-suke.

Bila saya tanya pendapat dia lepas baca Aku, Dia, dan Paparazzi...

"Macam betul pulak cerita tu..."

Errr... No komen.

P/S: Jangan tanya saya ni keje jadi model busana muslimah ke...? Itu bukan saya, tu kan cerita rekaannnn... -_-"

You Might Also Like

12 Comments

  1. ahahahahahahaa~ klu keen kn, keen malu klu family keen baca blog keen.. klu dia nk baca pon, senyap2 sudahhh~ jgn heboh atau bgtau keen.. maluuuu~ T_T

    ReplyDelete
  2. kak aya pun malu kalau family baca blog kak aya sb byk merapu je..

    ReplyDelete
  3. errkk

    slh penulis..sbb sunah tayang cte tu kat blog dia

    haha kalau i pun malu kalau family bace

    ReplyDelete
  4. adik sunah pun dah baca...
    pasni akak ni pulak nak baca *wink

    ReplyDelete
  5. sama macam nusana...segan kan...kawan2 baik pon tataw blog saya...erk

    ReplyDelete
  6. urmm..rajinnye adik kak sunah :)

    ReplyDelete
  7. boleh jadi penulis ni...publish la...mane tau boleh buat duit..hehehe


    -Yok mampir diluk = fixie bike untuk di jual..


    -Yok mampir diluk = medium dakwah terbaik dalam siri nurkasih the movie..

    ReplyDelete
  8. keh keh keh.. sdangkan bapa sya pun bca blog sya.. oh tidak!

    ReplyDelete
  9. hahaha..rajin bebeno adik ko ek..aku bace pon maen taram rata riti je..jaga mata..ngadap lappy lame2 kang makin rabun lak..eheh

    ReplyDelete
  10. ahha..dah ceritanya best, mesti adik sendiri terbaca..hihi

    ReplyDelete
  11. dah sampai 9???

    tak sempat nak bace lagi

    nanti cari balik ye kak iffah

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com