BLOG ENCIK SUAMI

Friday, June 3, 2011

Bila Adik Saya Baca Aku, Dia dan Paparazzi


Malam ni tadi dapat kol dari rumah.

Kecohnya. Macam-macam benda yang diborak. Tambah-tambah bila diorang dengan berlagaknya bercerita tentang balik ke kampung bapak sempena cuti Gawai yang lepas. Ok fine~~~ Raya ni tak kira, nak balik kampung bapak jugak!!!

Sampailah turn adik saya yang bongsu tu bercakap dengan saya...

"Aku dah baca cerita tu..."

Hoh??? Saya pelik, cerita ape pulak ni?

"Alaaa... Aku, Dia, dan Paparazzi tuuuu... Yang kat blog ko, yang ko promote tu."

Perghhhh! Adik aku baca! Eh!!! Adik saya baca tuuu~~~ Terharu sat, tapi...

"Ko baca semua ke?"

"Ha'ah..."

"Dari Part 1 sampai 9???" Tak percaya~~~

"Ye lahhh... Petang tadi aku habiskan."

"Erkkkk...!"

Terkejut. Ye lah, tak sangka pulak dia baca dari Part 1 sampai Part 9! Kalau kamu-kamu ni mesti tak rajin macam dia kan? Kan, kan? Mengaku je lahhh... :p

Dia memang suka membaca, tambahan pulak dapat kakak-kakak yang jenis suka menulis cerita. Ya, dulu saya suka mengarang cerita, then adik-adik pun terikut sama. Yang jadi pembaca adalah adik-adik dan kawan-kawan sekolah. Ada tu siap jilidkan lagi. Erkk... Tapi tak pernah publish kat mana-mana syarikat penerbitan yeee... Saje suke-suke.

Bila saya tanya pendapat dia lepas baca Aku, Dia, dan Paparazzi...

"Macam betul pulak cerita tu..."

Errr... No komen.

P/S: Jangan tanya saya ni keje jadi model busana muslimah ke...? Itu bukan saya, tu kan cerita rekaannnn... -_-"


12 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahahahahaa~ klu keen kn, keen malu klu family keen baca blog keen.. klu dia nk baca pon, senyap2 sudahhh~ jgn heboh atau bgtau keen.. maluuuu~ T_T

Kak Aya said...

kak aya pun malu kalau family baca blog kak aya sb byk merapu je..

Miss Ran said...

errkk

slh penulis..sbb sunah tayang cte tu kat blog dia

haha kalau i pun malu kalau family bace

bersama kak Es said...

adik sunah pun dah baca...
pasni akak ni pulak nak baca *wink

nini said...

sama macam nusana...segan kan...kawan2 baik pon tataw blog saya...erk

efa nur said...

urmm..rajinnye adik kak sunah :)

fRaMe+LenSeS said...

wahhhh.. hebakkk.. hebakkk..

::blog anak jawer:: said...

boleh jadi penulis ni...publish la...mane tau boleh buat duit..hehehe


-Yok mampir diluk = fixie bike untuk di jual..


-Yok mampir diluk = medium dakwah terbaik dalam siri nurkasih the movie..

Aretikz said...

keh keh keh.. sdangkan bapa sya pun bca blog sya.. oh tidak!

JIJI YU said...

hahaha..rajin bebeno adik ko ek..aku bace pon maen taram rata riti je..jaga mata..ngadap lappy lame2 kang makin rabun lak..eheh

*cik cilipadi_hafizah* said...

ahha..dah ceritanya best, mesti adik sendiri terbaca..hihi

aliarosli said...

dah sampai 9???

tak sempat nak bace lagi

nanti cari balik ye kak iffah

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.