BLOG ENCIK SUAMI

Friday, June 24, 2011

BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?


Klik imej untuk join, tapi da nak tutup da...

Ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog..

Cane eks? Actually ada jadual yang da dibuat antara study dan blogging, tapi tak berapa nak patuh. Kadang-kadang waktu pagi weekdays, study ikot time keje... Bila bosan dan penat baca paper, blogwalking sat... Tengahari boleh jugak up 1-2 entri sebab waktu rehat kunun... Then sambung study lagi belah petang... Dah nak ujung-ujung waktu pejabat tu selalunya bosan lagi dan lagi, maka berblog lagi dan lagi. Kalau kat rumah dengan family lak, berblog waktu free lah... Tengahari selalunya tak free sebab nak masak untuk family. Kadang-kadang berblog sampai lewat malam jugak - haaa, part ni mak bebel... Hehehe... Sampai sekarang pun dia tau anak dia ni berjaga malam sebab ngadap laptop.

Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?

Mak dan bapak kenal kawan-kawan blogger yang rapat amat dengan saya - Pak Cik Mat dan abang Ady contohnya. Mak suka bila dengar anak dia gi umah Pak Cik Mat, siap nak suh mintak resepi pulaksss~ Di sini 'keberbaloian' itu ada pada erti persahabatan dalam dunia blog... Selain tu, kalo ade update ape-ape yang berkaitan ngan family ke, resepi yang adik-adik suka kat blog lagi satu ke, memang tag adik-adik suh tunjuk kat mak ngan bapak... Kadang-kadang kalo kol rumah pun, mesti ade sikit cite sal blog dibukak... Hahaha~

Ok, ok... Tu saje... Kantoi sudah tak ikot jadual... :p


10 comments:

G3-lina said...

terjah sini yE!!!

wah!! anak yang solehah! masak utk family lagi! bgos3! nyam2.. resepi pakcik mat sedopp!!

niena shopping2u said...

hehehe.. best la camtu, kakak kat umah tu ada je tenet tapi hampeh takmo bukak blog adik dia ni

Iffah Afeefah said...

atleast ade jadual

hehe

ikut ke tak

jnji ade

Bella Bell said...

wahhh... memang blogger tegar kak sunah ni ea? hehhee..

bestnya dapat kawan macam tu.. saya tak pernah jumpa blogger2 ni.. teringin gak nak jumpa dorang dan kak sunah :)



^^

waN Mohd Salim said...

ayah ps sokong ps ber blog

udin said...

peh! cayalah cik sunah.. pembahagian masa yg amat sempoi.. hehehehehe.. :D

niena shopping2u said...

kalo nk tukar keja meh la =.='

JIJI YU said...

jgn lupakan merak yang hidup didunia realiti

Atiqah Sa'ahiry said...

kita setiap hari blogwalking..hahaa..

FasiHaH SupiaN said...

owh hooo mak abah saya tak tahu apa itu blog. yg dia tahu anak dia ni kalau free ngadap laptop saje....

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.