BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?

June 24, 2011


Klik imej untuk join, tapi da nak tutup da...

Ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog..

Cane eks? Actually ada jadual yang da dibuat antara study dan blogging, tapi tak berapa nak patuh. Kadang-kadang waktu pagi weekdays, study ikot time keje... Bila bosan dan penat baca paper, blogwalking sat... Tengahari boleh jugak up 1-2 entri sebab waktu rehat kunun... Then sambung study lagi belah petang... Dah nak ujung-ujung waktu pejabat tu selalunya bosan lagi dan lagi, maka berblog lagi dan lagi. Kalau kat rumah dengan family lak, berblog waktu free lah... Tengahari selalunya tak free sebab nak masak untuk family. Kadang-kadang berblog sampai lewat malam jugak - haaa, part ni mak bebel... Hehehe... Sampai sekarang pun dia tau anak dia ni berjaga malam sebab ngadap laptop.

Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?

Mak dan bapak kenal kawan-kawan blogger yang rapat amat dengan saya - Pak Cik Mat dan abang Ady contohnya. Mak suka bila dengar anak dia gi umah Pak Cik Mat, siap nak suh mintak resepi pulaksss~ Di sini 'keberbaloian' itu ada pada erti persahabatan dalam dunia blog... Selain tu, kalo ade update ape-ape yang berkaitan ngan family ke, resepi yang adik-adik suka kat blog lagi satu ke, memang tag adik-adik suh tunjuk kat mak ngan bapak... Kadang-kadang kalo kol rumah pun, mesti ade sikit cite sal blog dibukak... Hahaha~

Ok, ok... Tu saje... Kantoi sudah tak ikot jadual... :p

You Might Also Like

10 Comments

  1. terjah sini yE!!!

    wah!! anak yang solehah! masak utk family lagi! bgos3! nyam2.. resepi pakcik mat sedopp!!

    ReplyDelete
  2. hehehe.. best la camtu, kakak kat umah tu ada je tenet tapi hampeh takmo bukak blog adik dia ni

    ReplyDelete
  3. atleast ade jadual

    hehe

    ikut ke tak

    jnji ade

    ReplyDelete
  4. wahhh... memang blogger tegar kak sunah ni ea? hehhee..

    bestnya dapat kawan macam tu.. saya tak pernah jumpa blogger2 ni.. teringin gak nak jumpa dorang dan kak sunah :)



    ^^

    ReplyDelete
  5. peh! cayalah cik sunah.. pembahagian masa yg amat sempoi.. hehehehehe.. :D

    ReplyDelete
  6. jgn lupakan merak yang hidup didunia realiti

    ReplyDelete
  7. kita setiap hari blogwalking..hahaa..

    ReplyDelete
  8. owh hooo mak abah saya tak tahu apa itu blog. yg dia tahu anak dia ni kalau free ngadap laptop saje....

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com